kako odabrati cveće za venčanje

Dok različite boje cveća imaju različita značenja, postoji i simbolično značenje cveća na osnovu meseca kada ste rođeni. Zamislite buket koji se sastoji prvenstveno od cveća koje predstavlja mesec vašeg rođenja ili cvetnog luka koji kombinuje vas i cvetove vašeg partnera. Svaki mesec u godini ima najmanje jedan cvet koji se dovodi u vezu sa njim i to je savršen način da jednostavnije odaberete cveće sa značenjem. Kako odabrati cveće za venčanje – na osnovu meseca kada ste rođeni.

Pročitajte i: Cveće za dan venčanja po mesecu rođenja (1. deo)

Pročitajte tekst u nastavku, pronađite svoj mesec rođenja u ovom ili prvom delu teksta, i organizujte cvetni aranžman koji ima značenje. Uživajte u svečanom danu tako da mu date dodatno značenje.

Kako odabrati cveće za venčanje – U kom mesecu ste rođeni?

Prema istorijskim spisima, cveće prema mesecu rođenja nastalo je u rimsko doba kada su ljudi prvi put počeli da proslavljaju rođendane. Ove proslave uključivale su pokrivanje oltara rimskih bogova cvetnim ukrasima.

Jul: žavornjak

Žavornjak, cvet za rođene u julu, simboliše snažnu vezu, gracioznost, dobre namere i pozitivnost. Može se naći u različitim nijansama uključujući roze, ljubičaste, bele i plave.

Ova visoka cvetna biljka nudi najromantičniju baštensku atmosferu koju možete iskoristiti za vaše venčanje. Razmislite o buketu žavornjaka sa dugim stabljikama ili iskoristite visoke stabljike u aranžmane za stolove. Takođe, dobra je ideja i da obložite prolaz ovim neverovatnim, teksturiranim cvetom.

Avgust: gladiola i bulka

Avgust je poznat po dva svetla, smela cveta za rođene u avgustu: gladiola i bulka. Gladiola raste sa veličanstvenim cvetom u velikom broju nijansi. Ona simboliše snagu i integritet, a oblik cveta predstavlja srce koje je prožeto ljubavlju. Bulka dolazi u raznim bojama, žutom koja simboliše uspeh i crvenom koji označava zadovoljstvo.

kako odabrati cveće za venčanje

I gladiola i bulka su savršeni dodatak buketu dugih stabljika divljeg cveća. Gladiola se može koristiti da se napravi visoki aranžman u središnjem delu stola, dok bulke dodaju razigran dodir rasporedu stola i oltara.

Septembar: lepa kata i ladolež

Kako odabrati cveće za venčanje ako ste rođeni u septembru? Lako! Lepa kata je svetao, smeli cvet sa puno teksture i ima značenje za rođene u septembru. Simbolišući snažnu, moćnu ljubav, mogu se naći u ružičastim i ljubičastim nijansama, zajedno sa belim. Ladolež je još jedan cvet u mesecu rođenja septembru, koji nosi značenje naklonosti.

Zbog svojih kratkih stabljika, ladolež može biti teško dodati u aranžmane, ali oni svakako mogu da daju sjajne i prelepe boje buketu kratkih stabljika. Lepe kate su odličan teksturalni dodatak stolnim aranžmanima ili buketima, a pošto su u potpunosti jestive, mogu da ukrašavaju i tanjire sa hranom ili desertima.

Kako odabrati cveće za venčanje – Da li ste već pronašli svoj cvet?

Ne predstavljaju svaki mesec dva cveta, ali ima nekoliko meseci kao što su januar, april i avgust, koje simboliše više cvetova. Ne postoji nužno dokumentovan razlog za ovo, međutim, par cvetova obično ima dva veoma različita značenja koja se mogu ili ne moraju odnositi na određeno doba godine.

Oktobar: neven i kosmos

I neven i kosmos imaju značenje za mesec oktobar. Kosmos je nežno cveće koje cveta početkom leta i nastavlja da cveta u jesen pre nego što se desi prvi mraz. Oni su veselog cveta sa više nijansi uključujući crvenu, belu, žutu, ružičastu i narandžastu koje simbolišu mir i harmoniju. Neven, mirisni, srdačan cvet, dolazi u raznim jesenjim bojama uključujući narandžastu, žutu i ​​belu. Svojim smelim nijansama simbolišu optimizam, prosperitet i izlazeće sunce.

Neveni nude prelepu teksturu u buketima i aranžmanima za stolove, zajedno sa smelom bojom u cvetnom luku ili pozadini oltara. Kosmos je savršen za dodavanje dodira teksture i ćudljivosti u aranžman stola.

Novembar: hrizantema

Hrizantema je jedno od najpopularnijih cvetova za jesen, pa nije ni čudo što služi kao zvanični cvet za rođene u ovom jesenjem mesecu. Ovi srdačni cvetovi dolaze u raznim bojama, uključujući žutu, narandžastu, belu i ljubičastu, a simbolišu radost i dugovečnost. Bele hrizanteme imaju još jedno značenje čiste ljubavi i čistoće, dok crvene jednostavno znače “volim te”.

Decembar: narcis i božikovina

I narcis i božikovina se smatraju cvećem za osobe rođene u decembru. Iako božikovina tehnički nije cvet, ona ima značenje sreće i plodnosti. Narcis predstavlja inspiraciju, vitalnost i vernost.

kako odabrati cveće za venčanje

Ako planirate zimsko venčanje, božikovina je prekrasan dodatak buketu, ili se može koristiti za oblaganje stola kako biste dodali dašak zelenila. Beli narcis čini zadivljujući zimski buket, ili može da stoji samostalno u vazama za pupoljke kao središnji deo.

La Perla – salon venčanica na Novom Beogradu

Ukoliko vam je potreban bilo kakav savet prilikom organizacije venčanja, možete da ga pronađete u nekom od naših tekstova, ili jednostavno da nas posetite u TC Piramida.

U svojoj ponudi ne samo da imamo brojne brendove venčanica, već vršimo i prepravke i dekorisanje haljina za venčanje.

Naš tim je uvek spreman da pomogne i uvek vam stoji na raspolaganju.

Salon venčanica La Perla – samo jedan poziv vas deli od idealne venčanice.