Dužina vela uz venčanicu

Verujemo da se pitate kako odabrati pravi stil venčanog vela za svoju haljinu, jer nije tako jednostavno odlučiti se za dugi ili kratki veo. Postoje pravila koja određuju koja je idealna dužina vela uz venčanicu kako ovaj dodatak ne bi prekrio haljinu.

Odlučivanje o tome koji veo ćete nositi je važan trenutak u kreiranju vašeg celokupnog izgleda na dan venčanja. Sa stilovima vela za venčanje koji se kreću od uokvirivanja lica od 10 centimetara do vela do poda sa tri metra dužine, mnoge neveste su preplavljene ogromnim brojem opcija. Veo ističe izgled neveste kada hoda ka oltaru. Takođe može poboljšati izgled venčanice tako što će dopuniti perle ili vez na haljini.

Ali odluka nije tako jednostavna kao odabir dugog ili kratkog vela. Različite vrste velova i dužina vela uz venčanicu mogu u potpunosti da transformišu vaš stil venčanja. Dok rumenilo može da prenese retro-šik vibraciju, veo dužine katedrale deluje tradicionalno i dramatično.

Ako se pitate kako odabrati veo uz venčanicu, na pravom ste mestu. Sastavili smo vrhunski vodič za stilove venčanog vela, zajedno sa stručnim savetima za mladence.

Dužina vela uz venčanicu – Koji sve stilovi postoje

Postoji toliko mnogo dužina vela uz venčanicu koje možete izabrati.

Veo oblika kaveza za ptice: 10-20 centimetara. Ovaj kratki i koketni veo za venčanje može da pokrije samo oči, nos ili padne na liniju vilice. Obično je napravljen od mreže ili čipke. Ovaj stil je poznat i kao “bando” veo.

Veo do ramena: 50-55 centimetara. Kao što ime sugeriše, ovaj stil venčanog vela pada na ramena. Velovi za venčanje do ramena su odlična opcija za neveste koje žele veo tradicionalnog izgleda koji se neće prekriti detalje na njihovoj venčanici.

Rumenilo za venčanje: 70-75 centimetara. Takođe poznat kao “veo na klin”, ovaj stil nudi manje tradicionalan izgled sa vintage privlačnošću. Rumenilo je kratak veo koji pada preko lica i završava se blizu vrha haljine na dekolteu. Tokom ceremonije, povlači se da otkrije mladu, što čini uzbudljiv i dirljiv trenutak.

Dužina vela uz venčanicu

Venčani veo do lakta: 80 centimetara. Ako želite konzervativniji izgled za svoju ceremoniju, veo do lakta je elegantan način da mlada prikrije bez nošenja glomaznog bolera preko ramena. Veo od lakta graciozno pada preko ramena do nevestinog lakta.

Dužina vela uz venčanicu – Dugački velovi

Dužina vela uz venčanicu određuje i dužinu venčanice. Haljina za venčanje i venčani veo međusobno uslovljavaj jedno drugo.

Venčani veo do kukova: 95-100 centimetara. Veo koji pada iznad nevestinih kukova je popularan izbor jer omogućava da se bilo koji dizajn na poleđini haljine neveste vidi kroz prozirnu tkaninu.

Venčani veo do kolena: 120 centimetara. Dizajniran da pada do kolena, ovaj venčani veo pruža dramu i eleganciju bez da vas opterećuje. Veo se može podesiti da pada malo duže ili malo kraće, da vam pada samo na koleno, u zavisnosti od vaše visine.

Valcer venčani veo: 150 centimetara. Ne postoji pravilo koje kaže da morate da skinete veo za prijem. Ali ako odlučite da ga nosite, uverite se da vam neće smetati tokom plesa. Vol za valcer pada do sredine tela i odlična je opcija za one koji žele da nose duži veo, ali i dalje žele slobodu kretanja tokom cele večeri. Ovaj stil venčanog vela se takođe naziva “baletski veo“.

Venčani veo do poda: 180 centimetara. Veo do poda samo krasi pod i odgovara dužini nevestine haljine. Lagana tkanina će dodati volumen vašem izgledu. Savršen je izbor za mladu koja je bila neodlučna između balske haljine i modernije siluete.

Venčani veo kapele: duže od dva metra. Da li želite da se odreknete šlepa na venčanici? Veo dužine kapele stvoriće iluziju šlepa. Veo dužine kapele prelazi preko poda i proteže se malo dalje od nevestine venčanice.

Dužina vela uz venčanicu

Katedrala za venčanje veo: duže od tri metra. Za kraljevsku pojavu, morate imati veo katedrale. Veo katedrale proteže se dalje od nevestine haljine i predstavlja najdramatičniju dužinu koju mlada može da nosi.

Salon venčanica La Perla na Novom Beogradu

Salon venčanica La Perla nalazi se u TC Piramida i u svojoj ponudi, pored velikog broja različitih brendova venčanica, imamo i velove za venčanje. Ujedno, kod nas možete da pronađete i druge modne dodatke za venčanje, kao što su ukrasi za kosu i slično.

Naš tim je uvek spreman da vam pomogne u donošenju odluke o kompletnom izgledu na dan venčanja.

Kontaktirajte nas ili posetite na dobro poznatoj lokaciji.

Salon venčanica La Perla – Za dan o kakvom ste oduvek maštale.