Venčanice prema građi tela, La Perla

Ugledale ste haljinu koja vas je oborila s nogu i odmah poželele da je isprobate, a onda je usledilo razočaranje? To nije ništa čudno. Mnoge mlade ne znaju da venčanice treba da biraju prema građi tela. Ono što vas je oduševilo na Instagramu ili Pinterestu možda vam neće stajati onako kako ste zamislile. Celokupan utisak zavisiće od toga koliko ste visoke i kakvog je oblika vaše telo. Upravo zato, da biste odabrale najprikladniju haljinu, razmislite o tome da li je vaše telo kruškaste ili sportske građe, kao i da li izgledom možda podseća na peščani sat ili jabuku. Kada znate šta vam je slaba tačka, a šta su vam aduti, nećete pogrešiti u izboru venčanice.

Venčanice prema građi tela

Kruškasta građa

Najveći broj devojaka građen je baš ovako. Kao što i sam naziv sugeriše, kod ovakvog oblika tela, izraženiji je donji deo, bokovi i zadnjica. Ramena su uža, dok je akcenat na kukovima. Za kruškastu građu najprikladnije su strukirane haljine A-kroja. Pomoću njih ćete napraviti ravnotežu između trupa i nogu. Neka gornji deo venčanice prati liniju tela, dok se suknja širi od struka, vizuelno izdužujući figuru. Kukovi neće biti u prvom planu, već će biti skriveni tkaninom koja pada oko njih. U zavisnosti od vašeg afiniteta, haljine A-kroja mogu imati kratke ili duge rukave, kao i čipkanu kragnu. Pa ipak, letnje venčanice su najčešće one golih leđa, bez previše materijala u predelu dekoltea. Umesto venčanice, široka suknja i korset ukrašen vezom su podjednako dobro rešenje.

Telo u obliku jabuke

Ako ste ponosni na svoj bujan dekolte, a ramena su vam šira od kukova, birajte haljine sa spuštenim ramenima. Takvi modeli prikriće širinu gornjeg dela tela, ramena i ruku, i napraviti balans sa trupom. Izbegavajte previše ukrašene korsete jer ćete u njima izgledati šire. Pri isprobavanju haljine poskočite nekoliko puta i okrenite se oko svoje ose. Tako ćete izbeći neželjeno obnaživanje i osigurati da na dan venčanja sve što treba ostane sakriveno. Čipkani rukavi i pokupljena kosa izvući će maksimum kada je vaš izgled u pitanju.

Venčanice prema građi tela, La Perla

Sportska građa i telo u obliku peščanog sata

Sportska građa

Vitka figura i srazmeran odnos između ramena, grudi i kukova, bez istaknutog struka, glavne su odlike sportske građe. Visoke neveste koje svakodnevnim treninzima svoj izgled dovedu do savršenstva, često se odlučuju za elegantne, jednostavne venčanice u grčko-rimskom stilu. Vretenaste mišiće nogu lako ćete istaći kratkom haljinom, a ako želite dugu, razmislite o onoj koja ima dubok šlic.

Telo u obliku peščanog sata

Građu peščanog sata odlikuju uzak struk i sklad, tj. približno ista širina ramena i kukova. Ovakav oblik tela priželjkuju mnoge neveste, a srećnice koje su zaista tako građene neće imati problema u pronalaženju idealne haljine. Seksepilnu siluetu peščanog sata najviše će istaći sirena modeli, koji naglašavaju tri tačke – grudi, struk i kukove. Devojke koje ne vole da privlače pažnju čak ni onda kada je reč o sopstvenom venčanju, umesto sirena kroja mogu odabrati neki diskretniji. Ukoliko i vi spadate u tu grupu, romantična, lagana haljina u boho stilu doprineće da se osećate prijatno i nesputano.

Venčanice prema građi tela, La Perla

Šta ako se dvoumite?

Bez obzira na to kakvog je oblika vaše telo, ne zaboravite da je samopouzdanje ipak najvažnije! Ako vam pogled u ogledalo izmami osmeh na licu, znači da ste pronašli idealan model. Haljina u kojoj se osećate nesigurno i nelagodno, ne zaslužuje da bude deo vašeg venčanja. Jedan od najvažnijih dana u životu treba da provedete srećne i bezbrižne, bez nervoze zbog toga što vas haljina steže ili žulja.

Ukoliko ne možete da procenite kakva je građa vašeg tela i koja venčanica bi vam najbolje stajala, posetite Salon venčanica La Perla. Tu smo da vas posavetujemo, rešimo nedoumice i pomognemo da na svadbi izgledate onako kako zaslužujete – savršeno. Sve venčanice besplatno prepravljamo i prilagođavamo građi tela, uz brižljiv odnos prema svakom detalju.