Trend venčanja 2023

Trend venčanja 2023. godine poznata su i pod nazivom “efekat Naomi Bajden“. Kada su urednici prestižnih magazina pitali nekoliko najboljih svetskih planera venčanja o tome kakva venčanja će biti u trendu 2023. godine, mnogi su naveli ključne elemente venčanja prve unuke Bele kuće. Njen izgled obeležili su dugačak veo i izgled inspirisan venčanjem Grejs Keli. Brajan Rafaneli, koji je organizovao venčanje Naomi Bajden, nazvao je ovaj spoj otelovljenjem klasičnog svadbenog stila.

Danas neveste i mladoženje sve više ističu kao prioritet zabavu. Za dan venčanja uglavnom se bira neki od dana vikenda. Mladenci sve ređe ispunjavaju želje roditelja, već prave zabavu po svojim merilima. Bilo da je to celodnevna žurka, ili ručak sa najbližima, mladenci su u centru pažnje.

Trend venčanja 2023. godine – Šta je popularno?

Mladenci se sve ćešće odlučuju za popodnevne ceremonije. Najspontaniji i najnezaboravniji deo vikend venčanja je često zabava posle ceremonije. Ako vam ideja o osmočasovnom događaju ili venčanju koje traje ceo dan, ne prija, možete da ograničite trajanje venčanja tako što ćete zabavu organizovati što kasnije tokom dana.

Početkom 20. veka bilo je uobičajeno da se svadbena ceremonija održava ujutru, a prijem uveče. Na taj način, venčanja traju po ceo dan, a mladenci se umore, pa kako dan odmiče, sve manje uživaju u ovom posebnom danu. Odabir jutarnje ceremonije praćene pažljivo odabranim ručkom i pozivanje gostiju na večernji prijem sa plesom i desertom omogućava parovima da zaista imaju jedinstvenu proslavu tokom celog dana. Ipak, ako se odlučite za to da se ceremonija održi kasno popodne, pa goste pozovete na večeru, izbeći ćete celodnevno venčanje.

Trend venčanja 2023

Trend venčanja 2023. godine obeležavaju i takozvani dramatični plafoni. O čemu se radi? Kao specijalna dekoracija koriste se ukrasi za plafon. Sve više parova odlučuje se za dizajn na plafonu koji podrazumeva dramatične plafonske instalacije kao što su cveće, sveće, neobično osvetljenje, draperije i drugo.

Ogromne svadbene torte vraćaju se na velika vrata. Torte na nekoliko spratova bile su popularne u prethodnim decenijama, a onda su ih zamenili sitni kolači. Sada, ponovo su popularne ovakve poslastice. Takođe, nezaobilazne su dekoracije na tortama, a mlade ih neretko ukombinuju sa ukrasima za venčanicu. Kremaste poslastice poslužuju se uz sladoled i ukusno piće. Vratite neke od tradicionalnih svadbenih torti stare škole.

Trend venčanja 2023. godine – Boje!

Neobični i upečatljivi oltari svakako su važan deo trend venčanja 2023. godine. Bilo da birate oltar dekorisan cvećem, ukrasima ili svetlosnim instalacijama, važno je da bude upečatljiv. Dužina oltara postavlja ton za elegantnu i nezaboravnu ceremoniju. Neveste se odlučuju na to da prošetaju pored oltara same pre nego što ih na pola puta pozdrave majka, otac ili oboje, dodajući iskren i lični štih ceremoniji.

Parovi ne zaziru od boja, ali primetno je da se sve više odlučuju za pregršt uklopljenih nijansi kroz tekstil sa šarama, različite ilustracije, cvetne koncepte i slično. Ovakve dekoracije prilagođavaju svojim afinitetima. Veoma su popularne šare, raskošno cveće i razigrane palete koje podstiču zabavu.

Trend venčanja 2023

Osim toga, brojni mladenci se odlučuju na to da samu ceremoniju zadrže privatnom, ali prijem organizuju tako da naprave baš dobru zabavu. Takođe, parovi biraju čistije i bezvremenske stilove venčanja, a inspiracije nevesta su usmerene na venčanicu Grejs Keli. Sve češće se odlučuju za dugačak veo.

Popularne venčanice za 2023. godinu

Mlada je svakako uvek u fokusu na venčanju, a ono što je čini posebnom tog dana svakako je venčanica. Bilo da ste se odlučile za venčanicu u boji ili belu venčanicu, salon venčanica La Perla pravo je mesto za vas.

U ponudi imamo veliki izbor različitih brendova venčanica, a ujedno vršimo i prepravke venčanica. Na taj način od bilo koje haljine možemo da kreiramo venčanicu za pamćenje.

Posetite nas u TC Piramida ili kontaktirajte već danas.

Salon venčanica La Perla – za izgled o kom ste oduvek maštale.