Cveće za dan venčanja

Cveće za dan venčanja i njegov odabir, mogu da budu neodoljivi. Od odluke o budermajeru do centralnih aranžmana, pa čak i oltarskog cveća, opcije su beskrajne.

Ipak, ne morate nasumično da birate cveće za dan venčanja, ili na osnovu onoga što vam se dopada, već ovom značajnom detalju možete da date značenje.

Cveće za dan venčanja – Koji pripada vama?

Simbolika je veliki deo dana venčanja, a sada, na ovaj način, možete da unesete još više svoje ličnosti u ovaj specijalni dan.

Januar: karanfil i visibaba

Ako ste rođeni u januaru, karanfil i visibaba se smatraju vašim najznačajnijim cvećem. Visibabe simbolišu nevinost, čistotu i nadu, dok su karanfili simbol ljubavi, odanosti i istrajnosti.

Pročitajte i: Cveće za dan venčanja po mesecu rođenja (2. deo)

Pošto su karanfili jestivi, oni su savršeni cvetovi za ukrašavanje torte ili čak dodavanje koktelu. Visibabe, sa svojom svetlom, belom nijansom i opuštenim cvetovima, bile bi divan dodatak centralnim aranžmanima, dodajući i teksturu i značenje dekoru stola.

Februar: ljubičica i jagorčevina

I ljubičice i jagorčevina imaju značenje za sve rođene u februaru. Ljubičice dolaze u raznim ljubičastim nijansama i simbolišu lojalnost i vernost. Jagorčevine cvetaju u rano proleće, sa brojnim opcijama boja uključujući ružičastu, ljubičastu, belu, žutu i ​​crvenu.

Cveće za dan venčanja

Oba ova cveta imaju kraće stabljike, tako da ih je teško uklopiti u buket, ali su zadivljujući za dekoraciju na stolu.

Mart: narcis

Cvet za rođete u martu definitivno je rano-cvetajući narcis. Baš kao što prvi pogled na ovaj cvet donosi osećaj nade i sreće nakon duge zime, narcisi simbolišu nove početke, radost i duboku ljubav.

Iako se narcisi ne koriste previše često za cveće za dan venčanja, lepo ih je videti. Procvetao buket narcisa nudi jedinstven izgled teksture, dok vaze sa pupoljcima sa ovim sunčanim cvetovima predstavljaju najslađi ukras stola.

Cveće za dan venčanja – Možete li da se poistovetite sa cvetom vašeg meseca rođenja?

April: slatki grašak i bela rada

I bela rada i slatki grašak smatraju se rodnim cvećem za one rođene u aprilu. Bele rade sa jarko smelim žutim središtem i belim laticama, nose značenje lojalne ljubavi i čistote. Slatki grašak, koji se može naći u raznim nijansama, simboliše blaženo zadovoljstvo.

Da bismo iskoristili bele rade kao cveće za dan venčanja, možemo da dodamo nekoliko cvetova u šareni buket divljeg cveća. Slatki grašak je savršen dodatak buketu ili središnjem delu. Oni takođe mogu lepo da stoje samostalno u vazama.

Maj: đurđevak

Već znamo da kraljevske neveste vole da koriste đurđevak, ali to je takođe cvet rođenja za one rođene u maju. Đurđevak simboliše poniznost, nadu i slatkoću. Kraljevske neveste često imaju bar jednu grančicu ove biljke u svoj svadbeni buket.

Cveće za dan venčanja

Volimo izgled buketa sastavljenih u potpunosti od đurđevka, ili ideju stvaranja bujnih displeja koji su duž dužine stola za prijem. To je savršen način da dodate bele cvetove i malo zelenila.

Jun: ruža

Naravno, ruže su klasično cveće za svaku priliku, ali imaju još veće značenje za one rođene u junu, ali i kao cveće za dan venčanja. Ruže nose opšte značenje ljubavi, odanosti i lepote, ali u zavisnosti od boje ruža, simbol se može promeniti. Bele ruže su simbol čistoće, ružičaste su simbol milosti i radosti, a crvene ruže su simbol romantike.

Baštenske ruže čine zadivljujući dodatak buketima i aranžmanima sa svojim smelim, teksturiranim laticama. Ruže su takođe jestive, a latice se mogu dodati u deserte ili pića za pojačani ukus.

Cveće kao dekoracija venčanice

Svaka mlada zaslužuje da ima baš svoju venčanicu iz snova, a neretko se neveste odlučuju na to da koriste cveće za dan venčanja kako bi dekorisale svoju venčanicu.

Salon venčanica La Perla bavi se prodajom i iznajmljivanjem venčanica, a u svojoj ponudi imamo i veliki broj raličitih brendova venčanica. Pored toga, vršimo i prepravke i dekorisanje venčanica. Ukoliko želite, možemo cveće da upotrebimo tako da njime dekorišemo vašu haljinu za venčanje.

Posetite nas u TC Piramida na Novom Beogradu ili nas kontaktirajte već danas. Naš tim će učiniti sve da cveće za dan venčanja u potpunosti ukrasi vaš svečani dan.