Svetski trend - Kratke venčanice-La Perla

Svetski trend, kratke venčanice doživeo je comeback u bridal svetu.

Haljine za venčanje su nezvanični simbol modne insutrije. Ne tako davno venčanje je predstavljalo dan u kome su vladali svadbeni običaji. To je podrazumevalo veliku proslavu i nevestu u raskošnom modelu venčanice sa šlepom bele boje.

Svetski trend - Kratke venčanice 1 - La Perla

Poslednjih godina, trendovi za venčanja su se promenili. Sve veći broj mladenaca umesto slavlja sa stotinama zvanica najvažniji dan u životu obeležava intimnom ceremonijom. Pojedini se, čak, odlučuju za neobična mesta gde će izgovoriti sudbnosno “Da”. Čak je i bend za venčanje dobio novi repertoar.

U skladu sa promenama, izbor venčanice je obogaćen drugačijim, neobičnim kreacijama, pa buduće neveste imaju potpunu slobodu da odstupe od tradicije kako bi svoj wedding look učinile jedinstvenim. Upravo u tome im može pomoći svetski trend – kratke venčanice za mlade koje žele da budu drugačije.

U čemu se krije njihova tajna otkriva vam salon venčanica na Novom Beogradu, La Perla.

Svetski trend, kratke venčanice postoji decenijama

Iako je ove godine jedan od vodećih, svetski trend – kratke venčanice nije novost. Zapravo, njihovo postojanje dugujemo Coco Chanel. Čuvena kreatorka je 20-ih godina skratila dužinu najomijenije haljine, kako bi nevestama u prvi plan stavila nežne članke i liniju nogu. Dok je naglašeni struk prebacila na bokove, dajući kreaciji ležerniji ton.

Zahvaljujući glumici Audrey Hepburn i kreatoru Givenchyju kratka venčanica je doživela pravu revoluciju sredinom 20. veka. Midi dužina i bogata krinolina bile su glavne odlike modela venčanice od tila tog doba. Zbog prefinjene forme i neverovatne nežnosti kojom zrači, ovaj kroj je aktuelan i danas, naročito među damama koje neguju retro stil.

Svetski trend - Kratke venčanice 2 - La Perla

Svetski trend, kratke venčanice dolazi u najrazličitijim stilovima

Ko kaže da su kratke venčanice jednolične. Možemo ih sresti u svim oblicima i krojevima.

Mini venčanice u stilu princeze predstavili su Amsale i Reem Acra. Balon suknja kraće dužine je savršeni izbor za moderne devojke koje žele da spoje klasiku sa šik elementima.

Stilizovani grčko-rimski stil venčanica asimetričnog kroja lansirao je Oscar de la Renta. Lagani materijali namenjeni su, pre svega, za letnje proslave na plaži. Dok skupoceni ukrasi u vidu pojasa od kristala pretvaraju ove modele u luksuzne kreacije dostojne crvenog tepiha.

Venčanice od čipke su favorit mnogim nevestama. Bez obzira na dugu tradiciju, delikatna tkanina nikada ne izgleda zastarelo. Pa ne čudi što se našla na kraćim verzijama kakve smo mogli da vidimo na Naeem Khan i Viktor & Rolf revijama.

Za hrabre dame, svetski trend, kratke venčanice za 2020. godinu nudi nestvarne rezove i uzbudljive detalje koji ostavljaju bez reči. Dok korak dalje u modernim krojevima otišao je Chanel sa svadbenom haljinom u vidu sakoa.

Svetski trend - Kratke venčanice 3 - La Perla

Kratke venčanice nisu namenjene samo za tople dane

S obzirom da je sezona zimskih venčanja, nemojte da dozvolite da vas hladno vreme ograničava u izboru omiljene haljine. Kratke venčanice sa rukavima su idealne za ovo godišnje doba. Posebno modeli od čipke spuštenih ramena koji unose romantiku u najbitniji dan.

Ukoliko, ipak, želite da za glavni deo ceremoije i prvi ples ponesete bezvremensku klasiku, neka kratka venčanica bude vaša druga haljina na venčanju. Sa njom je zagarantovan ples do zore!

Posetite salon ekskluzivnih venčanica La Perla, jer vas ovde čekaju najlepši kratki modeli svetskih brendova.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *