Druga haljina na venčanju

Druga haljina na venčanju poslednjih godina postala je obavezni trend širom sveta.

Pronalaženje savršene venčanice je najvažniji deo planiranja svim budućim nevestama. Haljine za venčanje su zvezde proslave. One se izdvajaju na svadbenim fotografijama i ostaju u sećanju gostiju. Pa ne čudi što moraju da ispune brojne zahteve.

Pre svega, venčanica iz snova treba savršeno da pristaje, ističući u prvi plan vašu najbolju stranu. Istovremeno, mora biti unikatna, kako biste se u njoj osećale poput glamurozne dive na crvenom tepihu. Upravo zbog toga devojke rado biraju dizajnirane modele poznatih kreatora ili se odlučuju za šivenje venčanice po narudžbini.

U vremenu kada se spajaju tradicija, klasična elegancija i neobavezna forma slavlja potraga za omiljenom haljinom može biti stresna. Izbor venčanice dodatno otežava bezbroj opcija, različitih stilova i krojeva. Pa je gotovo nemoguće odlučiti se samo za jednu, koju ćete nositi na najbitnijem danu u svom životu. Upravo zato druga haljina na venčanju postaje sve popularnija među nevestama.

 

Druga haljina na venčanju ima dugu istoriju

Druga haljina na venčanju ušla je u bridal svet 30-ih godina. Privobitno je predstavljala garderobu u koju se nevesta presvlačila na kraju slavlja, pre nego što se zaputi na medeni mesec. Odatle i popularni naziv “Going Away Dress”, tj. haljina za odlazak.

Druga haljina na venčanju

Vremenom, prelazak iz venčanice u jednostavniji kroj usledio je za čin sečenja torte. Te se photo session sastojao iz dva dela, tj. dva wedding looka. Neretko, drugi outfit je bio, zapravo, lepršava suknja i elegantna bluza koja je omogućavala ples do ranih jutarnjih sati.

Ovom trendu nisu odolele ni poznate ličnosti, kao ni dame plave krvi. Često je druga haljina na venčanju znala da zaseni raskošnu venčanicu. Kao što je to bio slučaj sa svilenom slip haljinom Meghan Markle koju je kreirala Stella McCartney za prijem u dvoru.

 

Zašto je važna druga haljina na venčanju?

Raskošne princeza venčanice sa šlepom su najomiljeniji model svih devojaka. Međutim, višeslojni donji deo, teška krinolina i bogati ukrasi, koji ostavljaju bez reči, čine venčanicu neudobnom za nošenje tokom čitavog slavlja. Ujedno, one ograničavaju kretanje. Samim tim u njoj ne možete da se opustite i uživate u plesu i zabavi sa gostima.

Druga haljina na venčanju

Zato, ove venčanice u stilu princeze neveste biraju za venčanje u crkvi i doček gostiju. Da bi zatim ponele laganiji model. Najčešće je druga haljina na venčanju A-kroja. Mada nije isključeno da predstavlja i mini verziju glavne venčanice.

Dame koje žele da izađu iz standardnih okvira odlučuju se da “ožive” svoj drugi stajling za venčanje. Pa umesto belih biraju krojeve u veselim nijasama. Igrom boja i atraktivnim aksesoarom pokazuju svoj perfektni stil i talenat za modu.

 

Kako izabrati drugu haljinu na venčanju?

Iako su komfor i ležernost glavne smernice za izbor, imajte u vidu i predviđeni budžet za svadbu.

Takođe, haljina mora biti u skladu sa venčanicom i formom slavlja. Naročito ako vaše venčanje ima određenu temu. U tom slučaju i druga haljina mora da “prati” priču kako bi čitav doživljaj bio potpun.

Druga haljina na venčanju

S obzirom da promena outfita zahteva vreme i mesto, prilikom organizovanja venčanja morate predvideti koji je najbolji trenutak za to. Pojedini stručnjaci savetuju da je završetak prvog plesa idealan. Dok drugi naglašavaju da drugu haljinu trebate da predstavite tek u glavnom delu slavlja.

Sezona venčanja uveliko traje, zato na vreme posetite salon venčanica na Novom Beogradu, La Perla. Ovde ćete pronaći ne samo venčanicu o kojoj ste maštale, već i drugu haljinu u kojoj ćete zablistati na najvažnijem događaju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *