Obuća za mladu

Obuća za mladu je od izuzetne važnosti, ne samo zbog estetike, već i iz perspektive udobnosti. Baš kao i kada je reč o venčanicama i kada se bira obuća za mladu, mogućnosti su brojne, a izbor je ogroman. Ipak, trebalo bi na vreme da odlučite kakav model sandala ili cipelica želite, kao i kakav model potpetice.

Obuća vam pomaže da na sjajan način date pečat svom izgledu i da u potpunosti povežete model venčanice i druge detalje u jednu celinu. Imajte ipak na umu da, kako biste izdržale ceo dan da budete vesele i raspoložene za zabavu, neophodno je da obuća bude udobna.

Na šta treba obratiti pažnju kada se kupuje obuća za mladu?

Pre nego što započnete potragu, važno je da definišete za kakav stil ste se odlučile. Glamurozan, tradicionalan, ženstveni, moderni? Imajte na umu da obuća treba da bude u skladu sa temom venčanja, venčanicom, kao i svim drugim detaljima.

Veoma je važno i za koju visinu potpetice ste se odlučile. Da li želite obuću sa platformom, špicastom potpeticom, ili pak potpeticu u obliku kocke. Za ovaj model, mnoge mlade ističu i da je jedan od najstabilnijih i udobnijih rešenja za venčanje.

Kako da vam bude udobno tokom celog dana?

Bez obzira na to kakvu obuću ste odabrale, veoma je važno da se osećate lepo i dosledno sebi na najvažniji dan u vašem životu.

Obavezno prilikom kupovine obuće, uzmite u obzir vašu ličnu i individualnu toleranciju na visinu potpetice. Opšte je poznato da neke devojke i žene mogu ceo dan bez problema da izdrže na visokoj potpetici, dok druge takoreći “ne izlaze” iz ravne obuće.

Obuća za mladu

Ukoliko ste vi jedna od takvih mladi, nemojte ni na dan venčanja nositi obuću sa visokom štiklom, jer vam sigurno neće biti udobno i prijatno. Koliko god da je cipela prilagođena vašem stopalu, ipak, niste naviknuti na štiklu. Pre same kupovine, razmislite o tome kakvu obuću imate u cipelarniku, i na osnovu toga birajte model.

Stavite udobnost na prvo mesto. Možda je primamljivo odabrati visoke potpetice, ali imajte na umu da treba da budete “na nogama” celog dana. Da li zaista želite da se nosite sa bolom u stopalima na dan venčanja? Verujemo da to nije slučaj.

Bez obzira na to za koji model ste se odlučile, obavezno ih kupite makar mesec dana pre venčanja, kako biste ih razgazile na vreme. Čak i ako je u pitanju ravan model. Nemojte se plašiti da odaberete model bez štikle, ukoliko je tako nešto idealna opcija za vas. Sve veći broj mladi bira baš ovakvu obuću, jer udobnost je zaista važnija od svega.

Najpopularnija obuća za mlade

Iako se sve veći broj mladi odlučuje za ravne sandale ili cipelice, ipak postoji nešto što je “klasika”.

Stileto. Nazvane po prepoznatljivom vrhu cipela, lako se prepoznaju zahvaljujući dugoj i tankoj štikli koja može da bude dugačka i do 12 centimetara. Izdužuju nogu i izgledaju prelepo. Preporučuju se samo za nošenje u zatvorenim prostorijama i nisu naročito praktične za venčanja na otvorenom.

Štikle sa platformom. U zavisnosti od visine, mogu da budu sa niskom i visokom petom. Ipak, visina platforme značajno umanjuje utisak da je noga na visokoj štikli. Ukoliko želite da naglasite visinu, ovo je pravi model za vas.

Blok štikle. Nazvane su po debljem prečniku potpetice i predstavljaju najudobniju i najženstveniju opciju. Širina pete pruža stabilnost stopala, pa je i ples, samim tim, lakši.

Obuća za mladu

Kraći stileto. Veoma nežna i tanka štikla koja nije previše visoka. Ovaj model je često nosila Odri Hepburn.

Platforma. Odlikuje ih kontinuirana visina koja počinje od dela gde su prsti i završava se kod pete. Mlade ih često biraju za venčanja koja se održavaju na otvorenom.

Sandale sa kaišićima. Prepoznatljive su po veoma tankim kaiševima koji stvaraju utisak golog stopala. Postoji veliki broj modela, a mlade ih najčešće biraju za letnje venčanje.

Obuća za mladu sa otvorenim prstima. Reč je o modelima koji su možda najviše raznoliki. Bilo da želite obuću sa ukrasima, bez ukrasa, sa visokom ili niskom potpeticom, ovakve cipelice su sjajno rešenje za venčanje koje se ne održava tokom leta.

Salon venčanica La Perla mesto je na kome ne samo da ćete pronaći veliki izbor venčanica, već ćete i dobiti mnoštvo korisnih saveta od našeg tima koji vrlo dobro zna sve probleme i nedoumice sa kojima se nose mlade.

Posetite nas u TC Piramida na Novom Beogradu još danas!