Fotografisanje na venčanju

Samo za vas izdvojili smo top 10 saveta koje treba da zapamtite kada pozirate za fotografije sa venčanja. Fotografisanje na venčanju je važno, jer ćete te fotografije čuvati kao uspomenu na taj magičan dan, a profesionalni fotografi podelili su sa mladencima svoja iskustva.

Dugo nakon što ćete razmeniti zavete, odigrati prvi ples i preseći prvi komad torte, vaše venčane fotografije biće podsetnik na dan kada ste se vi i vaš supružnik posvetili jedno drugom. Putem njih, vi (i generacije koje dolaze) možete ponovo da proživite svaki poseban trenutak u danu kada ste rekli “da” jedno drugom.

Važnost ovih fotografija jeste i u tome da parovi imaju tendenciju da osećaju značajan pritisak kako bi bili sigurni da fotke budu savršene. Unajmljivanje odličnog fotografa za venčanje, onog čiji rad volite i sa kojim ste u stanju da uspostavite vezu, je prvi korak. Posle toga, ključno je verovati im da će vas voditi ka pozama koje izgledaju prirodno.

Fotografisanje na venčanju – Prvo je važno da se opustite

Ako postoji jedan savet o poziranju koji je zaista važan, onda neka to bude ovaj: pokušajte da se opustite i zabavite. Fotografisanje na venčanju nije strašan trenutak, već trenutak za zabavu. Kada se opustite, to neće biti klasično poziranje, već ćete moći da budete svoji.

Želite da budete opušteniji na dan venčanja? Onda ne preskačite vereničke foto sesije. Zakazivanje foto sesije sa fotografom uoči dana venčanja uči vas kako da se osećate udobno ispred kamere. Štaviše, to vam daje priliku da uoči venčanja vidite koje vrste fotografija vam se dopadaju, a koje ne.

Stanite uspravno. Tajna laskavih fotografija jeste odlično držanje. Uspravan stav, sa ramenima unazad i bradom unapred, čini da izgledate odlično na svakom snimku ili fotki.

Uvek ću gledati u par ili skenirati grupu i podsećati sve da ustanu uspravno, zabace ramena unazad i isture bradu“, kaže popularni fotograf za venčanja. Loše držanje može učiniti da fotografija sa venčanja izgleda neugledno. Gledajte u ugao vaše brade. Uobičajena greška koju neki ljudi prave je da bradu drže previsoko ili previše naginju glavu tamo gde to ne izgleda prirodno. Kada se obavlja fotografisanje na venčanju, treba da se vidi da se dobro zabavljate.

Fotografisanje na venčanju

Nemojte “zaključavati” kolena ili laktove. Iako je dobro držanje važno, fizička napetost ne čini lepe fotografije. Opustite se, kao da kamere i fotoaparati nisu oko vas.

Uverite se da su vam džepovi prazni. Ostavite svoj mobilni telefon, ključeve i novčanik sa strane. Izbočeni džepovi odvlače pažnju sa izgleda odeće. Fotograf će uvek podsećati mladence i goste koji se fotografišu, da ispraznite džepove. Ako to učinite pre nego što započnete foto sesiju, sve će biti mnogo brže gotovo.

Fotografisanje na venčanju – Neka zabava počne!

Važno je da usmerite stopala ka partneru. Fotografisanje na venčanju treba da prikaže da zaista jeste par. Ukoliko se telom okrenete ka partneru i ukoliko želite intimnije fotografije, treba da pazite na ugao stopala. Za portrete parova najbolje je da su stopala para okrenuta ka kameri, umesto jedno prema drugom. Ipak, govor tela je mnogo intimniji i izaziva prirodan osećaj da je par zaljubljen ako su usmereni jedno prema drugom.

Udaljenost je velika greška koju svi profesionalni fotografi vide kako parovi prave. Na fotografijama – što bliže možete da budete jedno drugom, to bolje. Bilo da se par drži za ruke, naginju glave jedno ka drugom i slično, važno je da im tela budu blizu.

Ne pokušavajte da pozirate. Možda izgleda kontraintuitivno, ali svaki od profesionalnih fotografa naglašava važnost toga da ne pokušavate da pozirate na dan venčanja. Najbolje fotografije su one koje nastaju onda kada emocija živi i oseća se u vazduhu.

Venčanice Beograd – Salon venčanica u TC Piramida

Salon venčanica La Perla okuplja prvoklasni tim koji ne samo da će sa vama podeliti sjajne savete za venčanja, već će vam pomoći i da odaberete venčanicu o kojoj ste oduvek maštale. Uz nju, fotografisanje na venčanju će vam biti jedno od najzanimljivijih iskustava.

Fotografisanje na venčanju

U svojoj ponudi imamo veliki broj različitih brendova venčanica, a pored toga, vršimo i prepravke venčanica. Ukoliko imate haljinu, možemo da je dekorišemo i od nje napravimo venčanicu za pamćenje.

Posetite nas u TC Piramida na Novom Beogradu i sa timom salona venčanica La Perla započnite divnu priču planiranja venčanja.

Salon venčanica La Perla – Za trenutke koji se pamte celog života.