Romantične venčanice, La Perla

Romantične venčanice su neizostavni deo svake svadbene bajke. O tim nežnim i ženstvenim haljinama u kojima će jednog dana koračati ka oltaru, devojčice sanjare još od najranijeg detinjstva. Najčešća asocijacija na njih su dugi šlepovi, bogati slojevi tila i čipka.

Nostalgični ste i žudite za duhom nekog drugog, davno prošlog vremena? Želite da izgledate poput heroina iz Dikensovih romana ili vas inspiriše neka od junakinja iz Ranjenog orla? Poigrajte se različitim stilovima i osmislite haljinu koja će vas predstaviti u punom sjaju. Tačna definicija romantične venčanice ne postoji, ali pod tim pojmom se uglavnom podrazumeva nekoliko stvari.

Romantične venčanice, La Perla

Tajna je u detaljima

Modni znalci tvrde da romantične haljine odlikuju prefinjeni detalji. Najčešće, tu je srcasti izrez, raskošni donji deo sašiven od nekoliko slojeva tkanine, čipkane aplikacije ili vez. Tu je i dugačak šlep koji do punog izražaja dolazi ako se venčavate u crkvi. Eleganciju naglašavaju i satenski dugmići, cvetni vez i čipkani obrubi. Naravno, nije neophodno da sve od navedenog bude prisutno. Samo jedan delikatni detalj može promeniti izgled haljine i stvoriti željeni utisak.

Dugi rukavi od providnog muslina, velika satenska mašna oko struka, biserni ukrasi i prozirni til na leđima su čest izbor romantičnih nevesti. Prisutni su i čipkani ukrasi u predelu dekoltea, koji diskretno upućuju na bujnost poprsja. Romantične venčanice su, na neki način, suprotnost onom što se smatra vulgarnim i prostim. One nagoveštavaju, ali ne otkrivaju. U njima mlada izgleda ženstveno i zanosno, ali ujedno i čedno.

Romantične venčanice su uglavnom dugačke do poda, ali je moguće pronaći i kratke modele. Nešto ređe, takve haljine su uže i prate liniju tela. U tom slučaju, akcenat je na prefinjenim ukrasima koji se nalaze na korsetu. Što se tiče izreza, pored onog tipičnog, u obliku srca, haljine mogu imati v- izrez, ali i visoku kragnu. Ukoliko je okovratnik od providne organze, cela kreacija izgledaće neodoljivo. Vintage modeli su u poslednjih nekoliko godina veoma aktuelni i to treba iskoristiti.

Dugačak veo oivičen čipkom koja se nalaze i na haljini uspostaviće balans između gornjeg i donjeg dela tela. Poseban efekat dobićete ako se ista čipka nalazi i na šlepu.

Romantične venčanice, La Perla

Romantične venčanice dolaze u različitim bojama

Romantične venčanice dolaze u širokom spektru boja, od snežnobele, preko boje slonovače i šampanj nijansi. Ne zaboravite na puderaste tonove i pastelne varijante plave i narandžaste. Bez obzira na to koju odaberete, potrebno je da sa njom uskladite boju bidermajera. Da bi krajnji rezultat bio odgovarajuć, haljina i venčani buket treba da čine harmoničnu celinu.

Uz romantičnu venčanicu stilski se uklapa različita obuća. Salonke sa visokom potpeticom su uvek dobar izbor, ali ako spadate u visoke devojke, opredelite se za nešto nižu štiklu ili satenske baletanke. Izbegavajte ekstravagantne modele, posebno one sa mnogo kaišića i krupnim cirkonima. Vodite se devizom lepota se krije u jednostavnosti.

Kada je u pitanju frizura, pun pogodak biće ležerni uvojci ili polupuštena kosa ukrašena diskretnim šnalicama. Baš kao i haljina, i frizura treba da ostavlja utisak lepršavosti. Simetrične, strogo definisane forme nisu poželjne.

Ako tražite romantične i vintage venčanice, posetite Salon venčanica La Perla. Potrudićemo se da svojim izgledom oduševite pre svega sebe i svog izabranika, a zatim i sve ostale zvanice na svadbi. Naše osoblje je tu da ispuni vaše zahteve i pronađe tačno onakvu haljinu kakvu želite. Kod nas možete iznajmiti ili kupiti venčanicu i svu prateću opremu, a haljine besplatno prepravljamo kako bi vam savršeno pristajale. Venčanice šivene po narudžbini su danas pristupačnije nego ranije, pa razmislite i o toj mogućnosti.

U ponudi imamo veliki broj modela renomiranih dizajnera, a posebno smo ponosni na najnoviju kolekciju brenda Ria Tener. Salon La Perla se nalazi na Novom Beogradu, u tržnom centru Piramida. Posetite nas ili pogledajte deo naše ponude online. Za sve dodatne informacije, kontaktirajte sa nama putem telefona ili mejla.