Burme za venčanje i verenički prsten

Dok neki zlatari pored vereničkog prstenja nude i odgovarajuće burme, mnogi ipak to ne rade, tako da kupovina burme za venčanje i verenički prsten nije uvek laka stvar. Često može biti teško pronaći burmu koja odgovara stilu vašeg vereničkog prstena. To se najčešće dešava ako verenički prsten ima neobičan središnji kamen, jedinstven rez ili smeli metal.

Mnogi ljudi pretpostavljaju da burme za venčanje i verenički prsten moraju biti napravljeni od istog metala, ali to nije tačno. Budite kreativni! Nemojte se plašiti mešanja metala i oblika. Mešani metali zaista mogu venčanom setu dati moderan izgled. Ne postoje pravila kada je u pitanju uparivanje metala, a vaša konačna odluka bi na kraju trebalo da bude lični izbor.

Najčešća kombinacija je belo i žuto zlato, ali nemojte biti ograničeni u onome što vam se dopada. Kombinovanje belog, žutog i ružičastog zlata pokazalo se zaista zapanjujućim. Dodavanje žutog zlata vereničkom prstenu od belog zlata može učiniti da vaš set bude jedinstven.

Burme za venčanje i verenički prsten – Kakve sve vrste postoje?

Nakon što odaberete verenički prsten, poželećete da odlučite o stilu burme koji volite. Važno je da ukombinujete burme za venčanje i verenički prsten. Da biste to uradili, razmislite da li želite burmu koja stoji u ravnini sa vašim vereničkim prstenom, ili vam je u redu da postoji mali razmak između njih. Generalno, ovo će zavisiti od vaše postavke vereničkog prstena, jer visoko postavljeno prstenje obično ne dovodi do razmaka kada se upari sa burmom. Ipak, nisko postavljeno prstenje ima centralni kamen koji se nalazi bliže prstu i stoga može da stvori prazninu u zavisnosti od stila burme.

Za one kojima ne smeta da li im burma za venčanje stoji u ravni sa vereničkim prstenom, vaše iskustvo kupovine će verovatno biti lako jer možete birati bilo koji stil burme koji je dostupan. Međutim, ako ste u potrazi za parom koji se neprimetno uklapa, vaš sledeći korak je da otkrijete koji dizajn burme najbolje odgovara vama.

Klasične burme za venčanje i verenički prsten. Ako ne želite razmak između vaša dva prstena, odlučite se za klasični stil burme. Postoji mnogo opcija unutar ove kategorije, kao što je jednostavan, običana burma; burma za večnost, sa dijamantima…

Burme za venčanje i verenički prsten

Prstenje za venčanje sa konturama. Ako imate nisko postavljen verenički prsten i želite da vam burma stoji u ravni sa vereničkim prstenom, oblikovani dizajn je pravi izbor. Konturne burme za venčanje su dizajnirane da odgovaraju zakrivljenosti vašeg vereničkog prstena i često se prave po meri.

Nazubljene burme za venčanje. Ako oblik sa konturom izgleda kao da je kreiran posebno za vaš prsten, urezana burma za venčanje izgleda kao komad slagalice. Potpuno je ravno do prednje strane, gde postoji zarez tako da kamen može da stane na svoje mesto.

Burme za venčanje i verenički prsten – Predlozi za uparivanje

U nastavku vam dajemo nekoliko predloga parova burme za venčanje i verenički prsten koji će vas možda inspirisati.

Okrugli središnji kamenčići su popularan izbor za vereničko prstenje. Štaviše, oni su takođe izuzetno raznovrsni i svaka vrsta burme će im odgovarati. Prstenje okruglog reza dopunjuje sve druge oblike kamenja i lako se mogu upariti.

Princeza rez je vrsta prstena sa malim okruglim dijamantima, poput trake za večnost od pavea. Princeza rez ima drugačiji sjaj zbog rezanog uzorka, a dodavanje okruglo rezanog kamenja zaista podiže sjaj.

Dok se suprotnosti privlače u smislu princeze i okruglog reza, centralno kamenje rezano na “jastuke” izgleda sjajno sa drugim jastučastim rezovima.

Smaragdni rez je poseban komad, a burma bi trebalo još više da naglasi kamen. Smaragdi su stepenasti uzorak koji nije tako reflektirajući i briljantan kao tradicionalni okrugli rez. Dodavanje jednostavne burme okruglog kroja dodaje sjaj koji vam je potreban da biste dopunili ovaj klasični rez.

Ako vaš markiz kamen stoji visoko, može biti teško pronaći burmu koja stoji u ravni sa prstenom. Zaobljena burma je najbolja opcija. Korišćenje kombinacije okruglih i kruškastih rezova može stvoriti zaista prijatnu liniju u obliku slova V.

Ništa bez sjaja!

Za maksimalan sjaj, preporučuje se uparivanje ovalnog dijamantskog prstena sa burmom koja sadrži ovalno kamenje.

Dijamantsko prstenje sa takozvanim blistavim sečenjem izgledaju dobro sa pave trakama ako želite da pomešate dijamantske rezove, ali takođe izgledaju sjajno sa drugim blistavim rezovima.

Burme za venčanje i verenički prsten

Konturni prsten se idealno slaže sa dijamantskim prstenom u obliku kruške. Odabir konturne burme znači da će vaš prsten biti izložen svuda oko kamena, a takođe će i zablistati!

Prsten sa dijamantima izrezan u Ascheru je jedinstven i privlači pažnju.

Još jedan jedinstveni kroj, baguette dijamantsko prstenje izgleda sjajno sa mešavinom dva različita stila. Uvek se preporučuje baget i okrugla kombinovana burma.

Trilionski rez se toliko ističe sam po sebi da može da se kombinuje sa jednostavnom burmom. Gravuru uvek možete da dodate.

Salon venčanica La Perla na Novom Beogradu

Salon venčanica La Perla nalazi se u TC Piramida na Novom Beogradu i kod nas možete da pronađete modele venčanica za svaki stil mlade. Takođe, u ponudi imamo i modne dodatke koji će upotpuniti vaš izgled.

Kontaktirajte nas još danas ili posetite na dobro poznatoj lokaciji. Samo za vas, pored prodaje i mogućnosti iznajmljivanja venčanica, vršimo i prepravke i dekorisanje haljina.

Čekamo vas!