Venčanice od svile

Venčanice od svile san su svih nevesti.

Romansa! Sve počinje sa njom – od prvih zaljubljenih pogleda, preko prosidbe uz sveće, pa do zvuka svadbenih zvona. Svaki trenutak u bajci mladog para je ispunjen najdubljim emocijama. Ipak, najvažniji događaj jeste venčanje. Ne čudi što se pripremama za ovaj dan posvećuje najveća pažnja.

Određivanje datuma i mesta proslave, potraga za najboljim bendom, degustacija svadbene torte, odabir dekoracije i burmi, samo su neki od koraka koji vas čekaju kako biste imali svoje venčanje iz snova.

Naravno, za pripadnice lepšeg pola glavni deo organizacije čini pronalaženje savršene venčanice. U mnoštvu čarobnih krojeva i nestvarnih detalja treba otkriti onu pravu koja će na najbolji način oslikati vaš stil i karakter. Usaglasićete se da ovo nije nimalo lak zadatak.

Da li izabrati princeza model ili pokazati zavodljivu figuru u sirena kroju? Možda je bolje akcenat staviti na detalje, poput venčanice na jedno rame ili sa golim leđima. Bez obzira koji kroj izaberete u jednom se sve devojke slažu – svila je obavezni materijal za omiljenu haljinu.

Zašto su venčanice od svile posebne otkriva vam u ovom blogu salon ekskluzivnih venčanica La Perla.

Svila je najstariji materijal od kog su pravljene venčanice

Prema kineskoj legendi svila je bila poznata još u drugom milenijumu pre Nove ere. Naime, car Hzang Tua je zatražio od svoje žene Si Ling Ši da otkrije ko uništava lišće duda u vrtu. Princeza je na granama ugledala bele bube koje su prele mekane čaure. Jedna čaura je slučajno upala u šolju čaja koju je držala u rukama. Međutim, kada je pokušala da je izvadi, pojavile su se najfinije niti.

Venčanice od svile

Kako je za izvoz svile bila propisana smrtna kazna, dugo vekova je jedino u Kini odeća za neveste pravljena od ovog materijala. Tek u 6. veku svilene bube prenete su u Evropu. Zahvaljujući italijanskim krojačima vrlo brzo venčanice od svile su se našle u palatama bogatih ljudi.

U čemu je tajna venčanica od svile?

Tkanina za venčanicu igra veliku ulogu prilikom izbora. Verovale ili ne, ona kreira siluetu haljine, način nošenja, pa i njenu vrednost.

Iako je svaki materijal poseban, među njima se svila izdvaja. Ona je pravi sinonim za nežnost i raskoš. Zbog toga su luksuzne venčanice najčešće izrađene od nje. Najfinije tkanje unosi dašak glamura u wedding look. Glatka forma daje neverovatni sjaj koji će učiniti da se osećate poput princeze iz bajke. Jer, ova tkanina je, zaista, dostojna kraljevskog venčanja.

Venčanice od svile predstavljaju klasiku koja je uvek trendu!

Vanvremenska elegancija – najbolji je opis svilenih venčanica. Namenjene su damama istančanog ukusa, koje neguju prefinjeni modni stil. Za wow efekat izaberite nakit za venčanje od dragog kamenja.

Venčanice od svile

Imajte u vidu da venčanice od svile nisu rezervisane samo za duge krojeve. Naprotiv, ova tkanina je savršena i za kratke modele. Kako je u pitanju prirodni materijal koji je prijatan za kožu pravi su izbor za letnja venčanja. U njima možete igrati bez prestanka, a da vam nijednog trenutka ne bude vruće.

Pripreme za letnju sezonu venčanja uveliko traju, pa je pravo vreme da posetite salon venčanica La Perla.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *