Pozivnice za venčanje- La Perla

Pozivnice za venčanje su mali, ali važan deo koji ne trebate zanemariti prilikom organizovanja slavlja.

Sklapanje braka predstavlja jednu od najvažnijih odluka koju ćete ikada doneti. Sa njim počinje novo poglavlje u vašem životu praćeno najdubljim emocijama. A kako svaka priča ima svoj početak, u ovoj ljubavnoj to je venčanje.

Međutim, pre nego što izgovorite sudbonosno “Da” čeka vas još jedan izazov – organizovanje proslave. Već od dana veridbe budući mladenci kreću sa planiranjem, jer svaki detalj ima značajnu ulogu za venčanje iz snova. Prvi na listi, svakako, je određivanje datuma, a zatim i štampanje pozivnica za venčanje kako biste na vreme obavestili goste.

Pozivnice za venčanje imaju dugu tradiciju

U početku, poziv za venčanje prenošen je usmenim putem. Naime, gradski glasnik je išao ulicama i prenosio poruku o vremenu i mestu venčanja.

Kako je u Srednjem veku bila velika stopa nepismenih, pisane pozivnice za venčanje bile su aktuelne samo među plemstvom. Sa pojavom štamparije 1447. godine, dobile su novu formu – štampane su kao oglasi u novinama. Da bi 1642. godine Ludwig von Siegen pronalazak graviranja doneo kvalitet u štampi malog formata, te su tokom Industrijske revolucije štampane pozivnice doživele komercijalizaciju.

Danas, pozivnice za venčanje dolaze u najrazličitijim, maštovim oblicima, stilovima i porukama, pa ne čudi što ih mnogi smatraju pravim malim umetničkim delima koja se rado čuvaju kao uspomene nakon svadbe.

Kako izabrati pozivnice za venčanje?

Baš kao što svake sezone kreatori obraduju buduće neveste novim modelima venčanica, tako i pozivnice za venčanje podležu trendovima u bridal svetu. Zato, zajedno sa temom venčanja morate odabrati i njihov stil.

One su prvi izvor informacija koje su vezane za vaš najsrećniji dan. Zapravo, od njihove forme gosti mogu da naslute i temu slavlja. Tako tradicionalna venčanja, koja prate svadbeni običaji i model bele venčanice u stilu princeze obeležava najčešće elegantni oblik sa klasičnim tekstom.

Ukoliko ste odlučili da vaše venčanje oslikava prošlu epohu, neka i pozivnice za venčanje budu u duhu tog vremena. Za mala, neformalna slavlja tekst može imati šaljiv ton, dok velike glamurozne proslave najbolje ćete najaviti sofisticiranom skupocenom pozivnicom.

Takođe, vodite računa i o izboru boje. Stručnjaci savetuju da pozivnice za venčanje treba da budu usklađene sa bojama dekoracije ili, pak, detaljima iz svadbeog buketa.

Parovi koji žele da pokažu kreativnost mogu da dizajniraju unikatne pozivnice sa elementima koji oslikavaju važne trenutke iz njihovog života.

Pozivnice za venčanje 3- La Perla

Najčešće greške na pozivnicama za venčanje

Pozivnice moraju da budu sveobuhvatne. Odnosno, da sadrže sve važne informacije vezane za venčanje. Uz datum, mesto i vreme, u tekstu treba da se nađu i informacije koje prethode proslavi, kao što je venčanje u crkvi i opštini.

Česta greška jeste i kasno naručivanje pozivnica. Poželjno da njihov izgled odaberete najmanje 3 meseca pre važnog dana. A da slanje obavite mesec dana pre zakazanog datuma. Na taj način gosti će imati dovoljno vremena da se pripreme, kao i da potvrde svoj dolazak.

Nakon izbora pozivnica sledi najzanimljiviji deo budućim nevestama – pronalaženje savršene venčanice. U tom koraku može vam pomoći salon venčanica na Novom Beogradu, La Perla, jer vas u njemu čekaju najlepše venčanice za 2020. godinu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *