Budžet za svadbu

Budžet za svadbu mora biti pažljivo isplaniran.

Čestitamo, dragi vas je zaprosio! Iako se utisci još uvek nisu slegli, sigurni smo da sa velikim uzbuđenjem počinjete da pravite planove za važan dan u životu.

Da li je vaše romantično venčanje vezano za tople letnje večeri u bašti restorana? Ili, možda, želite da ga obasjaju najdivnije boje rane jeseni? Bez obzira na datum i temu koju ste izabrali, da biste, zaista, imali venčanje iz snova svakom detalju morate posvetiti posebnu pažnju. Počev od prostora, preko muzike, pa do wedding looka – svaki korak je podjednako važan.

Pored ulaganja vremena, tu je i finansijski deo koji je osnova kada se pripremate da izgovorite sudbonosno “Da”.

Kako da na pravi način odredite budžet za svadbu otkriva vam salon venčanica na Novom Beogradu, La Perla.

Budite realni kad određujete budžet za svadbu

Sagledajte želje i mogućnosti i napravite balans između njih. Jedino na taj način moći ćete da procenite pravi iznos koji možete da izdvojite za venčanje.

Budžet za svadbu polazi od prostora i broja gostiju. Jer, proslava sa 30-tak gostiju u restoranu koštaće znatno manje od venčanja u krugu najuže porodice na nekoj egzotičnoj destinaciji.

Budžet za svadbu

Stručnjaci naglašavaju da oko 55 odsto budžeta odlazi za mesto i dekoraciju, 10 odsto za venčanicu i odelo, 12 odsto na venčanje u crkvi i u opštini ili svečanoj sali… Zato, napravite sliku svog dana i okvirni broj gostiju, kako biste mogli da vidite sa koliko novca raspolažete za druge detalje.

Nažalost, u većini slučajeva želje su jedno, a realnost sasvim drugo. Pa je neophodno da odredite prioritete u planiranju.

Budžet za svadbu mora da obezbedi dobar provod

Iako je to vaše venčanje iz snova, nemojte da zaboravite da i gosti treba da uživaju u njemu. Hladno, oskudno posluženje i prazan podijum za igru nisu slika koju želite da vidite.

Budžet za svadbu, zapravo, mora da stvori dobru atmosferu, vrednu pamćenja. To ćete, upravo, postići raznovrsnim jelovnikom koji će zadovoljiti i najprobirljivija nepca. Dok bend za venčanje sa bogatim repertoarom garantuje ples do zore.

Buduće neveste akcenat stavljaju i na dekoraciju, kao uslov savršenog venčanja. Međutim, na ovaj deo ne morate da potrošite više novca. Ukoliko niste u mogućnosti da platite profesionalnog dekoratera, uz malo mašte i pomoći prijatelja napravićete unikatne ukrase. Mladenci koji se odluče za klasičnu svadbu, mogu da iskoriste dekor koji je u sklopu restoranske ponude.

Budžet za svadbu pretvoriće vas u zvezdu večeri

Najbitniji deo planiranja svakoj nevesti jeste izbor venčanice.

Venčanice od čipke, tila ili satena, modeli u stilu princeze ili zavodljivi sirena krojevi – opcija je bezbroj. Pa ne čudi što dame najviše vremena provedu u potrazi za omiljenom haljinom, često ne pitajući za cenu.

Da biste izbegle razočarenje kada shvatite da venčanica iz snova premašuje vaš budžet probajte samo modele koji su u dozvoljenom iznosu. Čak i ako ne želite da napravite ustupke, umesto kupovine odlučite se za iznajmljivanje. Na taj način dobićete skupocenu kreaciju po povoljnoj ceni. Dodatnu pogodnost pruža rana i rezervacija venčanica.

Za razliku od pripadnica lepšeg pola, mladoženje nemaju velike prohteve za stajling. Pa će rado pristati na uštedu kako biste vi dobile model svoje luksuzne venčanice.

Na čemu možete uštedeti?

Šminka i frizura za venčanje moraju biti besprekorni, a u to ćete se uveriti jedino zakazivanjim probnih termina. Svaka proba se naplaćuje, što opterećuje budžet za svadbu. Pa je preročljivo da spojite lepo i korisno kako biste uštedeli.

Budžet za svadbu

Naime, za isprobavanje možete da iskoristite proslave koje prethode vašoj. Ne samo da ćete zablistati na događaju kojem prisustvujete, već ćete otkriti koja vam šminka i frizura najbolje pristaju.

Ukoliko poštujete tradiciju, stari srpski svadbeni običaji mogu vam pomoći da uštedite. Tako, na primer, burme za venčanja treba da kupi kum. Dok je za bidermajer zadužena kuma, tj. drugi svedok na venčanju.

Posetite salon venčanica Beograd, La Perla. Ovde vas čeka nova kolekcija venčanica, ali i stručni tim koji će vam pomoći da na najbolji način raspodelite budžet.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *