Kako se voziti u venčanici

Ukoliko se pitate kako se voziti u venčanici ili kako putovati sa venčanicom i drugom svečanom odećom, onda ste na pravom mestu. Uvek je potrebno da se uverite da vaša odeća za veliki dan stigne bezbedno.

Planiranje venčanja na udaljenoj destinaciji je uzbudljivo i izazovno. Ipak, dok je ideja venčanja na udaljenom mestu privlačna, upravljanje svim logističkim izazovima koje predstavlja takva proslava može biti nezgodno. Kada se pakujete za svoje venčanje na udaljnoj lokaciji, želećete da budete sigurni da imate plan kako da putujete sa svojom venčanicom, odelom ili smokingom. Ako ste gost, takođe je pametno razmišljati unapred kada je u pitanju putovanje sa svečanom odećom.

Prema mnogim iskustvima, najbolje je da ono što planirate da nosite na ceremoniji uvek spakujete u torbu. Ukoliko, pak, putujete avionom, garderobu za venčanje spakujte u ručni prtljag. Verujemo da ne želite da dođe do gubitka prtljaga, ili da ostane na aerodromu… Zato je najbolje uvek imati sve što vam je potrebno odmah uz sebe.

Kako se voziti u venčanici – Šta treba da znate pre putovanja

Kada kupite haljinu ili odelo, prodavac kod kojeg ste kupovali treba da obezbedi torbu za odeću u kojoj možete bezbedno da je smestite. Štaviše, izgled za veliki dan će najverovatnije biti spakovan i spreman za putovanje nakon konačnog opremanja i kupovine, tako da je najbolje da ga ostavite spakovanog u torbi dok ne stignete na odredište.

Kako se voziti u venčanici

Ravnomerno rasporedite težinu venčanice. Na primer, ukoliko postoji dugačak šlep, nemojte ga ostaviti da visi, jer može da dođe do razvlačenja materijala. Pokupite ga tako da ga ne gužvate i okačite na vešalicu.

Kada garderobu pakujete u ručni prtljag, korisno je da napravite troslojno savijanje. Možete početi tako što ćete staviti sredinu odeće u torbu, zatim uzeti gornji deo i preklopiti ga, a zatim uzeti donji deo i preklopiti ga.

Kako se voziti u venčanici – Kako putovati sa venčanicom ili odelom automobilom

Ako se vozite na venčanje i planirate da budete u automobilu duže vreme, najbolje je da svoju odeću položite ravno, koristeći ili prtljažnik ili zadnje sedište. Zadnje sedište je poželjno jer ćete imati klima uređaj. Ne želite da ostavite svoju odeću u vrelom automobilu na duži vremenski period, jer venčanice, posebno one sa perlama, imaju tendenciju da požute od toplote. Što je hladnije ili tamnije mesto, to bolje.

Ukoliko ste obukli venčanicu i potrebno je da se odvezete do odredišta na kom će se održati venčanje, vodite računa da je ne izgužvate. Prilikom sedanja i naslanjanja najlakše je napraviti nabore, a zato se i preporučuje da ne oblačite venčanicu pre dolaska do željene destinacije za venčanje.

Kada stignete na odredište, izvadite garderobu iz torbe. Potom, okačite je na visoko mesto (možda čak i na zavesu) i dozvolite joj da prirodnim putem dobije ponovo svoj oblik.

Kako se voziti u venčanici

Ukoliko su se, pak, stvorili nabori, uvek možete da je ispeglate peglom ili parom. Kako tačno to da uradite, možete da pročitate klikom OVDE.

Imajte na umu da prilikom pakovanja venčanice, ne ostavite odmah uz nju ukrase koji se dodatno kače. Kaiš na venčanici može da ošteti tkaninu. Upravo zato, treba da spakovati odvojeno, ili dodatno umotati kopču.

Salon venčanica na Novom Beogradu – La Perla

Salon venčanica La Perla nalazi se na Novom Beogradu u TC Piramida. U našoj ponudi možete da pronađete veliki izbor različitih, dizajniranih modela venčanica.

Najpopularniji modeli venčanica jesu oni sa potpisom MadioniAriamo Ria Tener. Naš tim ne samo da će vam pomoći da pronađete idealnu venčanicu, već samo za vas vršimo i prepravke venčanica. Na taj način od svakog modela venčanice, možemo da učinimo da vam pristaje kao da je skrojena za vas.

Posetite nas na dobro poznatoj lokaciji, ili nas kontaktirajte još danas.

Salon venčanica La Perla – Neka magija počne…