Gola ramena na venčanicama

Gola ramena na venčanicama nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Od trenutka kada na vašoj ruci zasija prelepi verenički prsten započinje priprema za venčanje. Počev od određivanja datuma, preko mesta za ceremoniju, pa do odluke kakav bend za venčanje želite – potrebno uložiti vreme i trud da bi se vaša bajka pretvorila u stvarnost.

Gola ramena na venčanicama - La Perla

Ipak, najveći izazov za neveste jeste izbor venčanice. Ona je glavna zvezda proslave i najvažniji detalj na zadivljujućim svadbenim fotografijama. Međutim, u mnoštvu krojeva i različitih modela teško je izabrati samo jednu. Jer sve haljine za venčanje su očaravajuće, svaka donosi posebnu priču. Pa ne čudi što su buduće mlade na slatkim mukama kada krenu u pronalaženje savršene venčanice.

Da ne biste bile u dilemi salon venčanica na Novom Beogradu, La Perla vam otkriva zašto su gola ramena na venčanicama najlepši letnji trend.

 

Gola ramena na venčanicama imaju dugu tradiciju

Pola veka nakon što je Kraljica Viktorija napravila revoluciju, dovevši bele venčanice u stilu princeze na tron, u bridal svetu nastao je novi trend. Naime, čuveni engleski kreator Charles Frederick Worth je stvorio haljine sa spuštenim ramenima.

Akcenat ovih modela bio je na uzanom struku, blago spuštenim ramenima i predimenzioniranim rukavima. Šest godina kasnije kreaciji je dodat dekolte. Te su sa ramena prelazile na bujno poprsje. Odnosno, čitav naglasak je bio na gornjem delu haljine. Naravno, bogate dame su vrlo brzo stil sa svakodnevne garderobe prenele na svoje venčane haljine.

Gola ramena na venčanici

Nažalost, kako u svetu mode postoje usponi i padovi, tako su i gola ramena na venčanicama pala u zaborav u eri Čarlstona. Da bi ih na scenu vratila modna ikona i prva dama Amerike Jackie Kennedy. Model njene venčanice od satena sa spuštenim rukavima u viktorijanskom stilu delo je kreatorke Ann Lowe. Vrlo brzo osvojila je srca devojaka širom sveta, te je postala najtraženija haljina u to doba.

Trendu golih ramena nije mogla da odoli ni Elizabeth Taylor. Pa je na čak 3 svoja venčanja nosila haljine u ovom stilu.

 

Otvorena ramena na venčanicama slave ženstvenost

Svadbene haljine sa golim ramenima podsećaju na laki povetarac koji dolazi sa mora. Te ne čudi što su omiljene venčanice za leto. One odgovaraju svakoj ženskoj figuri, jer u prvi plan stavljaju nežna i lepo izvajana ramena. Za razliku od drugih modela koji ocrtvaju liniju tela, gola ramena na venčanicama nenametljivo pokazuju vaš sekspil i privlače pažnju gostiju.

Posebnu drž donosi spoj nejfinije čipke i golih ramena. Namenjene su damama koje neguju prefinjeni stil sa suptilnim elementima klasike.

Ukoliko ne želite da čitava venčanica bude izrađena od ovog skupocenog materijala, dovoljni su čipkani detalji na rukavima kako bi dodatno naglasili efekat golih ramena.

 

Gola ramena na venčanicama, jer vi to zaslužujete

S obzirom da je venčanje najbitniji događaj u vašem životu, pravi je trenutak da razmazite sebe. Zato, birajte model venčanice sa šlepom spuštenih ramena koji će vas pretvoriti u pravu divu. Jedinstveni spoj tradicionalnog, kraljevskog efekta i modernih, zavodljivih detalja pleni neverovatnom dozom romantike, dostojne vašem velikom danu.

Predivni efekat golih ramena donose Bien Savvy 2019. venčanice, koje vas čekaju u salonu venčanica La Perla.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *