Kako izabrati fotografa za venčanje

Kako izabrati fotografa za venčanje? Pitanje koje muči buduće mladence.

Svaka ljubav je drugačija, pa je i svako venčanje posebna bajka. Da bi najvažniji dan u vašem životu bio onakav kakav ste oduvek želeli neophodni su meseci i meseci pažljivih priprema. Nakon odabira datuma i mesta za venčanje, glavna preokupacija dama jeste pronalaženje savršene venčanice i aksesoara koji će upotpuniti wedding look.

Međutim, venčanje iz snova čine niz drugih, naizgled sitnih, detalja kojima morate posvetiti podjednaku pažnju. Jedan od njih jeste odabir pravog fotografa.

Imajte u vidu da su svadbene fotografije najbolji čuvari trenutaka. One imaju moć da ponovo ožive čarobnu atmosferu i prenesu emocije kroz nasmejana lica dragih ljudi na njima. Čak i kroj vaše luksuzne venčanice zasijaće u punom sjaju baš kao na dan venčanja.

S obzirom na značaj koji imaju svadbeni albumi, salon venčanica na Novom Beogradu, La Perla daje vam savete kako da odaberete pravog fotografa.

Kako izabrati fotografa za venčanje? Odlučite kakav stil fotografija želite

Pre nego što započnete potragu za pravim fotografom morate da odredite kakve fotografije želite da imate za uspomenu.

Kako izabrati fotografa za venčanje

Da li će se u vašem albumu naći klasične svadbene fotografije sa prepoznatljivom dozom elegancije? Ili, možda, želite da izađete iz tradicionalnih okvira i izaberete nešto sasvim drugačije – formu dokumentarne slike? Ako ste nevesta koja neguje ležerni stil, sigurni smo da će uz vaš model boho venčanice odgovarati one koje su nastale spontano, bez previše poziranja i sa oštrim kontrastima. Dok za romantične dame pravi izbor jesu umetničke fotografije.

Svakako, izbor stila zavisi i od koncepta vašeg venčanja. Pri donošenju odluke nemojte da zaboravite na ambijent proslave.

Kako izabrati fotografa za venčanje na osnovu budžeta?

Budžet za svadbu je jedan od ključnih faktora prilikom izbora fotografa. Nažalost, zbog ograničenih finansija mladi parovi, neretko, prave greške. Želeći da uštede novac za druge detalje u organizaciji, biraju najjeftinije fotografe ili rođake i prijatelje koji se amaterski bave fotografijom.

Kako su u pitanju osobe koje nemaju dovoljno znanja i iskustva ne samo za slikanje, već i obradu fotografija krajni rezultat biće razočaravajuć.

Zato, stručnjaci savetuju da ne štedite prlikom angažovanja fotografa. U protivnom postoji opasnost da vaše albume zauvek ispune nekvalitetne slike sa lošom kompozicijom.

Proverite portfolio!

Tek kada odredite stil i visinu honorara možete se zaputiti u potragu. Neka vam kao izvor posluži internet. Sajtovi irazni blogovi sa temom venčanja sadrže i informacije o brojnim fotografima. Na njima ćete pronaći i recenzije, komentare i preporuke mladenaca. Da biste suzili odabir posetite i zvanične naloge na društevnim mrežama fotografa čiji su vam se radovi dopali.

Kako izabrati fotografa za venčanje

Ipak, krajnju odluku donesite nakon provere portfolija. Na osnovu fotografija sa drugih venčanja imaćete bolji uvid u način rada, pristup, pa i veštinu profesinalca i njegovog stručnog tima.

Kog ćete fotografa izabrati ostaje na vama, dok vam salon venčanica La Perla stoji na raspolaganju u potrazi za omiljenom haljinom. U prijatnom ambijentu čeka vas ljubazno osoblje i najlepše venčanice za 2020. godinu svetski poznatih brendova.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *