vintage vencanice

Venčanice u vintage stilu su bezvremene, lepe i potpuno jedinstvene, a poslednjih godina i sve popularnije.

Kroz istoriju, zajedno sa modnim trendovima, menjali su se i modeli venčanica. Krojeve koje su nosile naše bake i mame, danas spadaju u venčanice u vintage stilu. Iako nose dašak davnih vremena ovi čarobni modeli pravi su izbor i za savremene mlade.

Venčanice u vintage stilu – jer obični modeli nisu dovoljni za vaš veliki dan

Svaka nevesta želi da svojom venčanicom zadivi goste, da baš ona ostane upamćena. Upravo zato je i potraga za onom pravom teška. Ukoliko želite da budete jedinstvene, salon venčanica La Perla vam predlaže venčanice u vintage stilu.

Bezbroj opcija vam stoji na raspolaganju – možete da izaberete venčanice u stilu princeze sa početka 20. veka, glamurozne modele iz 20-ih godina u “The Great Gatsby“ stilu, delikatnu čipku i Art Deco kroj iz 30-ih, neponovljivu klasiku koju su donele 40-te godine, ili, pak, sledite Audrey Hepburn stil i inspiraciju za svoju venčanu haljinu potražite u 50-tim godinama prošlog veka.

Venčanice inspirisane 20-im godinama

Zahvaljujući čuvenoj Coco Chanel ovo doba donosi revolucionarne promene u modi, a samim tim i u svet venčanica.

Žene se oslobađaju uskih korseta, pa se akcenat figure pomera na bokove, često naglašene kaišem ili elegantnom trakom u tom predelu. Dužina je znatno skraćena kako bi se u prvi plan istakla lepa linija nogu, dok su rukavi najčešće zvonasti ili ravni, najčešće su to venčanice od čipke, sa prelepim ručnim vezom.

Venčanice u vintage stilu iz 20-ih godina prošlog veka izrađene su od najfinije francuske svile. Po kroju prate haljine, te se sreću modeli ukrašeni volanima i cvetovima. Biseri su “must have” ne samo kao nakit, već i u kosi umesto vela, a posebni dodatak dolazi u obliku kratkog ogrtača koji je ove godine glavni trend kada su venčanice za proleće u pitanju.

 

Venčanice inspirisane 50-im godinama

Nakon uniformisanih ratnih godina, 50-te donese pravo osveženje pojavom Diorovog “New Looka“ i povratkom figure peščanog sata. Venčanice 50-ih godina karakteriše uzani struk i krinolina suknja, često ukrašena nežnim cvetnim vezom. Iako ovaj kroj podseća na princeza stil, on dobija sasvim novu formu zahvaljujući Givenchyju.

Naime, poznati kreator je za film “Funny Face” kreirao “modernu” princeza venčanicu dužine do članka koju je nosila Audrey Hepburn kombinujući je sa satenskim baletankama i kratkim elegantnim rukavicama. Ova dužina vrlo brzo je postala hit među budućim nevestama, a aktuelna je i danas.

vintage-venčanice-beograd-2

Venčanice u vintage stilu inspirisane 70-im godinama

70-te godine prati boho stil. Naziv potiče od reči boemi, pa u skladu sa tim odlikuje se ležernošču i maštovitim cvetnim i etno motivima.

Ove karakteristike krase i venčanice iz tog perioda. Lagani materijali koji prate liniju tela i zvonasti čipkani rukavi na najbolji način ističu vašu romantičnu stranu, a idealni su za letnja venčanja u prirodi ili na plaži.

Kako je cveće najvažniji detalj boho stila možete ga poneti i kao ukras u kosi. A ako ste prava boho nevesta birajte sitno poljsko cveće ne samo za frizuru već i za svoj bidermajer.

Koja je vaša omiljena decenija za venčanice u vintage stilu?

vintage-venčanice-beograd-5

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *