Burme

Iako vereničko prstenje privlači najviše pažnje, burme su prstenje koje ne treba zanemariti. Služeći kao znak posvećenosti, ovaj nakit je simbol ljubavi za sve parove koji stupaju u brak. U stvari, burme su prethodile vereničkom prstenju (koji datiraju iz vremena starog Egipta i Grčke) i nastali su kao fizički prikaz ljubavi i odanosti u vezi.

Danas je ovaj specijalni dodatak evoluirao u svom izgledu i sada je dustupan u različitim stilovima i bojama kako bi odgovarao modernim venčanjima. Parovi imaju slobodu da kupe burme koje odgovaraju njihovim jedinstvenim ljubavnim pričama, a izbori su zaista beskrajni kada je u pitanju pronalaženje stila koji je dugotrajan i nezaboravan.

Za one koji trenutno traže burmu za venčanje kako bi izrazili sopstvenu ljubavnu priču, imamo nekoliko saveta koji će mladencima sigurno pomoći u pronalaženju burme.

Burme su evoluirale u odnosu na davna vremena i postoji mnogo opcija koje možete izabrati kada je u pitanju pronalaženje prstena koji je pravi za vas. Dakle, pre nego što krenete u kupovinu, važno je razumeti osnovne karakteristike burmi za venčanje.

Šta je važno prilikom odabira burme za venčanje?

Belo zlato je najpopularniji metal za burme i vereničko prstenje. Ipak, dodatne nijanse, poput žutog zlata, ružičastog zlata, platine i paladijuma, takođe su postale sve popularnije tokom godina.

Prilikom odabira metala, važno je uzeti u obzir životni stil i drugi nakit koje se često nosi. Na primer, većina nevesta je odlučila da odabere isti metal koji se koristi u njihovim vereničkim prstenima za svoje burme. To je način da sav nakit ostane kohezivan i uparen. Pored toga, ako često radite rukama, razmislite o jačim metalima kao što su volfram ili platina. Oni su tvrđi od klasičnog belog zlata i mogu da izdrže kontinuirano habanje.

Burme

Mnogi parovi dodaju kamenje i dragulje, poput dijamanata, safira ili rubina, kako bi burme učinili jedinstvenim. Ovo je u potpunosti zasnovano na preferencijama pojedinca. Oni treba da uzmu u obzir svoj način života kako bi bili sigurni da je takav prsten praktičan. Budžet je takođe odlučujući faktor, jer su burme sa dragim kamenjem skuplje.

Od vintage art deco dizajna do zvezda i cveća, postoje beskrajni načini da burma izgleda kao umetničko delo. Imajte na umu da je veća verovatnoća da će graviranje skupljati prašinu (i teže se čistiti), a svaki dodatni dizajn (ili graviranje sa unutrašnje strane) će uticati na cenu.

Širina burme je takođe nešto o čemu treba da razmislite. U rasponu od 1 mm do 8 i više mm, širina burme je jedan od izbora koji ćete morati da napravite. Muškarci obično preferiraju burme od 4 mm do 7 mm. Izbor za žene varira u zavisnosti od mlađih generacija koje preferiraju tanko prstenje.

Međutim, generalno gledano, većina nevesta će se odlučiti da uskladi širinu svojih burmi sa širinom vereničkog prstena. Najčešće se širine kreću od 2 mm do 4 mm.

Kako i kada kupiti burme?

Kada su u pitanju konačni detalji vaše burme, završna obrada može zaista učiniti da se prsten istakne. Bilo da želite teksturirani izgled koji se može naći u kamenu, mat završnici, ili peskarenju, ili više volite satenski ili visoki sjaj… Završni sloj je završni dodir koji će vašu burmu zaista učiniti vašom.

Dok krećete u kupovinu venčanih burmi, savet koji treba da zapamtite jeste da započnete kupovinu na vreme. Važno je početi rano, posebno ako želite nešto neobično, ili sa dijamantima i dragim kamenjem. Neke od burmi se prave po narudžbini, tako da ne rizikujte nepredviđeno odlaganje.

Kako god da odlučite da kupite svoje burme, očekujte da ćete potrošiti oko 3 procenta budžeta za venčanje. Cene mogu značajno da variraju u zavisnosti od metala, veličine burme i širine prstena.

Burme

Venčane burme su veoma lične i ne postoji pravilo koje kaže da par mora da se složi oko nijanse ili stila prstena. Sve je u pronalaženju onoga što volite i šta odražava vaše individualne stilove, zajedno. Međutim, ako želite slične burme, razmislite o neutralnoj opciji. Na primer: pletena traka koja spaja dva metala koja oboje volite ili sličan element, poput završnog sloja.

Kako održavati venčani prsten?

Trebalo bi da održavate vašu burmu čistom koristeći mekanu četkicu i lagano je čistiti rastvorom za čišćenje ili čak sa samo nekoliko kapi deterdženta za suđe. Uvek je održavajte u toploj vodi. Obrišite je krpom sa mikrovlaknima.

Skidajte burmu kada čistite, plivate, kuvate, radite u bašti, bavite se sportom ili spavate. Iako mnogi parovi vole ideju da nikada ne skidaju svoje prstenje, njihovo uklanjanje pre bilo kakvih aktivnosti koje bi mogle da potamne, ogrebu ili dovedu do gubitka prstena, najbolji je način da zaštitite burmu.

Kada pronađete svoje burme, onda je vreme za kupovinu venčanica.

Salon venčanica La Perla u svojoj ponudi ima veliki izbor različitih brendova venčanica. Naš tim će vam veoma rado pomoći savetima i sigurno smo da ćete pronaći model idealan za vas. Ujedno, bavimo se i prepravkama venčanica. Tako od svakog modela, možemo da kreiramo venčanicu o kojoj ste oduvek sanjale.

Posetite nas u TC Piramida ili kontaktirajte. Čekamo vas.