Dekolte na venčanici

Pronalazak idealne venčanice nije nimalo jednostavan. Čak i kada znate otprilike kako ona treba da izgleda, neretko se događa da ne možete da je pronađete. Takođe, čest je slučaj da i kada je odaberete, ipak ona nije “ta”. Bilo da želite dekolte na venčanici, ili venčanicu sa dubokim šlicem, imajte na umu da takvi detalji mogu značajno da utiču na vaš kompletan izgled.

Kako biste odabrale odgovarajući dekolte na venčanici, treba da imate na umu nekoliko stvari. Najpre mesto na kom se venčanje i proslava održavaju, a potom i godišnje doba. Takođe, frizura i šminka treba da budu usklađene sa dekolteom i modelom venčanice. Razmislite i o tome da li će baš taj kroj odgovarati vašoj građi tela.

Postoji mnogo različitih modela venčanica, kao i dekoltea i odaberite model koji je u skladu sa vašim oblikom tela, ali i stilom. Niske neveste obično biraju venčanicu sa dubokim dekolteom, dok se visoke mlade odlučuju sa ravan dekolte koji je postavljen visoko uz vrat. Mlade punijih figura neretko biraju venčanice sa dekolteom koji se prostire tik uz ključnu kost.

Dekolte na venčanici – Vreme je da zablistate

Bilo da želite tradicionalan ili moderan izgled, dekolte na venčanici može da učini da postignete izgled baš kakav želite. Postoji mnogo različitih dekoltea, a na vama je odaberete onaj koji vam najbolje pristaje.

Dekolte u obliku srca. Srcasti dekolte je svoje ime dobio po tome što njegov vrh podseća na srce. Ističe grudi i omogućava da izgledate mršavije. Ukoliko želite da istaknete grudi, ovaj model je idealan za vas.

Ravan izrez. Moderan i čist, ravan izrez je veoma čest na venčanicama bez bretela. Naglašava dekolte i ključne kosti, ali malo više pokriva u poređenju sa dekolteom koji ima izrez u obliku srca.

Izrez u obliku slova “V”. Venčanice sa “V” izrezom idealne su za one mlade koje žele da dobiju vizuelno duži torzo. Ovakve venčanice neretko imaju dugačke rukave ili ukrase u vidu kaiševa.

Dekolte na venčanici

Duboki dekolte. Model kao stvoren za odvažne mlade. Ovaj dekolte se spušta nisko, ka stomaku, otkriva mnogo kože i pruža seksepilan izgled.

Dekolte iluzija. Meka, prozirna tkanina (najčešće til ili čipka) u kombinaciji sa dubokim dekolteom, istovremeno vas pokrivaju i ističu grudi. Ovakve venčanice su ženstvene, romantične i atraktivne u isto vreme.

Visoki dekolte. Modeli venčanice koji ponekad imaju i produžetak u vidu rolke. Najpopularnije haljine ovakvog kroja nosile su Grejs Keli i Odri Hepburn. Izgledaju veoma sofisticirano i retro.

Čamac izrez. Ovaj starinski oblik dekoltea vratio se na velika vrata kada ga je odabrala Megan Markl. Pre toga, proslavila ga je Odri Hepburn u filmu “Sabrina“. Široki i visoki oblik dekoltea zahvata ključne kosti i neretko je upotpunjen dugačkim rukavima.

Venčanice na jedno rame. Modeli se često upoređuju sa haljinama koje su nosila grčke boginje. Ovakvom venčanicom postigle biste asimetričan izgled koji stavlja naglasak na gornji deo tela i vaše lice.

Dekolte na venčanici – Magija počinje sa pravim modelom venčanice

Ženstvenost se oduvek smatrala posebnom, a veruje se da je isticanje grudi, ramena i vrata izuzetno privlačno kod svake žene. Dekolte na venčanici može, upravo zbog toga, da učini da izgledate privlačnije nego ikada.

Venčanice bez bretela. Potpuno otvorena ramena čest su odabir tokom venčanja u letnjem periodu. Ujedno, boho modeli venčanica najčešće nemaju bretele. Izgledaćete graciozno dok ističete ramena i ključne kosti. Ukoliko imate široka ramena, preporučuje se izbegavanje ovakvog modela venčanice.

Dekolte u obliku slova “U”. Veoma nizak i kružni izgled dekoltea naglašava ključne kosti i izdužuje vrat. Na taj način stvara izduženu i elegantnu siluetu. Ovakve venčanice neretko su ukrašene kaiševima.

Ukršteni dekolte. Dekolte na venčanici sa ukrštenim bretelama ističe ramena i nudi moderan i šik izgled.

Dekolte na venčanici

Dekolte kao ukras. Model sa detaljima na gornjem delu tela naglašava poprsje i izdužuje vrat. Nanizane perle i drugi detalji čine nošenje nakita nepotrebnim. Model je veoma popularan među tradicionalnim nevestama.

Portretni dekolte. Veoma je sličan modelu sa otvorenim ramenima, ali je prilikom šivenja korišćeno više tkanine. Razmak između ramena je veći, a venčanica je idealna za mladu koja je u potrazi za bezvremenskim izgledom i želi da stavi naglasak na ključne kosti.

Kraljevski ili kockasti dekolte. Dok podseća na četvrtasti oblik, ova dekoltirana venčanica pruža kraljevski izgled. Mladi daje vizuelno izdužen torzo i eleganciju.

Starinska romantika. Dekoltirana venčanica koja se često naziva i “kraljica Ana“, oličenje je retro romantike. Bretele sa mini rukavima na ramenima u kombinaciji sa srcolikim ili “V” izrezom pružaju tradicionalan i veoma glamurozan izgled.

Salon venčanica na Novom Beogradu – La Perla

Salon venčanica La Perla nalazi se na Novom Beogradu u TC Piramida i u svojoj ponudi imamo veliki izbor venčanica različitih brendova i modela. Pored toga, vršimo i prepravke venčanica, pa od vaše omiljene haljine možemo zajedničkim trudom i radom da kreiramo venčanicu o kakvoj ste oduvek maštale.

Ukrašavanje venčanica naša je specijalnost, a naš tim sa dugogodišnjim iskustvom će vam veoma rado pomoći da pronađete haljinu koju ćete zauvek pamtiti. Kontaktirajte nas već danas i zakažite probu venčanica što pre.

Mi znamo koliko je važno pronaći onu pravu – La Perla.