Venčanice sa čipkom

Venčanice sa čipkom mogu doslovno da učine da magija počne! Bilo da ste želele da postignete romantičan, atraktiran, seksi ili ženstven izgled, čipka može da vam to i omogući.

Ipak, pre nego što se odlučite na to da odaberete čipkanu venčanicu, treba makar da imate ideju o tome kakav model želite. Podjednako su važni i boja venčanice, dužina, pa i materijal. Čipka je omiljena tkanina za venčanice inspirisane kako vintage motivima, tako i modernim trendovima. Čipka je bezvremenska kategorija koja uvek izgleda besprekorno. Bez obzira na to da li je reč o geometrijskim detaljima, ili cvetovima, čipku je teško nadmašiti.

Venčanice sa čipkom – Vrste čipke

Pre nego što se odlučite za čipkanu venčanicu, trebalo bi da znate koje sve vrste čipke postoje. Iako se na prvi pogled čini da su sve iste, to nije tako. Čipka može da bude deblja, tanja, finija ili manje fina, a razlike ćete veoma lako uočiti.

Iako je čipka bezvremenska i romantična, različite sktrukture čipke kreiraju i različite modele venčanica. Mnogo toga zavisi i od konstrukcije, kao i od slojevitosti.

Alenson čipka. Reč je o vrsti čipke koja se izrađuje iglom na providnoj ili mrežastoj pozadini. Potiče iz Francuske i uglavnom je cvetnog dizajna. Ima meku teksturu nalik pamuku. Uglavnom izgleda veoma ženstveno i sjajna je ukoliko želite da postignete romantičan i bajkovit izgled.

Venčanice sa čipkom

Ajlet čipka. Poznata je i kao “čipka sa ušicama” i veoma je lagana i prozračna. Najčešće se pravi od pamuka, svile ili satena. Idealna je za venčanice u boho stilu, a učiniće da izgledate koketno i moderno u isto vreme.

Romantika na delu!

Šantili čipka. Ova francuska čipka pravi se uvrtanjem i pletenjem konca. Bogata je detaljima i šarama, a izrađuje se od lana ili svile. Venčanice sa čipkom koje su najprijatnije za nošenje, ukrašene su ili izrađene od ove veoma mekane i prijatne čipke.

Vezena čipka. Izuzetno delikatni uzorci ušivaju se na podlogu i formiraju izgled aplikacije. Često se delovi vezene čipke nalaze na vrhu zasebnog sloja tila. Najčešče se koristi za dodavanje detalja na haljini za venčanje.

Čipurska čipka. Poznata i kao venecijanska čipka, ova vrsta čipke je čvrsta i bez mrežaste pozadine. Nastaje vezom šavova na finoj tkanini. Retko kada se kompletna venčanica izrađuje od nje, jer nije prijatna za kožu, naročito ukoliko se nosi celog dana. Praktikuje se njeno korišćenje sa ciljem dekorisanja.

Pletena čipka. Veoma mekana čipka bez podloge od tila. Čini tkaninu fleksibilnijom i prijanja uz telo.

Imajte na umu da ćete venčanicu, najverovatnije, nositi tokom celog dana. Stoga, odaberite onaj model koji je udoban i prijatan za telo.

Koji model čipkane venčanice da odaberete?

Bez obzira na to da li ste u potrazi za boemskom, starinskom ili romantičnom venčanicom, čipka zaista donosi magiju kada je reč o dekorisanju venčanice.

Od čipkastih rukava ili detalja, zaista postoji idealna venčanica sa čipkom za svaku mladu. Evocirajući estetiku inspirisanu romantikom, venčanice sa čipkom biraju i mnoge slavne neveste. Grejs Keli, Kejt Midlton, samo su neke od njih.

Dakle, ne možete da pogrešite sa klasičnom cvetnom aplikacijom. Takva venčanica sa čipkom je prvo što svima padne na pamet kada se o tome govori. Cvetovi nalik ruži optočeni vinovom lozom – uvek su pun pogodak.

Venčanice sa čipkom

Ukoliko, pak, ne želite samo pokoji čipkani detalj na venčanici, već želite da čipka bude svuda po telu – geometrijski oblici su sjajno rešenje. Oštro, a ipak ženstveno!

Kombinacija čipke i perfektnog kroja venčanice, zaista mogu da učine da izgledate besprekorno. Bilo da želite duboki dekolte, otvorena leđa, ili pak visok šlic – kombinacija sa čipkom donosi izgled bez mana.

Venčanice sa čipkom u Beogradu

Salon venčanica La Perla nalazi se na Novom Beogradu u TC Piramida, a idealan spoj velikog broja modela i mogućnost dekorisanja venčanica i prekrajanja po vašoj meri i želji – omogućava brz i lak pronalazak prave haljine za venčanje.

Naš tim vam je uvek na raspolaganju, spreman da vam pomogne i izađe u susret u svakom momentu. Ujedno, pomoći ćemo vam da odaberete idealnu venčanicu koja će biti u skladu sa temom venčanja, kao i mestom na kom se održava ceremonija. Kod nas možete da pronađete i veo, tijaru ili neki drugi ukras za kosu, koji će se na najbolji način uklopiti sa venčanicom.

Kolekcija venčanica Ria Tener ispunjena je najfinijim čipkama u kojima ćete se osećati poput princeze tokom celog dana. Čekamo vas!

Neka magija počne.