Venčanje i Korona virus

Venčanje i Korona virus – sve je češća dilema da li i kada održati venčanje. Brojni parovi koji su zakazali ceremoniju za proleće ili leto, tokom marta i aprila bili su prinuđeni da masovno otkazuju svoje planove.

Pandemija virusa Covid-19 zaustavila je normalno funkcionisanje sveta. Neophodnost samoizolacije i karantina doveli su do toga da mladenci otkažu venčanje, ili promene datum svadbe.

Širenje virusa Korona i dalje ne jenjava, a u brojnim gradovima Srbije proglašena je vanredna situacija. Krizni štab za zaštitu zdravlja stanovništva doneo je mere kojima se uvodi zabrana okupljanja na javnim mestima, kako zatvorenim, tako i na otvorenom prostoru, za više od deset ljudi. Takođe, neophodno je nošenje maski i držanje distance od dva metra.

Samim tim, uživanje u posebnom danu na koji su neveste čekale celog života, ograničeno je. Ipak, ukoliko ste odlučili da održite ceremoniju venčanja za deset ljudi, trebalo bi da znate kako da budete bezbedni.

Venčanje i Korona virus – Kako postupati?

Ukoliko planirate venčanje u julu, avgustu, ili pak septembru, obratite pažnju na spisak gostiju. Da li gosti koje ste pozvali mogu da putuju i da li će biti bezbedni prilikom dolaska na venčanje?

Venčanje i Korona virus

Izbegavajte prisustvo starijih ljudi i osoba koje su zdravstveno ugrožene. Imajte na umu da osim toga što treba da sačuvate svoje zdravlje, treba da brinete i o dobrobiti svojih gostiju.

Kada je reč o mestu na kom će se održati ceremonija i proslava – preporučuje se da bude na otvorenom. Birajte dvorište ukoliko stanujete u kući ili imate prijatelje koji bi vam ustupili svoj vrt. Ipak, ukoliko ste se odlučili za restoran, birajte onaj koji ima baštu i u kom ćete moći da budete na otvorenom.

Prilikom dolaska gostiju, izbegavajte grljenje, ljubljenje, pa i rukovanje. Ne zaboravite da treba stalno da održavate distancu od dva metra. Izbegnite neposredni kontakt. Takođe, pLa reporučuje se da imate uvek dostupna sredstva za dezinfekciju ruku sa minimum 60 odsto alkohola.

Goste bi pićem trebalo da poslužuje osoblje restorana i preporučuje se izbegavanje samoposluživanja. Venčanje i Korona virus – u potpunosti su promenili tradicionalna srpska venčanja, ali to ne znači da ne možete da izgovorite sudbonosno “DA”. 

Tokom ručka ili večere, u zavisnosti od toga kada održavate venčanje, takođe treba uvek da bude dostupno sredstvo za dezinfekciju ruku. Goste treba da uslužuju konobari restorana i ne smete dozvoliti deljenje porcija između više gostiju.

Na plesnom podijumu se ponovo mora tražiti od gostiju da budu disciplinovani i da održavaju distancu od dva metra. Postavite znakove koji će ih opominjati da vode računa. Zamolite zaposlene u restoranu da nadgledaju poštovanje pravila, kao i da reaguju ili vas obaveste ukoliko dođe do njihovog kršenja.

Venčanje i Korona virus – Ceremonija sa malim brojem ljudi

Manji broj gostiju, umanjuje i troškove venčanja. Takođe, još jedna od velikih prednosti malih venčanja je i ta što su intimnija.

Venčanje i Korona virus

Ukoliko organizujete malo venčanje, možete da budete i kreativniji sa dekoracijom. Ostavite svoj lični pečat u svemu što će se nalaziti oko vas. Cveće, sveće, baloni… Napravite ugodnu, komfornu i romantičnu atmosferu koju ćete pamtiti celog života. Ne zaboravite i na fotografa koji će ovekovečiti sve uspomene. Venčanje i Korona virus – ne znači da nećete uživati u svom danu.

Mala venčanja ne znače i malu zabavu. Okupite oko sebe ljude koji vam mnogo znače i provedite se bolje nego ikada. Uz sjajno društvo, lep provod je zagarantovan.

Kakvu venčanicu odabrati za malo venčanje?

Venčanje i Korona virus – ukoliko ste se odlučili za malo venčanje, to ne znači da ne možete da nosite venčanicu u kakvoj ste oduvek maštali. Ograničen broj gostiju na venčanju, ne znači i ograničenje u dizajnu haljine za venčanje.

Salon venčanica La Perla je salon venčanica u Beogradu. U ponudi imamo više od deset brendova najrazličitijih modela venčanica.

Velika ponuda bajkovitih venčanica oduševiće čak i neveste kojima je teško da se odluče za model haljine. Naše profesionalno osoblje će vam pomoći da odaberete venčanicu koja je kao stvorena za vas. Kada je budete videle – znaćete da je ONA prava.

Venčanje i Korona virus

Bien Savvy, Jasmine Bridal venčanice, La Sposa, samo su neki od brendova koje imamo u ponudi. Nalazimo se u TC Piramida, a fotografije naših prezadovoljnih mladi možete da pogledate OVDE.

Čekamo vas u salonu venčanica TC Piramida. La Perla venčanice – ispuniće sva vaša očekivanja.

1 Comment

    […] Mala venčanja postaju sve popularnija, a maske za venčanje sve traženije. […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *