šlep venčanice beograd

Venčanice sa šlepom rado nose kako poznate dame tako i devojke širom sveta.

Svaka ljubav je posebna, pa je i svako venčanje priča za sebe. Ipak, sve odlikuje jedna zajednička karakteristika – naglašena romantika u svakom trenutku ovog čarobnog dana, a dozu nežnosti najbolje će doneti venčanice sa šlepom.

Upravo ove venčanice za romantične mlade ispunjavaju sva očekivanja. Od raskošnog šlepa zbog kog ćete se osećati poput princeze, preko sofisticiranog kroja koji laska vašoj figure, pa do modernih detalja koji je čine vanvremenskim komadom.

Salon venčanica La Perla vam pruža magiju koju donose ovakve venčanice.

šlep venčanice beograd

Istorija venčanice sa šlepom

Baš poput svedene haljine za venčanje, tako su se i venčanice sa šlepom razvile iz odeće sudija. Zavisno od suda bila je tačno propisana određena širina i dužina šlepa koji je nošen.

Pored sudija, u početku su šlep noslii i kardinali i biskupi u rimokatoličkoj crkvi, a od tzv. cappa magna nastale su venčanice sa šlepom. Prvobitno su oslikavale društveni status nevesti, te su najpopularnije venčanice u to doba bile izrađene od skupocenih materijala sa dugim, bogato ukrašenim šlepovima. Industrijska revolucija je nastavila napredak ovog modela venčanice. Slaveći ženstvenost i raskoš nastale su venčanice u stilu princeze sa masivinim krinolinama i šlepom.

S obzirom da venčanice prate modne trendove sezone, 20-ih godina prošlog veka bili su aktuelni kraći modeli sa velikim šlepom, a kao obavezni modni dodaci za venčanice nosili su se dugi velovi.

Dolaze u različitim krojevima koji zavise od dužine šlepa

Model venčanice, zapravo, određuje vrsta i dužina šlepa.

Kratak šlep je oko 6 cm duži od ostatka venčanice. Diskretnog kroja, te na suptilan način stavlja akcenat na donji deo svadbene haljine. Savršen je za venčanice u sirena stilu, a zbog lepršavog izgleda možete ga poneti i na ceromoniji koja se održava u prirodi ili na plaži.

Malo duži šlep, poznat i kao Court (sudski) polazi od struka i spušta se do poda iza mlade oko 30 cm.

venčanice šlep
venčanice šlep

“Kapela” šlep donosi spoj tradicije i šika. Savršen je za dame koje žele pravo venčanje iz snova. Proširuje se od struka 90 do 150 cm i obećava dramatičan efekat pri ulazu neveste. Iako spada u srednju dužinu šlepa pojedinim damama smeta pri hodu. Pa je, možda, bolje da izaberete opciju koja se posebno kači. Kako slavlje odmiče vrlo lako možete šlep da uklonite. Na taj način dobićete sasvim novi wedding look.

“Katedrala” šlep je dužine do 2,5 m. Idealan je za venčanice A-kroja kojima daje dozu glamura.

Za smele mlade, koje žele izgled koji će se pamtiti, pravi izbor jeste “Royal” ili monarhistički šlep. Dužine preko 3 m i, najčešće, kaskadnog kroja. Inspiraciju za ove venčanice sa šlepom možete pronaći među kraljevskim nevestama, pre svega, princezi Dajani i Vojvotkinji od Kembridža.

Budite posebne, ponesite kratke venčanice sa šlepom

Topli letnji dani pružaju neverovatne mogućnosti prilikom izbora venčanice. Ovo je savršena prilika da izađete iz klasičnih standarda i pokažete svoju maštovitost, a to ćete postići sa kratkom kreacijom asimetričnog kroja i malo dužim šlepom. Trendi, a ipak venčanice u vintage stilu učiniće da budete originalna mlada. Ujedno, ovo je savršena prilika da u prvi plan stavite upečatljive sandale na svojim vitkim nogama.

kratka-venčanica-sa-šlepom-la-perla.jpg

Posetite Salon venčanica La Perla, jer ćete ovde pronaći svoju idealnu venčanicu sa šlepom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *