Venčanice sa šljokicama

Opšte je poznato da svaka mlada ima svoj stil, a kao i uvek, potrebno je pratiti trendove. Venčanice sa šljokicama su izuzetno popularne, naročito za prolećna i letnja venčanja.

Dan venčanja je najsjajniji dan u životu svake mlade, pa onda i venčanica treba da bude u skladu sa tim. Venčanice sa šljokicama izbor su velikog broja nevesti. Sve veći broj mladi odlučuje se na to da na svom venčanju nosi venčanicu koja se sija. Ponekad se odluče za materijal venčanice koji se presijava, a nekad za dodatne ukrase.

Uz ovakve modele venčanica, dodatni nakit vam nije ni potreban, ali jeste važno da uskladite veo i bidermajer sa venčanicom koja se sija.

Venčanice sa šljokicama – Kako da venčanica bukvalno zasija?

Tkanine za venčanice za koje se neveste najčešće odlučuju su šarmez, šifon, krep, čipka, mikado, organza, saten, šantung, svila, taft i til. One mogu varirati od veoma laganih, poput tafta i šifona, do težih tkanina, kao što su saten i mikado.

Venčanice kreirane od laganih tkanina stvoriće manje tešku venčanicu bez jasnih ivica, dok će teže tkanine kreirati model venčanice sa izraženijom strukturom.

Ako planirate zimsko venčanje, možda ćete se osećati prijatnije u venčanicama od težih tkanina, dok će za letnje venčanje lake tkanine bolje pristajati. Pored vrsta tkanine, postoje dve glavne završne obrade materijala, a to su sjaj i mat. Ukoliko želite venčanice sa šljokicama, ili sjajne venčanice, bolje je da odaberete neki od materijala koji se sija.

Završna obrada venčance opisuje vizuelnu estetiku tkanine. Sjajna tkanina ima sjajan reflektujući izgled. Takođe, tekstura i tkanje se isto tako mogu koristiti za završnu obradu tkanine.

Venčanice sa šljokicama

Šarmez je tkanina koja se obično pravi od svile, ali moguće napraviti je i od poliestera i rajona. Ovo je jedna od tkanina koja ima sjajni izgled na prednjoj strani sa mat završnom obradom na zadnjoj strani. Ona podseća na lagani saten i obično je veoma sjajna.

Mikado je još jedan materijal koji ima glatku i sjajnu završnu obradu. S obzirom na to da je ovaj materijal malo teži od drugih tkanina, idealan je za zimska venčanja. Ovaj materijal za venčanice sa šljokicama je popularan izbor za siluete oblika trube ili A-kroja.

Saten se može napraviti od svile, poliestera ili najlona. Ovaj materijal je relativno težak i neproziran. Saten može imati sjajnu završnu obradu i ovo je najtradicionalnija tkanina za venčanice. Najčešće se koristi u kreiranju venčanica A-kroja i balskih haljina.

Venčanice sa šljokicama – Kako možete da ukrasite venčanicu?

Venčanice sa šljokicama učiniće da doslovno zasijate na dan svog venčanja. Brojni su detalji kojima možete dodatno da dekorišete venčanicu i da učinite da bude sjajnija.

Ponekad možete u te svrhe da koristite nakit, a opet, ponekad je venčanica dovoljna sama po sebi.

Aplikacije od čipke po venčanici, naročito ukoliko je čipka prošarana šljokicama, sjajan su dekorativni detalj. Takođe, perle se neretko koriste kao dekoracija na venčanici, a na suncu, ukoliko se venčanje održava tokom leta, sigurno će sijati.

Venčanice sa šljokicama zasigurno će se presijavati gde god da se venčanje održava, ali i biseri, koji mogu da izgledaju veoma elegantno.

Venčanice sa šljokicama

Ukoliko se venčanje održava na otvorenom i zamislili ste da obučete venčanicu u boho stilu, znajte da su veoma popularne rese. One mogu da budu prošarane zlatnim ili srebrnim nitima i učiniće da izgledate božanstveno.

Kristalni kamenčići koji reflektuju svetlo izgledaće šarmantno na biserno-beloj venčanici, ili prišiveni na vez dekorativnog dezena.

Salon venčanica u Beogradu

Salon venčanica La Perla nalazi se na Novom Beogradu i pored toga što u ponudi imamo veliki izbor različitih venčanica, takođe vršimo i prepravke venčanica. Dekorišemo haljine i venčanice po želji neveste i na taj način možemo od bilo kog modela da napravimo venčanicu za pamćenje.

Dovoljno je da nas kontaktirate ili posetite na dobro poznatoj lokaciji u TC Piramida i mi ćemo sa zadovoljstvom zakazati termin probe venčanica ili konsultacije.

Salon venčanica La Perla – vreme je da zasijate!