devojačko veče la perla

Devojačko veče je nezaoblizni deo pripreme za venčanje.

Najvažniji dan u vašem životu je pred vama. Rezervisan je bend za venčanje, prostor je ukrašen najlepšom dekoracijom, kupljene su burme za venčanja i, naravno – izabrana je venčanica iz snova. Čini se da je sve spremno za čarobne trenutke koji će se zauvek pamtiti.

Međutim, nemojte da zaboravite da vas očekuje još jedno slavlje, ono koje prethodni venčanju. Kako će devojačko veče izgledati zavisi od vaše kreativnosti, ali i pomoći najbližih prijatejica. Jer, upravo je to veče posvećeno druženju i simboličnoj proslavi poslednjeg dana buduće mlade kao devojke.

Devojačko veče nastalo je mnogo vekova nakon momačke večeri

Verovali ili ne, momačke večeri postoje još od 5. veka pre Nove ere. Prema verovanju spartanski vojnici su priređivali večeru i nazdravljali u čast svog prijatelja koji se ženi. Ipak, prvo pravo “momačko opraštanje od slobode“ sa nagom plesačicom odigralo se 1896. godine.

Za razliku od momačke, svadbeni običaji su devojačko veče uvrstili tek sredinom 20. veka. Naime, hipi pokret 60-ih godina je oslobodio žene mnogih stega i naglasio njihovu seksualnost. Iz njegovih načela ravnopravnosti rodila se ideja o proslavi kraja devojačkog života.

U početku, slavlje je organizovano u kući buduće neveste. Veče uoči svadbe okupljalji su se prijatelji, gde su za stolom pričali, prisećali se dragih uspomena i završavali poslednje pripreme za sutrašnje venčanje. Po završetku, dve najbolje drugarice provodile su noć sa mladom. One su joj pomagale da prebrodi tremu zbog velike životne promene. Mada istoričari smatraju da ovaj običaj ima dublje značenje. Te da je predstavljao čuvanje devojke da ne bi pobegla za nekog drugog momka i time osramotila roditelje.

devojačko veče

 

Devojačko veče, kakvo danas poznajemo, prvi put se pominje u časopisu TIME, 6. avgusta 1979. godine. U članku se navodi da su muški striptizeri nastupili u jednom klubu na Ženevskom jezeru kao deo proslave za nevestu i njene gošće.

Ova vrsta devojačke večeri dugo godina je bila vodilja za organizovanje. Iako je i danas rado viđena, pripadnicama lepšeg pola na raspolaganju su mnoge maštovite ideje.

Da bi sve proteklo u najbolje redu, salon venčanica na Novom Beogradu, La Perla vam pruža savete kako da organizujete savršeno devojačko veče.

Devojačko veče je povod za okupljanje starih prijateljica

Provod do zore je najbolji opis za devojačko veče. Ujedno, ovo je idealna prilika da okupite na jednom mestu sve stare prijateljice.

Kafana, klub ili diskoteka – dešavanja u gradu su raznolika. Pa ćete lako pronaći zabavu po svom ukusu. Važno je da atmosfera bude opuštena i ispunjena dobrom muzikom, a za ostalo pobrinuće se vaše prijateljice.

Kao posebni dodatak za devojačko veče izaberite zanimljivi aksesoar. Specijalno dizajnirani bedževi, rajfovi i tijare, kao i majice i lente sa natpisima “mlada”, “kuma”, “mladina sestra”, “deveruša” isl. daće vašoj proslavi viši nivo.

Tematsko devojačko veče

Ukoliko je vaše venčanje iz snova sa određenom temom, neka i devojačko veče bude u istom stilu. Uz malo truda i ukrasa možete svoj dom ili dvorište pretvoriti u mesto proslave.

Obavezno o ideji obavestite svoje gošće kako bi na vreme mogle da pripreme garderobu koja odgovara datoj temi.

devojačko veče 01

Pretvorite svoje veče u vikend party!

Ima li šta bolje od mini putovanja sa prijateljicama. A spa vikend je savršen beg od priprema za venčanje.

Organizovanje velikog dana, zaista, može da oduzme svu energiju. Pa su masaža, sauna, đakuzi, bazen savršeno sredstvo za opuštenje i oslobađanje nagomilanog stresa.

Daleko od gradske buke, uz čašu šampanjca u fancy spa hotelu vi i vaše prijateljice stvorićete najdivnije uspomene vredne pamćenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *