Kako izabrati veo 1 - La Perla

Kako izabrati veo? Pitanje koje sledi odmah nakon izbora haljine za venčanje.

Svakako je venčanica iz snova glavna zvezda slavlja. Svojom magijom učiniće da zablistate na najvažnijem događuju u životu. Međutim, za savršeni wedding look neophodni su i modni dodaci za venčanice. Među njima posebno se izdvaja veo.

Iako ovaj aksesoar nije obavezni deo za venčanje, buduće neveste ga rada biraju. Koliki značaj ima govori i podatak da je nastao pre savremenog modela bele venčanice. Naime, još su u Staroj Grčkoj i Rimu neveste nosile duge velove koji su ih štitili od zlih duhova. Ovu ulogu, zadržao je i u Srednjem veku. Dok danas predstavlja oličenje modnog stila buduće mlade.

Baš kao što izbor venčanice donosi mnoštvo modela, tako i veo u modernom bridal svetu dolazi u različitim oblicama. Da vas, drage dame, termini vezani za dužinu i formu ne bi zbunili, salon ekskluzivnih venčanica La Perla daje vam odgovor na pitanje: “kako izabrati veo”.

Kako izabrati veo? Krenite od vrste

Pre nego što krenete u razmatranje “kako izabrati veo”, morate se upoznati sa vrstama koje postoje.

Najkraći model je tzv. “birdcage” (kavez za ptice) veo. On prekriva oči do obraza. Mada može da obuhvati čitavo lice, do brade. Obično je izrađen od prozračnog tila. Posebnu verziju ovog modela čini ruski veo, koji je obavezno mrežast.

Kako izabrati veo - La Perla

Blush” veo je, takođe, napravljen od tila. On uokviruje lice, naglašavajući nežne crte. I draper veo ne prekriva lice, već se pomoću dva češljića pričvršćuje za kosu. Tako da slobodno pada niz leđa.

Za razliku od njih kružni veo prekriva i lice i frizuru. Kako nema nabranu ivicu za pričvršćivanje ležerno se prebacuje preko glave, prateći oblik frizure.

Kapela veo seže do samih članaka. Neveste ga često biraju za venčanje u crkvi. Dok je najduži katedrala veo. On, zapravo, odgovara dužini istoimenog šlepa.

Veo može biti i porubljen, tj. sa našivenom čipkom, trakom ili nekim drugim ukrasima ili sečen koji je jednostavniji, te dolazi bez poruba i ikakvih ukrasa duž ivice.

Kako izabrati veo 2- La Perla

Pri odabiru vela imajte u vidu stil venčanice

Veo, pre svega, mora da odgovara stilu vaše svadbene haljine.

Venčanice u sirena stilu najbolje ćete stilizovati uskim, dugim velom ili modelom do struka. Na taj način stavićete u prvi plan zanosnu figuru peščanog sata.

Omiljene princeza kreacije pružaju višestruke mogućnosti po pitanju vela. Ukoliko želite da u svoj izgled unesete dozu dramatike, izaberite ultra duge vrste, kao što su kapela ili katedrala. Za raskošne princeza venčanice sa golim leđima savršen je veo srednje dužine kružnog oblika.

Prema mišljenju modnih stručnjaka veo do kolena najviše odgovara A-kroju. Dok venčanice u vintage stilu najbolje ćete upotpuniti “birdcage” verzijom.

Imajte u vidu da osim u stilu, veo treba da bude u skladu i sa bojom venčanice, kao i tkaninom.

Kako izabrati veo 3- La Perla

Kako izabrati veo? Nemojte da zaboravite frizuru

Frizura za venčanje igra važnu ulogu u odgovoru na pitanje: “kako izabrati veo”. Ako ste odlučile da ponesete punđu pravi izbor jeste draper veo koji ćete zakačiti ispod nje. “Blush” ili dugi veo idealan je za puštenu, lepršavu kosu. A pixie i bob frizure dolaze do izražaja sa birdcage modelom.

Posetite salon venčanica na Novom Beogradu, La Perla. U našoj bogatoj ponudi pronaći ćete ne samo haljinu o kojoj ste maštale, već i savršeni veo uz nju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *