Planiranje venčanja

Planiranje venčanja veoma često može da bude izuzetno naporno. Organizacija venčanja je ključna za održavanje svega na pravom mestu kada ste suočeni sa odlukama, listama, rokovima i svakodnevnim životom. Prvi korak je da obezbedite dovoljno vremena za planiranje venčanja. Duži vremenski okvir je vaš prijatelj – ciljajte na oko godinu dana, ako je moguće. I ne zaboravite da u ovaj korak uključite i svog partnera. Vaše venčanje bi trebalo da predstavlja vas oboje, zajedno kao par.

Pročitajte i: Organizacija venčanja – Svi detalji na jednom mestu (2. deo)

Dakle, odakle početi? Samo zapamtite da imate na umu jednu veoma važnu stvar: pokušajte da se zabavite! Na kraju krajeva, ovo je vaše venčanje. Nemojte se previše zavlačiti u sitne detalje i fokusirajte se na ono što je zaista važno: slavljenje ljubavi koju delite i venčanje, sve dok ste okruženi prijateljima i porodicom.

Planiranje venčanja – Od A do DA

Započeli ste planiranje venčanja? Sjajno! Jedna od najvažnijih stvari jeste da odredite svoj budžet za venčanje i pridržavate se toga. Vaš budžet za venčanje će biti pokretački faktor za mnoge odluke u vezi sa venčanjem, tako da bi ovo trebalo da bude jedna od prvih stvari sa kojima ćete se pozabaviti. Ako će neko od članova porodice dati svoj doprinos, razgovarajte s njima o tome koliko mogu da potroše. Ako sami plaćate račun, vreme je da pažljivo pogledate svoje finansije. Iako je postavljanje i pridržavanje budžeta ključno, važno je da sebi date malo prostora za neočekivane dodatne troškove.

Nakon toga, sa svojim partnerom napravite listu prioriteta. Odredite koja će biti tri najvažnija aspekta vašeg venčanja. Da li je to mesto održavanja ili određeni datum venčanja? Rezervisanje određenog fotografa ili benda? Dajte prioritet tim detaljima i budite voljni da napravite kompromise. Ovo će vam pomoći da ostanete u okviru svog budžeta i pomoći će vam da se usredsredite na ono što je zaista važno.

Planiranje venčanja

Važno je i da odredite koji je vaš stil venčanja. Pronađite nekoliko izvora inspiracije, Pinterest, Instagram, časopisi, verodostojne veb stranice, i počnite da istražujete. Imati dobar osećaj za stil venčanja koji želite izuzetno pomaže kada počnete da odlazite u salone venčanica. Nemojte se preplaviti. Važno je zapamtiti da postoji nešto kao što je previše inspiracije, pa je dobra ideja ograničiti količinu vremena koje provodite gledajući fotografije i ideje.

Važna je organizacija!

Organizujte se! Možete da koristite kontrolne liste, tabele, Word, Excel, Google dokumente, sve dok možete da sakupite sve svoje misli, budžet, brojeve na jednom mestu. Postoje i sjajni onlajn alati i aplikacije koje mogu da vas organizuju.

Obavezno uključite svog partnera u planiranje venčanja. Ne dozvolite da se osećate kao da ste sami u ovom procesu. Konsultujte se sa svojim partnerom. Njegovo mišljenje će sigurno biti neprocenjivo i čini planiranje venčanja mnogo zabavnijim, kada možete zajedno da donosite odluke.

Planiranje venčanja može da bude zabavno!

Razmislite o datumima i godišnjim dobima. Izaberite nekoliko idealnih datuma za vaše venčanje i pokušajte da budete fleksibilni, ako je moguće. Tako nećete biti ograničeni prilikom pokušaja rezervisanja venčanja i venčanice. Uzmite u obzir spoljne faktore. Možda odabrani datumi neće odgovarati vašim gostima i biće im otežano da prisustvuju. Takođe, imajte u vidu i da se cene razlikuju u skladu sa godišnjim dobom.

Planiranje venčanja podrazumeva i da izaberete temu venčanja. Bilo da je u pitanju specifična boja venčanice, sezonska ili stilska inspiracija, ponekad je korisno da odaberete koncept da biste dizajnirali svoje venčanje. Jednom kada imate estestiku na umu, lakše je donositi odluke o dizajnu i generalno, sve izgleda kohezivnije.

Planiranje venčanja

Počnite da radite na svojoj listi gostiju. Donošenje odluka o listi gostiju može biti komplikovan proces i koji će u velikoj meri zavisiti od mesta venčanja i budžeta. Sedite sa svojim partnerom i ključnim članovima porodice da sastavite listu želja gostiju na venčanju. Takođe, moraćete da odlučite da li pozivate decu i kome će biti dodeljen “plus jedan” gost.

Salon venčanica Beograd – La Perla

Planiranje venčanja je velika i važna stvar, a baš zato bi trebalo odmah da se uputite u salon venčanica koji ima najveću ponudu modela haljina za venčanje.

Salon venčanica La Perla nalazi se u TC Piramida na Novom Beogradu i kod nas možete da pronađete modele venčanica za svaki stil mlade, ali i modne dodatke za venčanje.

Kontaktirajte nas još danas i kupite ili iznajmite venčanicu po svojoj meri i ukusu.

Čekamo vas!