Prvi ples

Svaku svadbenu proslavu svakako obeleži prvi ples mladenaca i pravo veselje je jednostavno nezamislivo bez dobre muzike u kojoj svi uživaju. Naravno, gde je muzika, nezaobilazno je i igranje, ali u mladence sve su oči uprte tokom njihovog prvog svadbenog plesa.

Brojni romantični parovi imaju poteškoća u pronalasku idealne pesme za njihov prvi ples. Znamo da je teško zaobići kliše, naročito ukoliko nemate baš vašu pesmu koja je pogodna za prvu igru kao venčanog para. Imajte na umu da prvi ples treba da bude romantičan, ličan i nezaboravan.

Neophodno je da pronađete savršenu melodiju koja će obeležiti tu posebnu priliku.

Najpre je potrebno da se odlučite na to da li želite klasičnu ili modernu muziku. Da li imate isti muzički ukus? Ukoliko ne – neophodno je da napravite kompromis.

Imajte na umu i to da romantično ne mora da podrazumeva plesanje uz baladu. Za vas romantična pesma može da bude i brzog ritma… Sa svim ljubavnim numerama koje postoje, opcije su praktično beskrajne.

Lagane i romantične balade za prvi ples mladenaca

Istraživanje koje je sprovedeno među više od devet stotina parova različitih starosnih grupa, definisalo je neke od najtraženijih pesama za prvi ples mlade i mladoženje.

Prvi ples

Pokazalo se da je pesma “Unchained Melody” grupe The Righteous Brothers bila najpopularnija i najklasičniji izbor širom sveta. Pored nje, pratile su je ljubavne melodije Ete Džejms, neprikosnovenog liričara Frenka Sinatre, ali i Elvisa Prislija koji se našao među prvih 15 na listi.

Savremenije pesme muzičara kao što su Džon Ledžend, Ed Širan i Adel takođe su dospele na sam vrh liste.

Bez obzira na popularnost pesme, odaberite ono što se vama kao paru dopada. Ujedno, odlučite se za pesmu u kojoj se najviše pronalazite.

U Srbiji je veoma popularna pesma za prvi ples mladenaca bila “Lutko” grupe S.A.R.S, ali kako godine prolaze, čini se da se sve manje parova odlučuje za tu numeru. Ipak, i dalje je u samom vrhu izbora pesma Aleksandre RadovićČuvam te“.

Pesma Zdravka ČolićaTebe čuvam za kraj” isto tako našla se na plej listi velikog broja mladenaca, baš kao i pesma “Ako te pitajuPetra Graša.

Za istinske romantike, dobar izbor je i muzika pevačice Šade, naročito pesma “By Your Side“, baš kao i “I Do It For YouBrajana Adamsa.

Uz lagane pesme, jednostavnije se pleše, ali ukoliko volite brži ritam, nemojte da robujete tradiciji, već se opustite i uživajte u dinamičnijoj muzici.

Brze ljubavne pesme idealne za prvi ples bračnog para

Brze pesme zahtevaju napredniji nivo plesnih sposobnosti i praćenje ritma. Vežbajte, kako koreografija ne bi izgledala nepretno. Ipak, čak i da se desi promašaj, imajte na umu da je prvi ples savršen trenutak kako god da ispadne. Čak i uz greške, sigurno će vas nasmejati i uživaćete u svakoj noti.

Ritmična balada grupe AerosmithI Don’t Wanna Miss a Thing” obeležila je prvi ples mnogih mladenaca.

Pesma “Veruj mi” grupe S.A.R.S. vešto je zamenila na podijumu ranije popularnu pesmu “Lutko”. Vesela i razdragana uz stihove “Veruj mi ne treba mi niko samo trebaš mi ti” doprinela je atmosferi mnogih venčanja.

Za one sa sjajnim smislom za igru, i kako biste povukli ostale goste za zaplešu, preporučujemo veoma poznatu i klasičnu pesmu “Time Of My Life” iz filma “Prljavi ples“. Uvek možete i da interpretirate ples iz tog filma, a sigurni smo da će podgrejati atmosferu.

Salon bajkovitih venčanica

Pored navedenih, veoma su popularne i pesme Rođe Raičevića, Parnog Valjka, Aleksandre Kovač… A da biste zaista uživale na venčanju i komforno se kretale, ne zaborate da treba da odaberete venčanicu u kojoj ćete se osećati prijatno.

Prvi ples

Salon venčanica La Perla poseduje veliki izbor različitih brendova, a najpopularnije venčanice za 2022. godinu su one sa potpisom Ria Tener. Posetite nas u TC Piramida na Novom Beogradu i odaberite omiljeni model u kom ćete zablistati za prvi ples.

Da svaka mlada uhvati ritam  – salon venčanica La Perla.