Trendovi venčanica 2023

S obzirom na to da se trendovi venčanica 2023. godine zvanično menjaju, opšte je poznato to da novi stilovi zauzimaju centralno mesto. Zapravo, kada je reč o aktuelnim pravilima i trendovima za venčanja, sve se na kraju svodi na… ništa. Nema novih pravila, sve je dozvoljeno, a sa odsustvom konkretnih smernica, sveže ideje će samo nastaviti da se kultivišu.

Od onoga što je danas u trendu, mnogi modni stručnjaci i modni znalci predviđaju šta će i dalje vladati scenom venčanja u narednim godinama. Očigledno je da će ovih osam modnih trendova dominirati i u budućem periodu.

Pročitajte i: Venčanice nekad i sad – Koliko su se pravila promenila?

Trendovi venčanica 2023. godine – Sa ovim detaljima sigurno nećete pogrešiti

Kako se trendovi za venčanja menjaju iz godine u godinu, sezona venčanja 2023. godine nosi sa sobom suštinu. Najvažnije od svega jeste da mlada može da iskaže svoj stav putem garderobe dok izgovara sudbonosno “da”.

Venčanice u boji

Dok venčanice u boji postaju sve popularnije, modni stručnjaci napominju da neveste koje se odluče za bele haljine ne kupuju one koje su čisto bele. Statistika nam kaže da jedna od četiri neveste bira haljinu boje šampanjca ili drugih ne-belih, ali neutralnih nijansi.

Boje, boje, boje!

Najpopularnije nijanse su roza, svetloroza ili boja kašmira. Takođe, ističe se još jedan popularan trend, a to je kombinovanje venčanica neutralnih tonova sa raznobojnim bidermajerima. Na taj način stvara se sjajan kontrast.

Više slojeva

Trendovi za venčanja 2023. godine nikako ne mogu da prođu bez ovog detalja. Reč je o jednom svadbenom stilu koji je prvobitno nastao kao trend, ali je sada prešao u svadbeni element. Reč je o brojnim slojevima. Elegantna odela i netradicionalni dvodelni kompleti i dalje su veoma popularni kod modernih nevesti.

Višestruki izgledi

Nošenje višestrukih izgleda na dan venčanja postao je jedan od najpopularnijih trendova do sada. Ovo obično podrazumeva ceremonijalnu haljinu, koja je uglavnom tradicionalna, i haljinu za prijem koja ima tendenciju da bude malo zabavnija.

Trendovi venčanica 2023

Osim toga, neke neveste u svoj stil uvrste i izgled posle žurke. Za one koje ne žele, ili ne mogu da priušte, dodatnu venčanicu, preporučuju se konvertibilni ansambli. Reč je o garderobi koja lako može da se transformiše u potpuno nov izgled. Oni postaju sve popularniji jer omogućavaju nevestama da imaju više od jednog izgleda sa istom osnovnom haljinom.

Mini venčanice

Mini venčanice za žurke dobijaju svojih pet minuta zahvaljujući slavnim ličnostima, poput Kortni Kardašijan, koje se odlučuju za kratku belu haljinu za svoj veliki dan. Savršene su za neveste koje vole da se malo zabave svojim stilom, a bonus je to što je kratka haljina idealna za ples tokom cele noći posle ceremonije.

Trendovi venčanica 2023. godine – Da li mora da se nosi venčanica?

Nekada je dan venčanja bio nezamisliv bez mlade koja nosi venčanicu. Ipak, danas to više nije slučaj. Naglasak se stavlja na individualnost i udobnost. Najvažnije od svega jeste da se mlada oseća komforno i samouvereno u svojoj koži.

Kupovina starinskih ili polovnih venčanica

Mlađe generacije postaju ekološki orijentisane, što znači da neveste biraju izgled koji smanjuje proizvodnju otpada i emisiju ugljenika. Poslednjih godina došlo je do velikog porasta u kupovini starinskih haljina. Osim toga, mnoge neveste biraju stvari koje mogu ponovo da nose.

Romantično inspirisani elementi

Od svetlucavih tkanina do luksuznih ukrasa, dramatične opcije i romantični detalji zvanično su u porastu. Često se viđaju satenske i sjajne tkanine, šljokice i perle, 3D kao i korseti. Takođe, popularna je ponovna pojava jedinstvenih opcija u struku kao što su baskue i drop, kao talasasti rukavi.

Odela za neveste

Trendovi venčanica 2023. godine su nas naučili da neveste sigurno ne moraju da nose venčanice. Zapravo, tražnja za svadbenim odelima je i mnogo je opcija koje postaju mejnstrim. Sa slavnim ličnostima poput Solanž Nouls koja nosi kombinezon krem boje i Emili Ratajkovski u venčanom odelu boje senfa, ne bi trebalo da bude iznenađenje da ovaj novi trend uzima maha.

Netradicionalna obuća

Za neke je pronalaženje tog posebnog para cipelica za venčanje gotovo jednako važno kao i venčanica, ali nošenje potpetica ili tradicionalnih svadbenih cipela svakako nije neophodno.

Trendovi venčanica 2023

Mnoge neveste se sada odlučuju za netradicionalnu obuću kao što su patike i čizme.

Klasični svadbeni stilovi koji će zauvek biti popularni

Iako su se pravila svadbene mode pomerila od strogih ka samoizražajnim, to ne znači da neki klasični elementi još uvek nisu popularni. U stvari, to je ono što promenu trendova venčanja čini tako uzbudljivim – možete da pokažete svoj stil bez obzira da li ste tradicionalna ili netradicionalna mlada. Jednostavne čiste linije slip-stil haljine nikada neće izaći iz mode. Isto važi i za siluete poput A kroja ili balske haljine. Zatim, naravno, tu je bela venčanica. Iako potpuno bela više nije tako uobičajena, haljine inspirisane belom u krem, slonovače ili neutralne boje su i dalje popularne.

Bezvremenost je uvek u stilu i bela venčanica će zauvek biti popularan izbor za neveste. Najvažnije je da se mlada oseća lepo i posebno, a prava odeća (bez obzira na stil) čini razliku.

Salon venčanica na Novom Beogradu – La Perla 

Salon venčanica La Perla uvek je spreman da odgovori na sve trendove, kao i želje i zahteve nevesti.

Nalazimo se na Novom Beogradu u TC Piramida, a u svojoj ponudi imamo veliki izbor različitih brendova venčanica. Pored toga, vršimo i prepravke venčanica, kao i dekorisanje venčanica, pa tako od svake haljine možemo da kreiramo venčanicu o kakvoj je mlada oduvek maštala.

Kontaktirajte sa nama putem kontakt forme na našem sajtu ili pozivom na broj telefona. Tim salona venčanica La Perla je uvek tu za vas.