Boho venčanice, La perla, Beograd

Boho venčanice su prvi izbor romantičnih devojaka koje i inače vole ovaj modni stil. Boho je nastao u Francuskoj, prestonici kulture i umetnosti, da bi ubrzo postao prihvaćen širom sveta. Boemski način života pisaca i umetnika koji nisu želeli da pristanu na tradicionalne stege, preneo se u svet mode i stvorio jedan od najlepših modnih stilova.

Karakteriše ga nesputanost, lepršavost, neopterećenost bilo kakvim stegama i pravilima. Boho venčanice su ležerne i najčešće se sastoje od nekoliko slojeva tila nejednake dužine. One diskretno prate liniju tela i čine da se obline tek naslućuju, nikako ističu u prvi plan. Zbog toga su priklane i za devojke krupnije građe. Iako providan, materijal zahvaljujući većem broju slojeva postaje neproziran, tako da se postiže nenametljivost. Sve se samo nazire, ništa nije vulgarno, ni otkriveno.

Boho venčanice, La perla, Beograd

Prepoznatljiv znak boho venčanice je svakako raskošna čipka. Ona može biti zastupljena u manjoj ili većoj meri, a javlja se i kao deo pratećeg aksesoara. Floralni motivi ponekad su dodatno ukrašeni diskretnim perlicama koje ne narušavaju sklad celine. Često se vezeni detalji nalaze samo u predelu rukava i izreza, ali i cela venčanica može biti urađena od čipke. Ovakvi modeli praktični su za zimski period u kome su temperature niske.

Boho venčanice – Neka haljina bude baš onakva kakvu ste zamislili

Boho venčanice uglavnom biraju obrazovane, svestrane mlade koje vole putovanja i upoznavanje različitih kultura. One su svesne toga da je najbolje slušati svoj instinkt, ne prateći slepo aktuelne trendove. Nastojeći da odaberu ono u čemu će im biti udobno i prijatno, odlučuju se za prelepe modele koji omogućavaju nesputanu slobodu pokreta. Boho venčanice vas neće stezati, ni otežavati kretanje. U njima možete bezbrižno plesati tokom cele noći, uživajući u svakom trenutku svog slavlja. One su lagane i lepršave, a mlade koje su ih nosile kažu da su se u njima osećale kao vile. Izrađuju se pretežno od prirodnih materijala, viskoze, svile i lana. Zbog toga, čak ni na kraju iscrpljujućeg dana, ove venčanice nećete poželeti da skinete. One su prijatne i komforne poput bilo koje obične haljine, a efekat koji postižu je vanserijski.

Boho stil vole ženstvene dame koje ni na svadbi ne žele da šljašte. Prelepa i samouverena, mlada na svojoj svadbi može biti bez nepotrebnog pritiska i opterećenja. Venčanja u boho stilu odlikuju se nenametljivošću. Sve deluje prirodno i spontano, a primetna je sličnost sa hipi stilom.

Iako deluje da je boho stil jednostavan i da nastaje u jednom dahu, to baš i nije tačno. Nonšalancija koja se primećuje na prvi pogled rezultat je pažljivog planiranja i nije ni malo slučajna. U izradi se koriste vrhunske tkanine, a celokupan efekat postiže se brižljivim osmišljavanjem brojnih detalja. Da bi kompletan utisak bio zadovoljavajući, pored haljine, u boho stilu treba da bude i sve ono što prati venčanje.

Boho venčanice, La perla, Beograd

Frizura, šminka i bidermajer u boho stilu

Naime, uz boho venčanice mlade najčešće biraju rajfove i trake za kosu. Oni savršeno zaokružuju njihov celokupni outfit. Cvetni venčići u kombinaciji sa čipkom takođe daju izuzetan efekat. Kao i venčanica, i frizura u boho stilu donekle odudara od onih tradicionalnih, kod kojih su linije precizno izvučene, a svaki pramen stoji na tačno određenom mestu. Nehajno upletene kike, blagi uvojci, asimetrične frizure ili punđe, uklapaju se uz odmerenost same haljine.

Šminka takođe treba da bude u skladu sa ostalim elementima kada je izgled mlade u pitanju. Po pravilu, u pitanju su prirodni tonovi kojima se čitava ideja lepršavosti i spontanosti dodatno učvršćuje. Akcenat je najčešće na jasno istaknutim očima, dok su usne uglavnom našminkane u nežnim, ružičastim tonovima.

Bidermajer je u većini slučajeva sačinjen od poljskog cveća ili sitnijih, egzotičnih vrsta, dok se upadljivi krupni cvetovi izbegavaju. Boho venčanja često se održavaju na plažama, uz šum talasa, u prisustvu manjeg broja zvanica. To doprinosi intimnoj atmosferi, kao i posebnoj lepoti svečanog čina.

Ukoliko razmišljate o tome da se i vi venčate u 2020., u našoj zemlji ili na nekoj dalekoj destinaciji, posetite salon La Perla. U ponudi imamo veliki izbor različitih modela, koji će odgovoriti svim vašim zahtevima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *