Cveće za venčanje

Cveće za venčanje zaista može dati pečat svakoj ceremoniji. Dok planirate venčanje, treba da izaberete vrstu, boju i stil cvetova koje će se koristiti kako za centralne aranžmane, bukete, bidermajer, tako i za druge elemente dekoracije. Da li želite cvetne lukove, da li ćete ukrasiti oltar ili imati viseće instalacije?

Mladenci biraju cveće za venčanje ne samo u zavisnosti od svojih afiniteta, već i u skladu sa sezonom.

Bilo da samostalno birate određene cvetove za dan venčanja ili verujete svom partneru da će ostvariti vašu viziju, svi se možemo usaglasiti da je cveće jedan od mnogih važnih elemenata u stvaranju prelepog i idiličnog ambijenta. Odabir romantičnog cveća za dan venčanja kreira nivo sofisticiranosti i bezvremenosti za celokupni događaj.

Cveće za venčanje – Znate li značenje najpopularnijeg cveća?

Mnoge mlade biraju cvetne aranžmane, a zapravo nisu sasvim sigurne u to šta baš to cveće označava.

Baštenske ruže su posebno uzgajane zbog njihove zadivljujuće veličine i oblika. Kada se cvetovi porede sa tradicionalnom ružom, veći su i sa lepršavim laticama. Ipak, imaju isto značenje ljubavi i romantike. Korišćenje romantičnih cvetova sa dodatkom sveća pruža apsolutni osećaj romantike. Svaka nijansa ruže ima drugačije značenje. Crvena označava strast, roze zahvalnost, dok bele ruže simbolišu čistotu i milost.

Velike, pahuljaste latice božura su veoma romantične i nežne. Božuri simbolišu srećnu vezu i služe kao predznak sreće. Baštenske ruže, japanska anemona i božur su neki od bezvremenskih romantičnih cvetova koji ne samo da rastu u raznim bojama, već su sjajni za kombinovanje u kreiranju aranžmana.

Karanfili su klasični cvetovi koji su se decenijama poklanjani voljenim osobama. Sa lepršavim laticama i raznim nijansama, uključujući ružičastu, crvenu i belu, oni su zaista popularan izbor za romantičnu atmosferu. Ovo cveće za venčanje simboliše naklonost i pravu ljubav. Mogu da se koriste kako u buketu, tako i zasebno.

Podrazumeva se da orhideje odišu elegancijom više od bilo kog drugog cveta. Ovo zapanjujuće cveće ima značenje ljubavi, snage i šarma, što ih čini potpuno romantičnim. Kao i karanfili, posebne su i kada služe kao dekoracija same za sebe, ali i u buketu.

Cveće za venčanje

Gardenije su mirisni cvetovi sa finim zvezdastim laticama. Veoma su šarmantne i simbolišu lepotu, nadu, čistotu i ljubav.

Lale se poistovećuju sa dubokom i iskonskom ljubavlju. Ovaj zadivljujući prolećni cvet odiše lepotom i gracioznošću. Dostupne su u raznim bojama, uključujući belu, ružičastu, žutu i crvenu. One simbolišu večnu ljubav.

Cveće za venčanje – Koje biste vi odabrali?

Priznajemo da nije jednostavno odlučiti se za to koje cveće biste koristili, ali ukoliko znate šta koji cvet označava, možda će izbor biti jednostavniji…

Slatki grašak pruža veoma romantičnu i domaću atmosferu zahvaljujući svojim pahuljastim i sitnim laticama. Slatki grašak označava blaženo zadovoljstvo. Ovaj živahni cvet je savršen dodatak buketu.

Klematis je puzavica koja cveta u raznim nijansama poput bele, ljubičaste, roze i žute. Simboliše domišljatost, mudrost i težnju, i daje sjaj boje i teksture buketu.

Ljutić je zaista jedinstven cvet zahvaljujući svom zamršenom obliku. Svaki cvet ima delikatne slojeve latica, što ga čini šarmantnim dodatkom buketu ili središnjem delu aranžmana. Ljutić ili ranunculus zrači lepotom i simboliše milost, eleganciju i čistu ljubav.

Anemone daju suptilnu izjavu zahvaljujući svojim velikim, delikatnim laticama i smelom centru, bez obzira da li su uključene u buket ili izložene samostalno. Ovo cveće za venčanje simboliše iščekivanje i krhkost, dok bele anemone posebno simbolišu iskrenost.

Cveće oplemenjuje svaki važan događaj

Teško je zanemariti lepotu cvetova trešnje kada počnu da cvetaju u proleće. Njihov predivan miris uneće aromu u svaku prostoriju. Ovaj cvet drveta predstavlja ljubav, snagu i poštovanje. Uključite cvetove trešnje u dizajn torte ili koristite grane da napravite slatko i jednostavno centralno drvo.

Đurđevak je vekovima bio popularan izbor za svadbeno cveće za venčanje. Članovi kraljevske porodice su ga najčešće koristili u buketima. Cvetna biljka sa malim cvetovima u obliku zvona je izuzetno šarmantna. Đurđevak ima značenje čistoće, radosti i slatkoće.

Cveće za venčanje

Hortenzije su poznate po svojoj jedinstvenoj teksturi. Sastoje se od mnoštva finih latica. To su cvetovi koji odišu romantikom i elegancijom, a simbolišu iskrene emocije.

Bele rade su poznate po svom veselom izgledu zahvaljujući sitnim belim laticama i jarko žutim središtima. To je razigrano, romantično cveće koje simboliše pravu ljubav i nove početke. Mogu se koristiti za buket divljeg cveća ili staviti u šarmantne vaze sa pupoljcima na stolovima za prijem. Takođe, mogu se koristiti kao dekoracija za hranu i piće.

Salon venčanica La Perla

Salon venčanica La Perla nalazi se na Novom Beogradu u TC Piramida i odiše ne samo sjajnim i kvalitetnim venčanicama, već i brilijantnim idejama za venčanje. Pored toga što kod nas možete da kupite ili iznajmite venčanicu, takođe možete i da dekorišete svoju venčanicu.

Vršimo prepravke i dekorisanje haljina, pa tako od svakog modela venčanice možemo da kreiramo haljinu za venčanje za pamćenje.

Pozovite nas već danas i zakažite probu venčanica. Naš iskusan tim vas sa nestrpljenjem čeka da zajedno pronađemo idealnu venčanicu baš za vas.