Kada se određuje okvirna cena venčanja, jedna od glavnih stavki je iznajmljivanje venčanice. Poželjno je da pre odlaska u salon znate okvirni budžet za tu stavku. Tako nećete doći u iskušenje da odaberete venčanicu samo zato što je jeftina ili se odlučite za neku koja prevazilazi vaše finansijske mogućnosti. Planiranje će vas zaštititi od nepotrebnog stresa i zato je važno da što detaljnije predvidite vidljive i skrivene troškove.

Na cenu iznajmljivanja venčanice utiče više stvari. Pre svega to da li je u pitanju tek sašivena haljina ili neka koju su nosile mnoge neveste. Ako ste vi prva mlada koja će je obući, cena će biti viša nego kada iznajmljujete nekoliko puta nošenu haljinu. Da li ćete iznajmiti potpuno novu venčanicu ili ne, zavisi od vaših želja i novca kojim raspolažete.

iznajmljivanje venčanice cena, La Perla

Iznajmljivanje venčanice – da vas ne iznenadi cena

Popularni brend ili nepoznata marka?
Cena venčanice, bilo da je u pitanju prodaja ili iznajmljivanje, u velikoj meri zavisi od samog brenda. Dizajnerski potpis često diktira cenu, ali imajte u vidu i da manje poznati brendovi u ponudi imaju fenomenalan izbor. Ako vam je marka haljine nebitna, moći ćete poprilično da uštedite.

Stara ili nova kolekcija?
Ako spadate u fashion zaluđenike i želite da ponesete model iz najnovije kolekcije, to će vas koštati nešto više od prošlogodišnjih modela. Sve ima svoju cenu, a ako vam je praćenje trendova u krvi, to ćete morati i da platite.

Jednostavan model ili komplikovana izrada?
Žudite da budete primećeni i da vaša pojava oduševi zvanice? Odaberite haljinu sa ručno vezenom čipkom, kristalima i drugim ukrasima koji će istaći vašu lepotu. Težina izrade odraziće se i na cenu – što više rada je potrebno za šivenje haljine, to će joj cena biti veća. Za pojedine modele renomiranih dizajnerskih kuća potrebni su meseci rada, pa i ne čudi što im je cena astronomska. Unikatne modele takođe karakteriše nešto viša cena, pa i to treba imati u vidu kada se razmatra iznajmljivanje venčanice.

Prirodni ili veštački materijal?
Na cenu venčanice uticaće i materijal od kog je sašivena. Letnje venčanje može se pretvoriti u pravi fijasko ako se mlada preznoji i potpari u sintetičkoj haljini. Da bi se tokom svečane ceremonije izbegla nelagodnost, najbolje je odabrati venčanicu od prirodnih materijala. Svila i til stvoriće prijatan osećaj hlađenja i koža će u njima moći nesmetano da diše. Lagane, prirodne tkanine poželjne su i kad je reč o venčanju tokom hladnijih godišnjih doba.

iznajmljivanje venčanice cena, La Perla

O čemu još treba voditi računa?

Kada ste pronašli venčanicu koja vam odgovara, raspitajte se o nekoliko dodatnih stvari. Posebno je važno da znate da li su prepravke uključene u cenu iznajmljivanja. S obzirom na to da se venčanje zakazuje mesecima unapred, velike su šanse da se u tom periodu vaše telo promeni. Trudne mlade treba da budu posebno oprezne. U trećem trimestru stomak naglo poraste, pa je ponekad potrebno proširiti haljinu i prilagoditi je novonastalim oblinama. Ukoliko proširivanje ili skraćivanje treba naknadno da platite, iznajmljivanje će vas na kraju koštati znatno više nego što ste planirali.

Slično se može dogoditi i ako kupujete venčanicu preko interneta, bez probe. Možda ste u iskušenju da poručite haljinu koja je izuzetno povoljna, ali pitanje je da li ćete biti zadovoljni materijalom od koga je sašivena i time kako vam stoji. Često se ispostavi da je niska cena povezana sa lošom izradom, šavovima koji se paraju i perlicama koje otpadaju.

Da biste izbegli neprijatnosti tokom dana koji treba da vam ostane u najlepšem sećanju, venčanicu iznajmite na proverenom mestu. La Perla salon venčanica već više od deset godina pomaže nevestama da zablistaju dok izgovaraju čuveno “DA”. Kod nas ćete pronaći haljinu koja vam savršeno pristaje, u kojoj se osećate prijatno i koja se uklapa u vaš budžet. Sve venčanice besplatno korigujemo kako bi u potpunosti odgovarale vašim merama. Posetite nas i uverite se da pronalaženje idealne haljine ne mora biti teško.