burme

Burme za venčanja predstavljaju simbol večne ljubavi i odanosti.

Venčanje je dan o kome svaka devojka mašta, a trenutak stavljanja burme na nevestin prst nakon sudbonosnog “da” je ispunjen najvišim emocijama.

Međutim, izbor burme kao i venčanice zahteva posebnu pažnju, jer ovi modni dodaci za venčanice nisu obični detalji, već nakit koji ćete nositi svakog dana. Zato je veoma važno da pronađete onu koja vam potpuno odgovara.

Burme za venčanja su najstariji simbol braka

Još u praistorijsko doba pećinski ljudi su razmenjivali tzv. prstenčiće od trske.

Kako je krug bio simbol večnosti kod Egipćana, oni su u 9. veku pre Nove ere razvili tradiciju burme. Burma je nošena isključivo na domalom prstu leve ruke, jer su verovali da krv iz srca direktno dolazi do domalog prsta leve ruke venom amoris, tj. venom ljubavi. Burme i haljine za venčanje u tom periodu su pokazivale društveni status. Pa su pravljene od različitog materijala – počev od kože, preko gvožđa, pa do plemenitih metala.

Iz Egipta, običaj nošenja burme prenet je u Rim, ali je ovde ona označavala ne večnu ljubav, već da žena pripada svom mužu. Kod Rimljana burma se nalazila na desnoj ruci. Jer prema verovanju na levoj strani leži đavo, a na desnoj anđeo. Od 13. veka, burme su postale sastavni deo hrišćanskih venčanja, te počinju da ih nose i muškarci.

Izdvojite vreme za izbor burme

Da biste imali venčanje iz snova treba sve organizovati. Mladenci su, često, opterećeni izborom prostora, muzike, dekoracije, pa za razgledanje venčanog prstenja ostaje malo vremena, a kupovina se obavlja s nogu.

S obzirom da se danas burme prave u različitim oblicima od sofisticiranog materijala i ukrašene dragim kamenjem, mogućnosti su neograničene. Pa ukoliko se unapred niste pripremili i dogovorili oko dizajna, kvaliteta i cena, bogata ponuda u zlatari samo će vas dodatno zbunuti.

Prvi korak kod izbora je odluka vezana za željene oblik. On određuje celokupni izgled burme. Postoje dva osnovna oblika. Ravne burme su poslednjih godina veoma popularne, naročito modeli sa blago oborenim ivicama. Oble burme daju “popunjen” izgled koji je postao pravi retro model. One su pravi izbor za neveste koje vole duh starih vremena i koje će sigurno izabrati neodljivi kroj venčanice u vintage stilu.

Prilikom izbora oblika vodite računa da vam ona bude udobna. Kako mladoženja nema iskustva u nošenju prstena, potpuno ravne ivice mogu smetati, pa se za njih predlažu blago savijene burme. Dok za osobe čiji posao tokom celog dana zahteva rad prstima, najbolja opcija jesu oble burme.

Burme za venčanja

Tradicionalne ili moderne burme?

Mnoge neveste se često pri izboru burme vode aktuelnim trendovima. Ovaj stav je opravdan za izbor venčanice, jer je ona posebna haljina namenjena da se nosi samo jedan dan u životu.

Za razliku od njih, burme ostaju zauvek. Te se prilikom kupovine zapitajte da li će vam se i za 30 godina svideti kako ona izgleda. Zato je najbolje da one budu u boji koja odgovara vašem stilu. Ranijih decenija podrazumevano je da su one od žutog zlata. Danas su traženiji modeli od belog, dok za smele neveste tu je prstanje od crvenog zlata ili u nekoj zanimljivoj kombinaciji.

Burme za venčanja – Dodajte lični pečat svom venčanom prstenu

Burme su odraz najtananijih osećanja, pa stručnjaci preporučuju da budu jedinstvene, stvorene samo za vas. To možete vrlo lako postići ukrasima u vidu brilijanata, dijamanata, safira, rubina ili izborom neobičnog dizajna, napravljenog iz više delova.

Za unikatni burme za venčanja efekat dovoljna je i izgravirana posveta na unutrašnjoj strani koja ima posebno značenje za vas i voljenu osobu.

Posetite salon venčanica La Perla. Ovde ćete pronaći ne samo najlepše venčanice, već i savete za pripremu velikog dana.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *