Jesenje venčanje

Opšte je poznato da je jesen, pogotovo rana jesen, idealno godišnje doba za venčanje romantičnih parova. Tokom proleća i leta, svi su euforični, pa i mladenci. Jesen je godišnje doba kada se uglavnom priređuju porodične svadbene proslave. Jesenje venčanje, dakle, obično bude proslava koje vam pruža intimnu i domaću atmosferu, u skladu sa nostalgijom sezone. Kraći dani su nadoknađeni lepotom šarenog lišća i drveća. Bez sumnje, jesen slika idiličnu pozadinu za venčanja.

Kao što je pesnik Mario Benedeti rekao: “Iskoristićemo jesen (…) sada kada su nam srca zagrejana”.

Bez obzira u koje doba godine odlučite da se venčate, izbor venčanice je podjednako uzbudljiv. Jesenje venčanje podrazumeva da imate više različitih silueta i dužina rukava na raspolaganju koje će vam pomoći da se osećate prijatno na nižim temperaturama. Ipak, osnovna pravila kupovine venčanica i dalje važe. Venčanje u septembru, oktobru i novembru može da bude podjednako uzbudljivo, kao i tokom leta.

Jesenje venčanje – Kakvu venčanicu za jesen bi trebalo da odaberete?

Ako ste već odredili datum venčanja, procenite prosečnu temperaturu u to vreme (takve informacije možete lako da pronađete na Internetu). Iako temperatura može značajno opasti, verovatno neće biti previše hladno ako se ceremonija održava u septembru, pa imajte to na umu ako gledate haljine dugih rukava. Zapamtite da je najvažnije da se osećate komotno i udobno.

Procenite da li ste mlada u princeza haljini, ili više volite nešto skladnije poput sirena kroja? Pre nego što kupite svoju jesenju venčanicu, trebalo bi da imate ideju koji kroj preferirate.

  • Haljina za bal: Uklopljeni steznik na vrhu sa punom suknjom na dnu.
  • Sirena: Uska sve do kukova sa blagim proširenjem na dnu.
  • A-kroj: Imitira oblik A-slova u gornjem delu, sa postepenim proširenjem prema dnu.
  • Korpus: Korpus koji prati oblik tela sve do dole, sa tkaninom koja nije fleksibilna.

Ukoliko već znate da je za vas idealna jesenja venčanica, onda imate mogućnost da promenite svoj izgled različitim dužinama rukava. Otkako se Kejt Midlton udala za princa Vilijama 2011. godine, dugi rukavi su se polako vratili u modu.

Jesenje venčanje

Odredite koje dužine rukava želite pre nego što posetite salon venčanica. Dugi rukavi su možda prelepi i trenutno u modi, ali mogu biti veoma neprijatni ako planirate venčanje na otvorenom kada će temperature i dalje biti prilično visoke.

Ukoliko se odlučite za haljinu bez rukava, možete odabrati ogrtač od veštačkog krzna ili dugački šlep koji ćete nositi od ramena.

S obzirom na to da je jesen, verovatno nećete nositi jednostavne sandale na dan venčanja. Kada isprobavate venčanice, ne zaboravite da uzmete u obzir kakve cipele ćete nositi na tog dana. Hoćete li se odlučiti za zatvoreni model ili više volite štiklu?

Jesenje venčanje i dekoracije

Šta bi podrazumevalo savršeno jesenje venčanje? Sezona sama po sebi donosi smernice za posebnu priliku, ali uvek možete da dodate svoj pečat kako biste izbegli upadanje u stereotipe. Odluka je potpuno na vama!

Ukoliko se odlučite za jesenju paletu boja, verovatno ćete birati tople nijanse kao što su boja narandže, zlatno žute i tamno crvene ili čak kestenjaste. Dodavanje malo boje slonovače u dekor je uvek divan način da dodate svetlost. Koristeći ovo kao početnu tačku, možete kreirati svetliju ili tamniju paletu, ili, na primer, za romantičniji osećaj, koristite više pastelnih nijansi.

Takođe, možete upotrebiti sitne detalje u bojama koje dopunjuju vašu paletu. To su ljubičasti, bordo i ružičasti tonovi, što bi bilo sjajno ako tražite manje stereotipni jesenji stil.

Možete da dodate voće u svoju svadbenu dekoraciju. Pustite mašti na volju kombinujući zelenilo i različite vrste voća kao dekoraciju na stolovima.

Jesenje venčanje

Što se tiče cveća, pitajte cvećara koje je cveće u sezoni – na taj način možete iskoristiti ono što je sveže i aktuelno. Lišće je takođe divno rešenje za vaše jesenje venčanje.

Salon venčanica na Novom Beogradu

Salon venčanica La Perla nalazi se na Novom Beogradu u TC Piramida. Okupljamo tim koji ne samo da može da vam pomogne u odabiru venčanica, već i davanjem saveta koji su korisni svakoj budućoj nevesti.

Posebno smo ponosni na kolekciju venčanica Ria Tener koja je čest odabir mladi koje žele da iskažu svoju ženstvenu i romantičnu stranu.

Takođe, vršimo prepravke i dekorisanje venčanica u skladu sa željama neveste. Od bilo kog modela venčanice možemo da kreiramo model stvoren po vašim željama.

Pozovite nas već danas i posetite na dobro poznatoj lokaciji. Pretvorićemo sve vaše zamisli u realnost.