Organizacija venčanja

Kako smo prethodno opisali, planiranje venčanja može da bude veoma zahtevno ukoliko ne naiđete na pravu pomoć odmah na početku osmišljavanja plana. Ipak, treba da imate u vidu da je organizacija venčanja ključna za ostajanje u dobrom raspoloženju. Ukoliko ste organizovani, ništa neće moći da vas izbaci iz koloseka i uvek ćete sve držati pod kontrolom.

Pročitajte i: Kako planirati venčanje – Detaljan vodič (1. deo)

U nastavku teksta, pročitajte i ostala pravila kako da efikasno organizujete i sebe i važan događaj koji je pred vama.

Organizacija venčanja – Pravo vreme za prave stvari

Iako možda mislite da “sve najbolje znate“, kada je u pitanju organizacija venčanja, pokazalo se kao efikasna praksa razgovaranje sa drugim bračnim parovima. Da li ste nedavno bili na venčanju u kome ste zaista uživali? Svakako, pitajte taj par za savet i uvid. Verovatno imaju neke stručne savete koje su naučili usput i koje bi podelili sa vama. Ponekad su prijatelji i porodica najbolji resursi.

Obavezno istražite cene, pakete i sva ograničenja sa nekoliko različitih potencijalnih mesta za venčanje i prijem. Čak i ako postoje mesto i cena paketa koji vam se zaista sviđaju, nastavite da gledate dodatne predloge. Raspitajte se i vidite šta druga mesta naplaćuju pre nego što se dogovorite o ceni.

Pročitajte svaki ugovor — pažljivo! Pre nego što potpišete bilo koju saglasnost, obavezno pažljivo pregledajte svaki detalj svih ugovora koje dogovorite sa keteringom, restoranom i slično. Dva puta proverite datum, lokaciju, vreme, depozite, dodatne naknade, boje, količine… Sve mora biti navedeno, jer ako nije, ili je pogrešno napisano, nećete biti zaštićeni.

Organizacija venčanja

Konsultujte se sa svojim partnerom u donošenju odluke koji broj gostiju je adekvatan, imajući na umu troškove koji dolaze zajedno sa ovom posebnom odgovornošću. Organizacija venčanja je ovde ključna! Razmislite ko zaista želite da stoji pored vas tokom ove prilike i da li je sposoban da obavlja dužnosti koje zahteva njihov položaj tokom procesa planiranja venčanja.

Kupovina venčanice ili iznajmljivanje venčanice jeste proces sam za sebe. Preporučujemo da započnete pretragu odmah nakon što odaberete mesto održavanja i završite kupovinu devet meseci pre velikog dana, jer će vam to dati dovoljno vremena za prepravke venčanice.

Ne zaboravite: niste sami. Vaše venčanje, porodica i budući supružnik spremni su da pomognu. Ali morate pitati – a ponekad i delegirati. Jedno veoma važno vreme za delegiranje je veliki dan kada će vam trebati dodatna pomoć.

Organizacija venčanja – Dobra organizacija garantuje da je pola posla već gotovo

Izaberite pozivnice za venčanje! Najkasnije šest do osam nedelja pre velikog dana treba da pošaljete pozivnice. Trebalo bi da zatražite da se odgovori vrate najkasnije mesec dana pre proslave kako ne bi došlo do problema u poslednjem trenutku.

Organizujte prevoz za venčanje. Postoje tri kategorije svadbenog prevoza koje treba uzeti u obzir. U zavisnosti od mesta održavanja, možda će vam trebati prevoz za vas i svatove do mesta održavanja ceremonije. Tada će vam trebati automobil kojim ćete otići na prijem. Ako je vaše mesto održavanja udaljeno ili imate goste koji dolaze iz drugog grada, dobro je rezervisati i grupni prevoz svatova kako bi mogli bezbrižno da uživaju u vašem danu.

Kupite burme za venčanje. Odvojite trenutak da uživate u onome što je ostalo od vaših veridbi i statusa verenika i idite u kupovinu svojih burmi.

Odložite planiranje medenog meseca. Istovremeno planiranje venčanja i medenog meseca iz snova nije samo skupo, već i naporno. Pogotovo ako vas dvoje sve radite sami. Možda bi bilo dobro da samo malo odložite planiranje medenog meseca. Mnogi parovi preporučuju da prođe određeno vreme između venčanja i medenog meseca kako bi zaista cenili uživali u tome.

Organizacija venčanja

Ukoliko vam organizacija venčanja postane naporna, fokusirajte se na širu sliku. Budite prisutni u ovom trenutku i osetite ljubav! Ne brinite o sitnicama i ako neke stvari nisu savršene. Dok prođe dan venčanja, pokušajte da se opustite i uživajte u svim posebnim trenucima sa svojim voljenima.

Salon venčanica i prepravke venčanice

Salon venčanica La Perla u svojoj ponudi ima veliki izbor različitih brendova venčanica. Posebno smo ponosni na kolekcije Ria Tener, Ariamo i Madioni. Ženstvene, prefinjene i sofisticirane venčanice ovih kolekcija će oduševiti svaku nevestu. Našu kompletnu ponudu venčanica možete da pogledate OVDE.

Pored toga, vršimo i prepravke venčanica, njihovo prekrajanje i dekorisanje, pa od svake haljine možemo da kreiramo venčanicu za pamćenje.

Posetite nas u TC Piramida na Novom Beogradu ili kontaktirajte već danas.

La Perla – Sjajan izvor inspiracije i ideja za svaku nevestu. Sa nama je organizacija venčanja lakša nego ikada.