Priprema kože lica pred venčanje

Čuveni “beauty sleep” ili san lepote, nikada nije bio važniji nego nekoliko nedelja, a naročito nekoliko dana pred venčanje. Priprema kože lica pred venčanje podrazumeva ne samo korišćenje određenih preparata, već i obavezan miran san.

Minimum 8 sati sna presudno je za lep izgled kože, a takođe, vaša koža može da koristi neke od prednosti nege tokom spavanja. Obavezno obratite pažnju na negu lica dok spavate, kako biste dobili prelepu kožu dok odmarate. Konsultovali smo sjajne dermatologe i kozmetičare ne bi li smo saznali kako suzbiti bore i postići glatku kožu dok odmarate. Dan venčanja je svakako jedan od najvažnijih dana u životu svake neveste. Upravo zato, treba da zasijate punim sjajem.

Priprema kože lica pred venčanje

Ukoliko se dan venčanja bliži, razumemo vas da ste pod stresom, ali imajte na umu da je veoma važno da obratite pažnju pre svega na sebe.

Priprema kože lica pred venčanje podrazumeva mnogo više od samog nanošenja kreme za negu.

Idite u krevet sa čistim licem. Nikako nemojte da smetnete sa uma da treba pažljivo da uklonite šminku sa lica. Sredstva za čišćenje i piling stvaraju zaštitnu barijeru. To se naročito odnosi na sredstva na bazi ulja ili krema koje ostavljaju nežni i negujući trag na koži.

Isprobajte jabukovo sirće. Verovali ili ne, ova namirnica koja se nalazi u gotovo svakoj kuhinji nežno pilinguje i najosetljiviju kožu, pa čak i onu sklonu aknama. Laganim pokretima sigurno nećete iskusiti ponekad neprijatan efekat pilinga. Jabukovo sirće vraća kožu u ravnotežu. Ono nije kiselo, već je veoma nežno, a ukoliko ga ostavite na licu preko noći, ujutru će vaša koža sijati.

Koristite masku pre odlaska na spavanje. One izuzetno efikasno hidriraju kožu. Dermatolozi savetuju da pre noćne rutine koju podrazumeva priprema kože lica pred venčanje nanesete hidrirajuću masku. Posebno se preporučuju one na prirodnoj bazi koja ostavlja vlažan trag.

Izbegavajte slanu hranu uveče. Ovo je veoma važno, posebno u noćima neposredno pre venčanja. Jaka i slana hrana može da učini da se ujutru osećate natečeno. Tada ćete izgledati i umorno. Zbog toga, hranite se laganim namirnicama.

Priprema kože lica pred venčanje

Ne plašite se ulja. Ukoliko ste u nedoumici da li da koristite preparate na uljanoj bazi, opustite se. Ulja štite spoljašnji sloj kože i obezbeđuju bogate antioksidanse. Optimalno je nanošenje noćne kreme na bazi ulja koje nije komedogeno. Arganovo ulje, ulje suncokretovog semena ili ulje marule su pun pogodak.

Priprema kože lica pred venčanje

Priprema kože lica pred venčanje je dugoročan proces. Nega je izuzetno važna i počinje od higijene, pre svega.

Ne izbegavajte korišćenje vitamina C. Ovaj savet se naročito odnosi na predeo oko očiju. Jedan od ključeva za postizanje blistave kože, svakako je stari, dobri, vitamin C. Super vitamin uklanja tamne mrlje i poboljšava ton kože. Na područje oko očiju nanesite duplu dozu i masirajte laganim pokretima prstiju. Spoljašnja masaža potpomaže limfnu drenažu, pa se telo oslobađa toksina. Pored vitamina C, sjajan je i koren sladića.

Hidratacija! Dehidratacija je nedostatak vode u koži, a sigurni smo da to ne želite. Koža u kojoj nema dovoljno vode može da izgleda crveno, iritirano, i takože je podložnija pojavi bora. Zeleni sokovi su veoma korisni jer podstiču limfnu drenažu, dok hlorofil ima blagotvorne efekte po kožu. Potražite i serume sa zelenim sastojcima za bolju hidrataciju i oksigenaciju. Za kožu će čuda učiniti i maske sa hijaluronskom kiselinom, jogurtom i uljem avokada.

Nemojte cediti bubuljice. Znamo da su iritantne, ali nikako vam ne treba ožiljak ili krasta na dan venčanja. Koristite maske, piling i vodite računa o koži lica.

Priprema kože lica pred venčanje

Koristite maramice za sakupljanje viška ulja. Vlažan ten je poželjan, ali ne i mastan. Pokušajte da maramicama matirate kožu, jer višak sebuma izaziva pojavu akni. Unosite u organizam cink kako biste postigli mat efekat.

Izbegavajte da dodirujete lice rukama. Nečiste ruke nikako nisu prijatelj vašoj koži lica, naročito kada se obavlja priprema kože lica pred venčanje.

Vodite računa o sebi i sigurni smo da ćete na dan venčanja izgledati onako kako ste oduvek želeli.

Venčanice za mladu koja zna šta želi

Svaka mlada najlepše izgleda kada se najbolje i oseća.

Salon venčanica La Perla, nalazi se na Novom Beogradu u TC Piramida. U ponudi imamo veliki broj različitih brendova venčanica od kojih su za leto 2022. godine najpopularnije Ria Tener venčanice. Lagane, ženstvene i elegantne, predstavljaju san svake neveste.

Ujedno, vršimo i prepravke venčanica. Na taj način svaka haljina može da postane venčanica za pamćenje.

Posetite nas! Sa vama ćemo rado podeliti još mnogo korisnih saveta.