Biranje venčanice, salon La Perla

Biranje venčanice je podjednako stresno i zabavno. Traganje za idealnom haljinom najčešće traje dugo i iscrpljujuće je. S druge strane, imate priliku da obučete raskošne, luksuzne kreacije i da se, bar na trenutak, osećate poput holivudskih zvezda. Problem nastaje kad isprobavate različite modele satima, tražeći prednosti i mane svakog kroja, a rezultat izostane. Ništa nije gore nego kada nakon obilaženja brojnih salona završite sa haljinom kojom niste oduševljene. Kako to izbeći? Šta su najčešće greške kada je izbor venčanice u pitanju i kako ih izbeći?

Ne držite se budžeta
Pre nego što pođete u potragu za venčanicom, razmislite koliko novca ste spremne da izdvojite za njeno iznajmljivanje ili kupovinu. Kada odredite okvirni iznos, nemojte ga prekoračivati. Ne gledajte modele koje ne možete da priuštite jer nepromišljene odluke dovode do kajanja. Ukoliko vam finansije to dozvoljavaju, iskoristite mogućnost šivenja originalne haljine po vašem nacrtu i merama.

Biranje venčanice, salon La Perla

Ne dozvolite da biranje venčanice otežaju ove greške

Prekasno krećete u potragu za venčanicom
Salona venčanica ima mnogo, u ponudi je na stotine haljina i mnoge mlade misle da će onu najlepšu rezervisati mesec dana pre venčanja. To je zabluda zbog koje mnoge devojke završe u suzama. Dešava se da željeni model bude kaparisan i nedostupan onda kad vam treba. Kako biste se obezbedile na vreme, potragu za haljinom počnite ranije. Dovoljno je da venčanicu rezervišete šest meseci pre zakazanog termina.

Ako se pribojavate da će vam zbog drastičnog mršavljenja ili debljanja venčanica loše stajati, možete da odahnete. Odaberite salon u kom se korekcije ne naplaćuju i problem je rešen. Čak ni trudnice, čiji se oblik tela najviše menja, ne treba da čekaju poslednji čas kako bi pronašle svoju venčanu haljinu.

Slušate tuđe mišljenje, a zanemarujete svoje
Želite da ugodite budućem suprugu, svekrvi, majci ili nekom petom? Ne zaboravite da je vaše venčanje pre svega vaš dan! Treba da se osećate prijatno i zadovoljno, a to neće biti moguće ako ste odabrale haljinu koja vam se ne dopada. Kada u biranju učestvuje veliki broj ljudi, od prave odluke neće biti ništa. Svako ima drugačiji ukus, pa će različita mišljenja stvoriti konfuziju oko toga šta je najbolje.

Biranje venčanice treba da se odvija u smirenoj, opuštenoj atmosferi. Najbolje je da povedete jednu ili dve bliske osobe koje vas dobro poznaju. Majka, sestra, kuma ili neko drugi ko zna vaš senzibilitet pomoći će vam da pronađete tačno ono što tražite.

Venčanice za visoke devojke la perla vencanice 1

Odbacite predrasude

Mislite da venčanice za visoke devojke moraju da budu bez rukava? Ne želite da probate sirena model jer ste ubeđeni da će istaći vaš stomačić? Dok god ne isprobate određeni kroj, ne možete znati kako će vam stajati. Odbacite predrasude i isprobajte sve što vam se dopada. Iznenadićete se kada shvatite da vašoj figuri laskaju baš oni krojevi koje ste u startu otpisale.

Ne kupujte venčanicu koju niste isprobale
Na Instagramu ste videle predivnu, kratku venčanicu, baš onakvu kakvu oduvek sanjate? Na velikom je popustu i dostupna je u vašoj veličini? Odolite iskušenju. Ništa ne može zameniti dodir tkanine pod prstima i vaš odraz u ogledalu. Mnogi sajtovi prodaju jeftinu garderobu, ali najčešće se radi o robi veoma lošeg kvaliteta. Jedan od najlepših dana u životu ne treba da provedete u sintetici, nervirajući se zbog rasparanih šavova i perlica koje otpadaju.

Pored lošeg kvaliteta takve venčanice, problem predstavljaju i njene mere. One navedene na sajtu ne moraju biti tačne, a vi nećete imati vremena za reklamaciju i čekanje nove pošiljke. Zbog svega toga, iznajmljivanje haljine koju ste isprobale u prodavnici često je jeftinije od naizgled savršene ponude preko interneta.

Salon venčanica La Perla je tu da vam olakša pronalaženje haljine u kojoj ćete ponosno koračati ka oltaru. Pomoći ćemo vam da pronađete model koji oslikava vašu ličnost, karakter i životni stil. Svaku venčanicu možemo besplatno proširiti, suziti i prepraviti kako bi savršeno odgovarala vašim merama. Posetite nas na Novom Beogradu, u TC Piramida.