Satenske venčanice

Materijal za venčanice oduvek je igrao ključnu ulogu u kreiranju siluete haljine za venčanje. Ipak, saten zapravno nije materijal, već završna obrada. Saten se može napraviti od čiste svile, poliestera ili mešavine oba materijala. Satenske venčanice zapravo nisu u potpunosti kreirane od satena, već je njihova završna obrada ono što ih čini posebnim.

Ako ste u potrazi za tkaninom koja je najsvestranija, najtrajnija i najčešće se koristi za venčanice, onda je saten pravi izbor. Ako želite strukturiraniju haljinu, onda vam je potreban saten koji ima glatku završnu obradu.

Da li ste znali da su satenske venčanice neke od najboljih za fotografisanje zbog glatke i sjajne tkanine koja izgleda neverovatno pod bilo kojim svetlom?

Satenske venčanice su odlične kako za ceremoniju, tako i za prijem, zbog svilenkaste izrade koja ih čini pogodnim za većinu tipova tela. U njima mlada ne samo da izgleda sjajno, već se i oseća samouvereno.

Takođe, treba da imate na umu da su satenske venčanice uglavnom teže od drugih. Zbog toga nisu idealan izbor za letnja venčanja.

Saten za venčanice – Različite vrste tkanine

Baš kaš što su i venčanice dostupne u mnogim stilovima, saten je takođe dostupan u različitim mešavinama. Postoji nekoliko popularnih opcija koje možete izabrati u zavisnosti od izgleda koji želite.

Dakle, saten nije vrsta tkanine. On predstavlja tkanje tkanine koje joj može dati sjajnu završnu obradu sa jedne strane i glatko tkanje sa druge strane. Iako je saten poznat po tome što je “sjajan”, nije svaka mešavina takva.

Satenske venčanice

Antikni saten je savršen izbor za izradu venčanice koja izgleda kao preuzeta iz 17. veka. Antička koža je veoma sjajna i podjednako delikatna. Svetlost i voda ga lako mogu oštetiti. Dakle, biće vam potrebni profesionalni stručnjaci da se brinu o vašoj venčanici kada se njena svadbena funkcija završi.

Šarmeuz saten je sjajna, lagana tkanina koja je savršen izbor za venčanicu. On kao da prigrli vaše telo i izgleda apsolutno elegantno dok se kreće prirodno u skladu sa vašim korakom. Budući da je lagana tkanina, možete dodati više slojeva, a da je ne postane previše teška.

Mikado saten je teška tkanina koja čini čuda kada je u pitanju dodavanje strukture venčanici. Mikado tkanine imaju bogat sjaj i blistave su na dnevnoj svetlosti. Ova vrsta satena je među najpopularnijim satenskim tkaninama.

Saten vojvotkinja – nekada je vojvotkinjin saten bio dostupan samo za elitne krugove društva. Strukturna sposobnost ovog satena je zbog velikog broja tkanja. Povrh toga, njegov biserni sjaj čini ga savršenim izborom za venčanicu.

Imajte na umu da cena tkanine zavisi od njenog kvaliteta, a saten je dostupan u širokom rasponu cena.

Satenske venčanice – Kako odabrati pravu?

Saten godinama ostaje popularan izbor među nevestama zbog svoje vanvremenske elegancije i klasične lepote.

Da biste odabrale idealnu venčanicu, razmislite o vrsti siluete venčanice i stilu koji želite – A-kroja, ravna, lepršava ili balska haljina? Bez naramenica ili sa rukavima?

Takođe, razmislite koliko biste želeli da vaša satenska venčanica bude teška ili lagana.

Satenske venčanice

Svestranost satena čini ga prilagodljivim širokom spektru stilova i silueta venčanica, tako da postoji mnogo alternativa koje možete izabrati kada tražite haljinu iz snova.

Pored blistavog i sjajnog satena, izuzetno je popularan i mat saten koji se savršeno usklađuje sa svakom bojom tena neveste. Ukoliko želite svedenu, elegantnu, ženstvenu i gracioznu venčanicu, satenske venčanice od mat satena su pravi izbor.

Satenske venčanice – La Perla salon venčanica na Novom Beogradu

La Perla je jedan od najpopularnijih salona venčanica u Beogradu. Nalazi se u TC Piramida na Novom Beogradu, a ukoliko tražite mat satenske venčanice, onda je baš ovaj salon pravo mesto za vas.

U ponudi imamo Ariamo Light kolekciju venčanica koja će oduševiti svaku buduću mladu.

Satenske venčanice dostupne su u različitim krojevima. Popularni su modeli sa dekolteom u obliku srca, dubokim dekolteom, ali i asimetrični krojevi koji će učiniti da izgledate šik i urbano. Takođe, izuzetno je popularan model satenske venčanice sa bretelom samo na jednom ramenu.

Ukoliko tragate za jesenjim ili prolećnim modelom venčanice sa elementima rolke, onda je model sa dubokim šlicem pravi izbor za vas.

Posetite nas u TC Piramida na Novom Beogradu ili kontaktirajte i zakažite probu venčanica.

Tim salona venčanica La Perla uvek je na raspolaganju da vam pomogne da odaberete najidealniji model venčanice za vas.