Kako uštedeti novac na venčanju

Svako ko je prošao kroz proces venčanja, ili ko je pomagao tokom planiranja i organizovanja venčanja, zna kako se lako i brzo dodaju i sabiraju troškovi. Nedavno je vršeno anketiranje i čak 3.309 parova koje planira venčanje 2022. godine otkrilo je da je premašilo planirani budžet za proslavu. Ipak, ako ste se pitali kako uštedeti novac na venčanju, znajte da nije nemoguće!

Poznato je to da najbolji saveti uglavnom dolaze od onih koji su to prošli i imaju iskustva. Parovi su podelili svoja saznanja i rekli kako misle da bi uštedeli novac na svom venčanju. Svi uvek maštamo o idealnom danu, ali kada se sve sitnice pretvore u novčanice – ipak nečega moramo da se odreknemo. Naravno, svaki par je individualan i ima svoje prioritete. U skladu sa tim, treba i da planirate svoj idealan dan.

U nastavku, pročitajte šta su nam rekli parovi koji su se nedavno venčali, kao i na šta ne bi potrošili novac da mogu da vrate vreme. Kako uštedeti novac na venčanju – lako!

Kako uštedeti novac na venčanju – Razmišljajte jedan korak unapred

Prilikom organizacije venčanja, treba da mislite na sve. Jedna od stavki koje treba da organizujete svakako su fotograf i snimatelj. Naravno da želite da imate profesionalne fotografije sa tako posebnog dana. Ipak, upravo na toj stavci možete značajno da uštedite.

Ne libite se da angažujete početnika, jer na taj način, oboje ćete biti na dobitku. Postoji mnogo sjajnih fotografa i snimatelja koji su početnici u tom poslu. Upravo zbog toga, cena angažovanja će biti značajno niža, čak možda i simbolična, a kvalitet sigurno neće izostati. Vi ćete imati sjajne fotografije i video zapise, a početnik novo iskustvo.

Dobre zabave nema bez muzike, a kako biste se osigurali da neće biti naručivanja i pesama koja vam ne prijaju, uhvatite voljenu osobu pod ruku i napravite svoju listu pesama za venčanje. Muzika za veselje, muzika za prvi ples – sve po vašem ukusu i izboru… Zar to nije sjajno?

Kako uštedeti novac na venčanju

Ukoliko se pitate kako uštedeti novac na venčanju, jedan od odgovora je i limitirane opcije pića. Vino, pivo, rakija i uzak izbor koktela, sjajan su izbor za svako venčanje. Naravno da ne morate da obezbedite sve vrste alkoholnih pića, a ušteda će biti značajna.

Mnogi parovi se sve češće odlučuju na to da nemaju klasično posluženje na venčanju, već samo lagano predjelo i dezert. Sjajna dekoracija učiniće da sto zablista, čak i ako nemate klasično, obilno posluženje.

Osim toga, ukoliko zaista želite malu i skromnu proslavu i ne želite da potrošite mnogo novca, organizujte venčanje tokom radnih dana. Iako su vikendi najčešće rezervisani za proslave, venčanje tokom nedelje je pravi pogodak ako se pitate kako uštedeti novac na venčanju.

Kako uštedeti novac na venčanju – Koji su vam prioriteti?

Još jedan od odgovora za sve one koji se pitaju kako uštedeti novac na venčanju, odgovor je – sami napravite svadbenu tortu. Dezerti su ponekad veoma skupi, kao i njihovo ukrašavanje, ali sigurni smo da u porodici imate nekoga ko sjajno pravi kolače. Ukoliko imate i kreativca koji može da ukrasi tortu, to je onda pun pogodak. Na ovaj način, sigurno će ušteda biti značajna.

Takođe, važno je da se dogovorite sa roditeljima oko pozivanja njihovih prijatelja i poznanika na venčanje. Svi roditelji žele da pozovu i svoje prijatelje, ali ukoliko im objasnite da to nije i vaša želja, sigurno će vas razumeti.

Kako uštedeti novac na venčanju

Razmislite i o alternativnom mestu za proslavu venčanja. To, naravno, ne mora da bude skup restoran, već proslava u parku ili nekom drugom mestu koje za vas ima značenje. Ukoliko niste primorani da iznajmljujete prostor, odgovor na pitanje kako uštedeti novac na venčanju doći će sam od sebe. Ukoliko pak morate da zakupite prostor, neka to bude mesto sa ograničenim brojem gostiju. Tako ćete stvari držati pod kontrolom.

Pristupačan salon venčanica sa velikim izborom modela

Salon venčanica La Perla u svojoj ponudi ima veliki broj različitih brendova venčanica koje su veoma pristupačne i prilagođene svakom budžetu buduće mlade. Pored toga što kod nas možete da kupite venčanicu, takođe možete i da iznajmite haljinu za venčanje.

Osim toga, ponosno ističemo da vršimo i prepravke, kao i dekorisanje venčanica, pa tako od svake haljine možemo da napravimo venčanicu za pamćenje o kakvoj ste oduvek maštali.

Nalazimo se na Novom Beogradu, u TC Piramida. Pozovite nas i već danas zakažite probu venčanice.

Salon venčanica La Perla – recite “Da” svojoj venčanici.