venčanica sa šlepom

Od takozvanih čaršav i ribljeg repa do monarh stilova koji izgledaju dramatično i ostavljaju snažan utisak, venčanica sa šlepom vratila se na velika vrata. Ova dodatna dužina tkanine koja se proteže od poleđine venčanice i prati vas dok hodate, može biti deo vaše suknje, može biti odvojivi komad ili preklop koji se povezuje sa vašim strukom. Osim u ova tri oblika, može biti deo koji se pričvršćuje na ramenima kao ogrtač.

Ali da li je venčanica sa šlepom prava za vas i vaš dan venčanja? Postoji mnogo faktora koji se uzimaju u obzir kada se razmatraju šlepovi i stilovi haljina. Sve, od siluete vaše haljine do formalnosti dana i ambijenta, pa čak i kakve želite da budu fotografije, sve može igrati ulogu u odluci.

Venčanica sa šlepom – Koji su uobičajeni stilovi?

Takozvani čaršav stil daleko je prefinjeniji od svog naziva. Otprilike do pet centimetara duži od ostatka suknje, ovakav šlep je suptilan način da dodate akcenat na suknju venčanice. Ovaj stil je odličan izbor za neveste koje se venčavaju na otvorenom i izgleda fantastično na haljinama u stilu trube ili sirene.

Kapela šlep je dugačak između šest i devet centimetara i najčešći je izbor za neveste. Dodaje dovoljno “drame” venčanici A-kroja, a da ne bude previše nametljiv. Kapela šlep izgleda prelepo u plesnoj sali.

venčanica sa šlepom

Katedrala šlep je nešto dramatičniji. Sa dužinom od 15 centimetara ili više, venčanica sa šlepom sa katedrala stilom je potpuno formalna i odlična za venčanje koje se održava na prefinjenom i glamuroznom mestu. Izgledaju prelepo na balskim haljinama i haljinama A kroja.

Venčanica sa šlepom – Da li je pravi izbor za vas?

Kraljevski ili monarh stil venčanica sa šlepom rezervisan je samo za najelegantnija venčanja. Najduži od šlepova, ovaj model se proteže ne samo do poda, već se i vuče po njemu i sa mladom. Često zahteva pomoć drugih devojaka da bi mlada mogla da se kreće. Prepoznaćete šlep monarh u modelima venčanica poput Kejt Midlton. Takođe, i priceza Dajana je imala model venčanica sa šlepom koji je bio izuzetno dugačak.

Kada se nosi venčanica sa šlepom, treba da provežbate kako da se krećete. Bez obzira na to da li je vaš šlep dug ili kratak, zamolite svoje prijatelje da vam pomognu da ga skinete, ili da vam pomognu da hodate sa njim. Zastanite pre nego što stignete do poslednjeg reda sedišta, kada hodate ka oltaru, dajući pomoćnicima vremena da vam isprave suknju ili šlep i uverite se da je vaš šlep savršeno postavljen.

Pitate li se šta raditi sa šlepom posle ceremonije? Jednom kada se završi vaš veliki ulazak među svatove, sav taj dodatni materijal može biti naporan prilikom rukovanja sa zvanicama. Tada nastaje gužva. Kraći šlep ili jednostavnija haljina mogu imati samo nekoliko dugmadi ili drugih opcija za zatezanje dodatne tkanine i čine je dužinom ostatka suknje, dok će duži šlepovi biti zamršeni.

venčanica sa šlepom

Zato je najbolje nositi model venčanica sa šlepom koji može da se skine i vrati na venčanicu po potrebi. Budite praktične, jer ne želite da vam bilo šta smeta tog posebnog dana.

Venčanice Beograd – Salon venčanica La Perla

Salon venčanica La Perla nalazi se na Novom Beogradu. U svojoj ponudi imamo veliki broj različitih brendova venčanica, a pored toga vršimo i prepravke i prekrajanje venčanica. Na taj način, od svakog modela haljine možemo da kreiramo venčanicu za pamćenje. Ujedno, vršimo i dekorisanje venčanica. Ukoliko želite da nosite venčanicu sa šlepom, naš tim može da kreira poseban šlep samo za vas. S obzirom na to da obavljamo dekorisanje venčanica, i šlep na venčanici možemo da ukrasimo po vašoj želji.

Nalazimo se u TC Piramida na Novom Beogradu i naš tim može da vam pomogne u rešavanju bilo koje dileme koju imate u vezi sa venčanjem.

Posetite nas ili kontaktirajte već danas.

Salon venčanica La Perla – Mesto gde se sva venčanja iz snova zaista ostvaruju.