Šlep na venčanici

Od kratkog, do dugačkog ili kraljevskog, šlep na venčanici vratio se na velika vrata i sve je popularniji među mladama. Nekada su se venčanice sa šlepom smatrale staromodnim, pa su se dugi niz godina nosile samo venčanice bez šlepa. Sada su ovakvi modeli sve popularniji.

Ipak, pre nego što kažete definitivno “da” ovakvoj venčanici, uverite se da li je venčanica sa šlepom pravi izbor za vas.

Šta je šlep na venčanici?

Šlep predstavlja dodatnu dužinu venčanice koja se proteže od zadnje strane haljine i prati vas dok hodate. Može da bude deo haljine, a može da bude i odvojivi deo suknje koji se povezuje sa strukom. Takođe, može da bude i deo ogrtača i da se nosi oko ramena. Njegova dužina varira, po želji mlade.

Postoji mnogo faktora koje treba da se razmotrite prilikom donošenja odluke u vezi sa šlepom. Od siluete mlade, stila venčanice, ambijenta gde se održava venčanje, pa čak i do atmosfere koju želite da zabeležite na fotgrafijama sa venčanja.

Šlep na venčanici – Kakve sve vrste postoje?

Baš kao i različiti modeli venčanica, postoje i različite vrste šlepova na venčanici. U zavisnosti od toga koja je dužina, ili oblik šlepa, postoji nekoliko podela. Pored toga, imajte u vidu da šlep na venčanici možete da nosite i odvojeno od haljine, u vidu dodatka u predelu struka, ili ogrtača koji se proteže od ramena do poda.

Šlep na venčanici

Kratak šlep na venčanici. Venčanice sa kratkim šlepom popularne su među niskim mladama. Kratak šlep ne čini da mlada izgleda niže nego što jeste, a uz pravu obuću sa visokim potpeticama daje poseban pečat izgledu. Ovakav šlep je uglavnom za oko 15 centimetara duži od venčanice. On na veoma suptilan način stavlja naglasak na donji deo haljine. Sjajan je izbor za neveste koje se venčavaju na otvorenom. Venčanice kroja sirene ili trube najčešće imaju ovakav šlep.

Šlep “kapela”. Takozvani “kapela” šlep dugačak je između 30 i 45 centimetara i predstavlja jedan od najpopularnijih. Daje poseban izgled venčanicama “A” kroja i izgleda sjajno tokom proslave i za vreme prvog plesa mlade i mladoženje.

Šlep “katedrala”. Šlepovi na venčanici dužine od 55 centimetara i duži, idealni su za formalna i izuzetno tradicionalna venčanja. Izgledaju romantično na balskim venčanicama, princeza venčanicama i modelima “A” kroja.

Kraljevski šlep na venčanici. Najduži od svih šlepova koji se doslovno vuče po podu, pa je mladi ponekad i potrebna pomoć da bi se kretala. Najčešće se koristi samo za crkveno venčanje. Ovako dugačke šlepove imale su Kejt Midlton (šlep je bio dugačak skoro tri metra) i princeza Dajana (šlep je bio dugačak skoro osam metara).

Kako hodati u zavisnosti od dužine šlepa na venčanici?

Ukoliko se odlučite na to da imate šlep na venčanici, razmislite o tome kako ćete se kretati. Bez obzira na to da li je šlep dugačak ili kratak, zamolite prijateljice, kumu ili nekog od poverenja da vam pomogne radi lakšeg kretanja. Takođe, ne želite da se šlep izgužva. Zbog toga, kada hodate ili kada zastanete, uverite se da je šlep dobro postavljen i da se nije izgužvao ili presavio.

Šlep na venčanici

Nakon ceremonije, najverovatnije da će vam šlep smetati, naročito tokom proslave. Upravo je to jedan od razloga zašto je šlep koji se skida sa venčanice mnogo praktičniji. Model koji se otkopčavanjem dugmeta ili kaiša skida sa venčanice, idealno je rešenje. Već posle prvog plesa možete da ga skinete i bezbrižno uživate u slavlju.

Ukoliko ste tip osobe koji je stalno u pokretu i ne drži vas mesto, preporučujemo nošenje venčanice sa kratkim šlepom. Ne samo da ćete se osećati komotno i slobodno, već ćete moći da uživate kako tokom proslave, tako i tokom ceremonije.

Bogati izbor haljina za venčanje

Tim salona venčanica La Perla već dugi niz godina pomaže mladama da pronađu kako svoju venčanicu iz snova, tako i veo i druge detalje koji se idealno uklapaju u izgled koji želi da postigne na dan svog venčanja.

Nalazimo se u TC Piramida na Novom Beogradu i nudimo vam veliki izbor različitih modela venčanica. Pored toga, vršimo i prepravke haljina, pa od svakog modela možemo da kreiramo venčanicu za pamćenje.

Kontaktirajte nas još danas i uvereni smo da ćemo vam pomoći da pronađete venčanicu o kojoj ste oduvek maštale.

Salon venčanica La Perla – mesto gde se snovi ostvaruju.