Venčanje na kiši

Prolećna venčanja poznata su po nestabilnom vremenu, pa je venčanje na kiši sasvim moguće. Ipak, ne treba da se brinete. Evo kako da se pripremite, što je moguće bolje, za nepovoljnu vremensku prognozu.

Ako ste često proveravali aplikaciju za vremensku prognozu pre venčanja i videli da će biti padavina, lako je uspaničiti se. Bez obzira na to da li je prognozirana kiša ili pljusak, verovatno ste zabrinuti da će vaša venčanica pokisnuti i kakve će biti fotografije. Naravno, dan savršen za sliku sa plavim nebom i suncem je vrsta vremena o kojoj parovi sanjaju za svoj dan venčanja, ali i kiša može da bude zabavna.

Iako kiša na dan venčanja za mnoge nije idealna situacija, neke kulture to vide kao izuzetno pozitivan znak. Kišno vreme je postalo sinonim za jak brak, zasnovan na hinduističkim verovanjima. Neki ljudi veruju da pljuskovi s kišom označavaju novi početak za mladence jer čisti par loših uspomena. Neki takođe veruju da kiša predviđa plodnost i bogatstvo.

Venčanje na kiši – Kako se pripremiti?

Bez obzira na to gde se venčanje održava, svi parovi treba da naprave plan za kišovito vreme. Oni koji planiraju venčanje na otvorenom, trebalo bi da porazgovaraju sa vlasnikom prostora o tome koji je rezervni plan. Obavezno pratite vremensku prognozu, ali ne opterećujte se ni ako je venčanje na kiši. Ako imate ideju o tome kakvo će biti vreme na dan vašeg venčanja, lakše ćete odlučiti šta da preduzmete. Možda ćete saznati da bi trebalo da pada kiša samo sat vremena ujutru, tako da možete da promenite svoj raspored u skladu sa tim. Međutim, ako će popodne biti padavina, trebalo bi da premestite ceremoniju u zatvoreni prostor.

Imajte u vidu da je nemoguće predvideti vremenske prilike do 48 sati unapred. 

Napravite rezervni plan za venčanje na kiši. Čak i ako su kapi kiše samo mogućnost, određivanje plana “B” je neophodan deo procesa planiranja venčanja.  Ako niste previše zainteresovani za premeštanje događaja unutra i radije biste rekli “da” na otvorenom, možete da postavite šator. Iako je u pitanju mala investicija, to je kao “polisa osiguranja” na dan vašeg venčanja, koja osigurava da ćete imati zaštitu od kiše.

Venčanje na kiši

Dođite spremni. Da biste prebrodili kišovito ili maglovito vreme, postoji nekoliko stvari koje svaki par treba da spakuje sa sobom. Prvo i najvažnije je kišobran tako da vi i vaš supružnik možete ostati suvi. Detalji poput kišobrana, takođe, mogu da izgledaju sjajno na fotografijama.

U slučaju da ipak pokisnete, ponesite fen za kosu i imajte rezervnu obuću. Veoma korisni će biti i peškiri u ovakvim situacijama. Spakujte peškire za ruke, tako da se površine poput stolica mogu obrisati nakon padavina.

Venčanje na kiši – Kako da ne pokisnete?

Venčanje na kiši se često dešava tokom proleća, ali imate u vidu da treba da zaštitite ne samo sebe, već i goste. Rasporedite suncobrane i kišobrane za svoje prijatelje i porodicu. Posedovanje kišne opreme je takođe prilika da se nadovežete na svoju estetiku. Odaberite boju i dizajn koji dopunjuju ostatak vašeg dekora, a možete čak imati i gravirane predmete sa vašim inicijalima ili datumom venčanja.

Venčanje na kiši može i da ošteti vašu venčanicu. Pošto većina tkanina nije vodootporna, najbolje je ostati unutra što je duže moguće tokom padavina. Ako idete napolje da se fotografišete, uzmite kišobran i neka vam obavezno neko pomogne sa šlepom na venčanici.

Budite fleksibilni. Pošto ne možete da kontrolišete vremenske prilike, prihvatanje da je kiša mogućnost će ublažiti mnogo stresa i napetosti. Umesto da pokušavate da forsirate određenu (sunčaniju) situaciju, prilagođavati se onome što dan venčanja donese je mnogo jednostavnije. Bilo da se radi o pomeranju početka ceremonije ili promeni lokacije, fleksibilnost je ključna. Ako vaša energija ostane pozitivna, porodica i gosti će slediti vaš primer.

Venčanje na kiši

Umesto da se borite protiv kiše, zašto je ne iskoristiti na najbolji način? Održite zabavno fotografisanje sa svojim prijateljima, obučeni u šarene kišne čizme i sa kišobranima. Ne zaboravite da ovakvo vreme može da bude veoma romantično.

La Perla – Salon venčanica u Beogradu

Salon venčanica La Perla sa svojim prvoklasnim timom, svakodnevno vam stoji na raspolaganju kako u odabiru venčanica, tako i da vam da savete za planiranje venčanja.

Pored toga, vršimo i prepravke venčanica i doslovno od svake haljine, možemo da kreiramo model venčanice za pamćenje.

Nalazimo se u TC Piramida na Novom Beogradu i možete da nas kontaktirate svakodnevno ili da nas posetite u salonu venčanica.

Salon venčanica La Perla – jer svaki dan je idealan dan za proslavu ljubavi.