veo vencanica beograd

Venčanice Novi Beograd – La Perla donose najraznovrsnije krojeve koji će vašu bajku pretvoriti u stvarnost.

Međutim, da biste imale venčanje iz snova treba isplanirati svaki detalj. Nakon što se čulo čuveno “say yes to the dress”, vreme je da upotpunite svoj wedding look, a najveću pažnju kada su modni dodaci za venčanice u pitanju privlači izbor vela.

Salon za venčanice Novi Beograd La Perla u ovom blogu vam pruža savete kako da pronađete veo koji će savršeno odgovarati vašoj venčanici.

Svadbeni veo ima dugu istoriju

Baš kao što su se venčanice menjale tokom vremena, tako je i veo pratio te promene. Tokom godina njegovo značenje i forma su se smenjivali.

U početku veo je nošen da bi se oterali zli demoni. U drevnoj Grčkoj i Rimu neveste su nosile crvene i žute velove koje su simbolizovali vatru kako bi uplašili i od sebe oterali sve duhove i demone,a nisu ih skidale tokom čitavog slavlja. Nažalost, veo je imao i formu pogrebnog pokrova, jer je izrađivan tačno po meri, odnosno visini neveste i čuvan sve do kraja života.

Kako su u Evropi tokom Srednjeg veka brakovi bili ugovoreni, veo je imao zaštitnu ulogu. Naime, neveste su ga nosile kako bi sprečile budućeg muža da im vidi lice sve do kraja ceremonije venčanja. Ovim je, ujedno, isticano, da mladoženja ne ženi devojku samo zbog njenog fizičkog izgleda već i karakternih osobina. Takođe, veo je sprečavao da drugi muškarci gledaju nevestu, kako bi ona sačuvala svoju lepotu za supruga.

veo-za-venčanicu-vencanice-novi-beograd-3
veo-za-venčanicu-vencanice-novi-beograd-3

Venčanice Novi Beograd La Perla naglašavaju da je veo trend koji ne prolazi!

Pojedine neveste smatraju da je veo odavno izašao iz mode, jer su, danas, dostupni zanimljivi detalji za kosu u vidu elegantnih šnala i tijara ukrašenih Swarovski kristalima ili, pak, ležernih cvetića koji su odlični za venčanice u vintage stilu.

Ipak, drage dame, imajte u vidu da ni jedan svadbeni aksesoar ne transformiše vaš izgled kao veo, ni jedan ne donosi dozu nežnosti i romantike u najbitnijem danu do on. Zato, veo opravdano nosi epitet vanvremenskog venčanog komada, te ga rado nose kako poznate dame i neveste plave krvi, tako i trendi devojke širom sveta.

Dostupan je u kružnom, četvrtastom i anđeoskom kroju, koji u predelu leđa formira oblik krila anđela pa odatle i njegov naziv. Od osnovnih krojeva dolazi niz modela raličitih dužina i detalja, kao i materijala, pa sve buduće neveste vrlo lako mogu da pronađu pravi. Ipak, izbor vela, baš kao i izbor venčanice prati određena pravila. A salon za venčanice Novi Beograd La Perla vam skreće pažnju na glavne smernice prilikom donošenja odluke.

Manje je više! – glavni je moto za venčanice Novi Beograd

Prvo i najbitnije pravilo jeste da veo uskladite sa svojom venčanicom. To znači da nikako ne trebate preterivati sa detaljima. Odnosno, ako je venčanica raskošnog kroja i bogato ukrašena, veo mora biti svedenije forme i obrnuto – klasične venčanice istaknite zanimljivim višeslojnim velom ili sa čipkanim obodom. Takođe, širina i dužina vela mora biti u skladu sa haljinom i građom tela. Jer, u protivnom može dodatno “opteretiti“ figuru.

I na kraju, obratite pažnju da su materijal i boja vela i svadbene haljine usaglašeni.

Nežni veo do poda najbolji je za venčanice u stilu princeze. Možete ga nositi i uz venčanice sa golim leđima tokom crkvene ceremonije, on odlično prekriva telo dajući sofisticiranost čitavom stajlingu.

veo-za-venčanicu-vencanice-novi-beograd-6
veo-za-venčanicu-vencanice-novi-beograd-6

Veo srednje dužine je najpopularniji među nevestama. Dobro se slaže uz svaki model svadbene haljine. Stručnjaci naglašavaju da je must have dodatak za venčanice u sirena stilu.

Ako ste se odlučile za model kratke venčanice, razmislite o velu do ramena, dok za francuski šarm izaberite kombinaciju sa šeširićem.

Bez obzira koji je vaš modni stil, jedno je sigurno – veo će venčanicu podići na viši nivo i učiniti da zablistate na slavlju. Dodatni plus jeste da uz iznajmljivanje venčanica Beograd možete dobiti i odgovarajući veo.

Upravo ovu uslugu nudi svojim nevestama salon za venčanice Novi Beograd La Perla. Naša stručno osoblje će vam pomoći da pronađete savršeni wedding look.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *