Kada kupiti venčanicu

Ukoliko se pitate kada kupiti venčanicu, u nastavku teksta pronaći ćete konačnu takozvanu “vremensku liniju” za kupovinu ili iznajmljivanje venčanice.

Verujemo da ste vereni i da ste veoma uzbuđeni jer se dan kupovine venčanica približio. Čak iako vam se datum venčanja čini daleko, važno je da razmislite kada kupiti venčanicu pre nego što osvane dugo iščekivani dan. S obzirom na to da je za izradu venčanica po narudžbini potrebno oko šest do devet meseci, dobra je ideja da se što pre uputite u salon venčanica.

Osim činjenice da će vam možda trebati neko vreme da pronađete idealnu, moraćete savršeno da tempirate model venčanice, vreme kada se venčanje održava i temu svadbene ceremonije.

Pre nego što se odlučite za kupovinu ili iznajmljivanje venčanica, pregledajte fotografije mladi koje su vam dostupne na Internetu, društvenim mrežama i magazinima. Budite pripremljene. Saznajte koje venčanice vam se dopadaju. Zabeležite zajedničke karakteristike u okviru vaših omiljenih modela. Da li vam otvorena leđa privlače pažnju? Kakvi ukrasi vam se dopadaju? Da li želite čipku? Takođe, budite otvoreni – možda ćete se zaljubiti u nešto što vam nikada nije privlačilo pažnju ranije.

Kada kupiti venčanicu – Nakon što odaberete mesto održavanja venčanja

Mnogi stručnjaci savetuju odlazak u kupovinu venčanica tek nakon što ste odredili mesto održavanja venčanja. To ima smisla s obzirom na to da neveste žele da obuku haljinu koja se uklapa u ambijent. Važno je odrediti mesto koje će predstavljati kompletan “ton” venčanja, ali odmah nakon toga, važno je da počnete da razmišljate o venčanici i da je rezervišete šest do devet meseci pre venčanja. Kada kupiti venčanicu – kada definišete sve detalje u vezi sa venčanjem.

U sam izbor treba da uključite najviše tri bliske osobe koje će vam pružiti podršku i čije mišljenje najviše cenite.

Pročitajte i: Šta poneti prilikom kupovine venčanice?

U svakom salonu venčanica, radićete sa konsultantom i isprobavati različite modele haljina. Kada jednom kažete “da” haljini u kojoj se osećate najlepše i najkomotnije, venčanica će biti prepravljena tako da vam stoji kao salivena.

Kada kupiti venčanicu – Odbrojavanje do dana venčanja

Devet meseci pre venčanja treba da izvršite poslednja uputstva za prepravku venčanice i odredite željena prilagođavanja. Ponekad je za nabavku određene vrste čipke potrebno i po nekoliko meseci. Ukoliko želite posebne materijale za venčanice, neophodno je da ih naručite na vreme. Imajte na umu da je za neke venčanice čak potrebno dve nedelje da tri osobe izvezu i perle, a to je samo jedan korak u procesu izrade haljine.

Kada kupiti venčanicu

Pet meseci pre venčanja razmislite o modnim dodacima. Pravilo je da veo, nakit i druge ukrase izaberete pre prvog “konačnog” isprobavanja venčanice, kako biste na vreme sagledali kompletan izgled. Cipele za venčanje su takođe neophodne da biste odredili dužinu ruba venčanice.

Tri meseca pre venčanja treba izvršiti poslednje prepravke venčanice. Ukoliko vam u tom trenutku venčanica i dalje ne stoji kao salivena, ne očajavajte. Imate još malo vremena za finalne prepravke venčanice.

Šest do osam nedelja pre venčanja je vreme za prvu generalnu probu. Napravite manja podešavanja u vidu promene dekoltea, obruba i slično. Odložite kupovinu donjeg veša do ovog trenutka da biste procenili najbolju opciju koja je prigodna uz venčanicu.

Ultimativni vodič za kupovinu venčanica

Četiri nedelje pre venčanja – prođite još jednom kroz kompletan izgled. Do sada bi trebalo da su sve veće prepravke završene. Ukoliko niste odabrale sve ukrase, sada je pravo vreme.

Dve  nedelje pre venčanja – do sada bi trebalo da venčanica bude besprekorna. Isprobajte kompletan izgled, sa velom, ukrasima i cipelama i pripremite se za prvi stvaran look.

Jedna nedelja pre venčanja – Vreme je da sve kockice budu složene…

Na dan venčanja, raspakujte haljinu i okačite je da se provetri. U zavisnosti od modela, možda će vam trebati pomoć da je obučete, pa uvek pored sebe imajte osobe od poverenja i čije društvo vam prija.

Kada kupiti venčanicu

Ipak, nemaju sve neveste ovoliko vrenena. Ponekad je mladama potrebna venčanica u roku od nedelju dana. Ukoliko posetite salon venčanica La Perla, sigurni smo da ćemo moći da vam pomognemo.

Čekamo vas u TC Piramida na Novom Beogradu i kod nas možete da odaberite model venčanica iz naše velike ponude. Bilo da želite da izgledate ženstveno, moderno, urbano ili senzualno i romantično, sigurni smo da imamo venčanicu koja je kao stvorena za vas.

Pozovite nas još danas ili nas posetite.

Za vas je tim salona venčanica La Perla uvek tu.