Venčanje bez cveća

Modni trendovi se menjaju iz godine u godinu, a sada je, verovali ili ne, moguće i venčanje bez cveća. Otkrivamo kako da dekorišete prostor, a da pritom ne koristite cveće.

Cveće uglavnom igra veliku ulogu u kreiranju slavljeničkog raspoloženja naglašavajući paletu boja i stil venčanja. Ipak, mnogi parovi zapravo istražuju alternative svežem cveću, a održivost je jedan od glavnih razloga. Često su aranžmani preveliki da bi ih mladenci i gosti odneli kući, pa se cveće uglavnom baca nakon ceremonije i proslave.

Ipak, mnogi parovi žele ekološki prihvatljivije cvetne alternative u 2023. godini, pa je samim tim venčanje bez cveća veoma popularno. Organizatori i dekorateri venčanja naglašavaju da će trend biti sveža vegetacija i “živi stolovi”. Mladenci razmišljaju o stolnom pejzažu kao o personalizovanom umetničkom delu koji uključuje stvari poput voća, povrća, začinskog bilja i organskih elemenata.

Venčanje bez cveća – Kako da dekorišete sto i prostor?

Koristite sveže bilje. Drvena kolica sa travom u saksiji koja se koriste kao dekoracija na venčanju, zašto da ne? Venčanje bez cveća može da probudi vašu kreativnost.

Biljke nude teksturu i način da se dizajnu stola doda organski element, onaj koji se oseća bez napora, pristupačno, pa čak i intimno. Osim toga, bilje je održiv način pristupa dekoraciji, jer se može koristiti nakon što se događaj završi. Napravite pejzaže koje gosti nose kući. Začinsko bilje koje će posaditi u svojim dvorištima ili saksijama nakon proslave. Ne možete pogrešiti sa začinskim biljem kao što su ruzmarin, žalfija, lavanda i timijan, u kombinaciji sa paprati ili vinovom lozom.

Često se koristi i povrće kao ukras kartice sa imenom na venčanju. Sveže povrće dodaje lepu boju i teksturu stolu i daje osećaj intimnosti. Osim toga, gosti mogu da ih grickaju, a nakon događaja možete da donirate povrće koje je ostalo. Ovakvo venčanje bez cveća je idealno za venčanje na otvorenom. Takođe i tanjir svežeg voća, uključujući smokve, jabuke, kruške i grožđe, koristi se kao središnji deo stola za prijem. Pomislite na sanduke svežih citrusa… Dodajte pomorandže, kivi, banane i mango u pejzaž stola i oduševite goste svim mirisima.

Venčanje bez cveća

Isprobajte metalne ili keramičke cvetove. Skulpture cveća napravljene od metala i porcelana su svestrane i mogu se koristiti na različite načine na venčanju. Čak i kasnije mogu da se prenamene kao ukrasni predmeti. Gosti će biti oduševljeni mini veštačkim cvećem.

U ponudi može da se pronađe i papirno cveće. Za retro izgled, uzmite stare knjige i pretvorite njihove stranice u papirno cveće. Ovo je ekološki prihvatljivo, a istovremeno daje novi život nečemu što je inače skupljalo prašinu. Ovo je posebno lepa ideja ako priče ili odlomci znače paru. Ovo “cveće” se onda može sačuvati godinama koje dolaze kao slatki podsetnik na dan venčanja.

Venčanje bez cveća – Neka stolovi “ožive”

Isprobajte biljke u saksiji. Odaberite cveće u saksijama kao što su đurđevak, orhideje, lale ili bilo koje cveće koje vam se dopada. Stolovi sa malim zavetnim svećama i visokim svećnjacima su takođe šik.

Kombinujte mahovinu i sveže zelenilo za jesenje venčanje. Drveni sto za svadbeni prijem od mahovine i staklenim posuđem izgledaće predivno. Kada svatovi uđu u salu, očekuju da vide cveće, ali kada uđete i vidite različite teksture biljaka, to je odličan prvi utisak.

Fokusirajte se na osvetljenje. Šator za svadbeni prijem sa kandelabrima i malim svećama za čaj sa zelenilom znače romantiku. Ako neko želi da eliminiše tako ogroman detalj dekoracije za venčanje kao što je cveće, onda bi cilj trebalo da bude zamena ovog važnog elementa podjednako dramatičnim elementom, kao što je osvetljenje. Osvetljenje može poboljšati ambijent prostora i odličan je način da se manipuliše kvadraturom mesta, uključujući neiskorišćene ćoškove.

Venčanje bez cveća

Za prostore koji izgedaju preveliko, pravi dizajn osvetljenja može pomoći da prostor izgleda manje. Detalji osvetljenja mogu učiniti da soba bude puna energije ili da savladaju raspoloženje i stvore ugodnu, intimnu atmosferu. To se može postići putem plafonske instalacije, osvetljenje po obodu, pozadinsko osvetljenje i osvetljenje na stolovima u obliku sveća i fenjera.

Salon venčanica La Perla za dan koji se pamti

Salon venčanica La Perla uvek je spreman da vam ponudi venčanicu za pamćenje. Nalazimo se na Novom Beogradu u TC Piramida i u ponudi imamo veliki broj različitih brendova venčanica. Ujedno, naš tim je uvek raspoložen da vam da nove ideje za venčanje.

Posetite nas ili kontaktirajte već danas.

Salon venčanica La Perla je mesto na kom se sve želje ostvaruju.