kratka venčanica, salon La Perla

Iako nemamo često priliku da je vidimo na svadbenim veseljima, kratka venčanica iz više razloga zaslužuje da je obučete. Pre svega, u njoj ćete imati punu slobodu pokreta, moći ćete da istaknete svoju vitku liniju i lepo oblikovane noge. Pored toga, u njoj vam neće biti vrućina.

Trend kratkih venčanica pokrenula je čuvena Koko Šanel. Modna revolucionarka skratila je dotadašnju dugačku haljinu, što je mladama olakšalo kretanje i pružilo udobnost. Od tada do danas, kratka venčanica može se videti na svadbenim slavljima širom sveta. Nekada je bilo nezamislivo da se nevesta pred zvanicama pojavi u kratkoj haljini, ali ta vremena su daleko iza nas. Danas mlade imaju potpunu slobodu da odaberu model haljine u kome će se osećati zadovoljno i samouvereno.

Jednostavni, a upečatljivi modeli od svile i drugih luksuznih materijala? Svetlucavi korseti koji laskaju figuri? Lepršave, ležerne kreacije u boho stilu? Sve ovo danas možete nositi bez bojazni da će vas neko osuditi i gledati podozrivo. Na vama je da razmislite šta je to želite da obučete i zatim krenete u potragu za svojom idealnom haljinom.

kratka venčanica, salon La Perla

Četiri razloga da odaberete kratak model

1. Udobnost
Prva stvar koju devojke primete pri isprobavanju kratke haljine je udobnost. S obzirom na to da prosečna ceremonija traje satima, važno je da vas ono što obučete tog dana ni nakoji način ne ograničava. Raskošni šlepovi i balske haljine lepi su na filmskom platnu, ali u realnosti zahtevaju mnogo truda i strpljenja. Ako ne želite da vam kretanje, plesanje i odlazak u toalet budu otežani, odaberite kratku haljinu. Moći ćete nesmetano da prolazite kroz svadbenu salu, slikate se sa gostima i plešete do sitnih sati. Kratka venčanica je najbolji izbor onih kojima je komfor imperativ.

2. Praktičnost
Pored toga što ćete se u njoj kretati brzo i lako, kratka venčanica ima još jednu prednost. U njoj vam neće biti pretoplo, čak ni kada su napolju veoma visoke temperature. Dugačke, višeslojne tkanine ne samo što su teške, već dovode do potparavanja i znojenja. Ako je vaša svečanost predviđena za leto, dodatni plus zaslužuju upravo kratke haljine.

3. Cena
Zbog znatno manje količine materijala, kratke venčanice su najčešće jeftinije od onih dugih. To nije baš uvek slučaj jer cenu diktira više faktora, ali ukoliko nemate posebne zahteve po pitanju ručno rađenih detalja, možete računati na nešto nižu cenu.

4. Originalnost
Ako želite venčanicu po meri, razmislite o modelu 2 u 1. Odaberite kratku haljinu koju ćete u samo nekoliko poteza pretvoriti u dugu. Dodatna suknja koja se kopča za postojeći model je sjajno rešenje. Pružiće vam priliku da pred matičarem ili u crkvi budete prikladno odeveni, a da nakon toga nesmetano uživate na plesnom podijumu.

kratka venčanica, salon La Perla

Za koga je kratka venčanica najbolji izbor?

Iako se neke devojke pribojavaju da će u kratkoj venčanici izgledati neozbiljno ili suviše provokativno, situacija je zapravo drugačija. Pažljivo odabrana kratka haljina će vam, uz adekvatnu frizuru i obuću, pružiti priliku da istaknete svoj mladalački duh. Diskretni uvojci koji padaju niz leđa i čipkana haljina do kolena naglasiće vašu romantičnu stranu. Kratke venčanice mogu nositi i visoke devojke, ali u tom slučaju treba izbeći modele bez rukava. Što se tiče trudnih mladi, kraće haljine su i više nego poželjne. Naravno, to važi samo onda ukoliko trudnica nema problema sa oticanjem nogu. U suprotnom, zbog obnaženih nogu nevesta se može osećati nesigurno i neprijatno.

Modeli u stilu antičkih boginja sa asimetričnim gornjim delom, čistih linija i jednostavnog dizajna, otkriće vaš istančan ukus. Za mlade koje su ponosne na svoju figuru i žele da im se i drugi dive, tu su uske venčanice koje prate liniju tela. Ovakvi modeli, ipak, nisu najbolji izbor ukoliko planirate venčanje u crkvi.

Bogat izbor kratkih venčanica i prateće opreme za najlepši dan u životu pronaći ćete u Salonu venčanica La Perla. Tu smo da ostvarimo vaše snove i pomognemo da zablistate u savršenoj haljini. Posetite nas na Novom Beogradu, u tržnom centru Piramida ili pogledajte aktuelnu ponudu online.