Romantični citati iz knjiga

Bilo da na dan venčanja želite da i samostalno kažete svoje zavete, ili želite da napišete čestitku za godišnjicu svom partneru, verujemo da vam je potrebna inspiracija. Romantični citati iz knjiga su kao stvoreni za takav poduhvat. Knjige su odlično mesto za prikupljanje ideja.

Mnogi od najistaknutijih svetskih pisaca — velikani iz istorije i savremenog doba — pisali su strastveno i duboko o ljubavi. Kroz likove u svojim knjigama pokušali su da pretoče najsloženiju ljudsku emociju u reči, a mnogi od njihovih citata će vas naterati na razmišljanje, osmeh, plač i smeh.

Ljubavni citati mogu da vam posluže kao polazna tačka, a možete ih koristiti i doslovno, od reči do reči. Ipak, uvereni smo da ćete svoju ljubavnu priču, makar delimično, prepoznati u nekim od narednih izjava.

Romantični citati iz knjiga – Ljubav nije samo reč

Ljubav je osećanje koje je, možda, najteže opisati rečima. Ipak, čak i ako neko, sasvim slučajno, uspeo u tome, to je samo njegov doživljaj, zar ne? Književni velikani davali su sve od sebe da dočaraju jačinu emocije koju osećaju, a u narenim redovima, romantični citati iz knjiga navešće vas na put ljubavi.

Orkanski visovi, Emili Bronte
“On je više ja – nego ja. Od čega god da su naše duše, njegova i moja su iste.”

Ponos i predrasude, Džejn Ostin
“Svi ga znamo kao gordog, neprijatnog čoveka; ali ovo ne bi bilo ništa da ti se zaista sviđa.”

Veliki Getsbi, F. Skot Ficdžerald
“…i na trenutak sam pomislio da je volim. Ali ja sam spor i pun unutrašnjih pravila koja koče moje želje, i znala sam da prvo moram da se izvučem iz te zavrzlame.”

Romeo i Julija, Vilijam Šekspir
“Rastanak je tako slatka tuga.”

Romantični citati iz knjiga

Prohujalo sa vihorom, Margaret Mičel
“Trebalo bi da budeš ljubljena, i to često, i to od strane nekoga ko zna kako.”

Velika očekivanja, Čarls Dikens
“Voli je, voli je, voli je! Ako te voli, voli je. Ako te rani, voli je. Ako ti rastrgne srce – a kako ono bude starije i jače, razderaće se dublje – voli je, voli je, voli je!”

Romeo i Julija, Vilijam Šekspir
“Moja jedina ljubav je proizašla iz moje jedine mržnje! Prerano viđeno nepoznato, a poznato prekasno! Da moram da volim neprijatelja koji se mrzi.”

Alhemičar, Paolo Koeljo
“Zašto moramo da slušamo svoja srca?’ upita dečak. Jer, gde god da je vaše srce, tamo ćete naći svoje blago.”

Romantični citati iz knjiga – “Ti si bio poslednji san moje duše”

Da li ste već odabrali omiljeni citati, ili se dvoumite. Romantični citati iz knjiga osvojiće sva vaša čula.

Madam Bovari, Gistav Flober
“U svojoj čežnji pomešala je užitke luksuza sa radostima srca, elegantne običaje sa prefinjenim osećanjima. Zar ljubav, poput indijskih biljaka, nije zahtevala pripremljeno tlo i posebne temperature? Uzdasi na mesečini, dugi zagrljaji, suze koje teku na popuštanje ruke, sve telesne groznice i jezici ljubavi – ove stvari su bile neodvojive od balkona velikog zamka u kome se život ležerno odvijao, od budoara sa svilenim zavesama, debelog tepiha…”

Velika očekivanja, Čarls Dikens
“Voleo sam je protiv razuma, protiv obećanja, protiv mira, protiv nade, protiv sreće, protiv svake obeshrabrenosti koja je mogla biti. Jednom za svagda; Ipak sam je voleo jer sam to znao, i to nije imalo više uticaja da me obuzda, nego da sam pobožno verovao da je ona ljudsko savršenstvo.”

Romeo i Julija, Vilijam Šekspir
“Moja blagodat je bezgranična kao more, moja ljubav duboka. Što više dajem tebi, to više imam, jer oboje su beskonačno.”

Portret jedne dame, Henri Džejms
“Tvoja sam zauvek – zauvek i zauvek. Ovde stojim; Čvrsta sam kao stena. Budi moj kao što sam ja tvoja.”

Romantični citati iz knjiga

Beležnica, Nikolas Sparks
“Ja nisam ništa specijalno; samo običan čovek sa običnim mislima i vodio sam običan život. Nema spomenika posvećenih meni i moje ime će brzo biti zaboravljeno. Ali u jednom pogledu uspeo sam više nego bilo ko ko je ikada živeo: voleo sam nekoga svim srcem i dušom; i meni je to oduvek bilo dovoljno.”

Salon venčanica koji kompletira vašu ljubavnu priču

Ukoliko ste već odabrali omiljeni romantični citat iz knjiga, onda je pravo vreme da se posvetite potrazi za venčanicom.

Salon venčanica La Perla je sjajno mesto, jer ne samo da vršimo prodaju i iznajmljivanje venčanica, već vršimo i prepravke haljina.

Uz naš tim, svaki dan je ispunjen ljubavlju i romantičnim suzama radosnicama. Pozovite nas ili posetite u TC Piramida i kompletirajte svoju ljubavnu bajku venčanicom kakvu ste oduvek zamišljale.

Korak po korak, sve do oltara. Svaki dan je idealan dan za slavljenje ljubavi, La Perla.