Zdravica mladencima

Pobrinite se da vaš trenutak u centru pažnje bude nezaboravan – na dobar način! Smišljanje kako se piše zdravica mladencima može biti zadatak koji izaziva nervozu.

Zdravica mladencima može da se doživi na jedan od dva načina: ili su urnebesne, nezaboravne i potpuno slatke, ili mučne. Ne dozvolite da se druga opcija dogodi vama.

Zdravica mladencima – Šablon svadbene zdravice

Vaša zdravica mladencima treba da bude smislena. Uverite se da imate uvod, razradu i zaključak.

Iako će svačiji govor biti jedinstven za njih i njihov odnos sa parom, sastavili smo opšti pregled koji će vam pomoći da počnete.

Čestitke paru. Izrazite koliko ste srećni što se njih dvoje venčavaju i šta vam znači da prisustvujete tome.

Pročitajte i: Govor na venčanju – Šta kum i kuma treba da kažu?

Predstavite se. Neće svi znati da ste upoznali mladu ili mladoženju u “četvrtom razredu”, pa obavezno obavestite goste o svom odnosu sa parom pre nego što započnete govor.

Ispričajte priču. Kada pišete svoj govor mladencima, izaberite anegdote koje se uklapaju u temu i podržavaju vaš argument. Tema će pomoći da se to poveže, čineći da se zdravica mladencima dobro prihvati od strane ostalih gostiju.

Zdravica mladencima

Obratite se i mladi i mladoženji. Možda ih oboje ne poznajete dobro, ali ne bi trebalo svu pažnju da usmerite na jednu osobu i da ignorišete drugu. Ipak, izbegavajte interne šale, jer niko je neće shvatiti.

Podignite čašu za zdravicu. Kad završite svoj govor mladencima, pozovite sve da podignu čašu za par, a zatim zajedno otpijte gutljaj.

Budite nasmejani i veseli. Imajte u vidu šta želite reći u zdravici na venčanju. Koju poruku želite da pošaljete tokom govora na venčanju?

Zdravica mladencima – Najbolji saveti za pisanje govora na venčanju

Samo počnite, ne razmišljajte previše.

Počnite zapisivati stvari. Kada pišete govor, sami kod kuće, samo počnite da zapisujete stvari. Stavite sve na papir. Ne brinite o uređivanju detalja dok pišete, već samo pišite, a zatim se vratite i izaberite detalje kada završite.

Koristite primere. Ako pokušavate da kažete nešto o ličnosti neveste ili mladoženje, recimo da su ona ili on posebno lojalni, nemojte to samo reći i nastaviti dalje. Izaberite i ispričajte određeni događaj koji dokazuje ono što ste rekli.

Pročitajte i: Uloge na venčanju – Šta ko treba da radi?

Najbolja dužina trajanja zdravice jeste oko tri minuta. To je dovoljno vremena da kažete ono što treba da kažete, ali dovoljno kratko da ćete i dalje privući pažnju svih kada ih zamolite da podignu čaše da nazdrave srećnom paru.

Zdravica mladencima

Takođe, vežbajte govor, naročito ukoliko ne govorite u javnosti često. Pričajte ujednačenim tempom i pričajte razgovetno. Ukoliko primetite da ste nervozni, recite sebi da je to samo uzbuđenost.

Pitanja za pokretanje inspiracije tokom pisanja govora na venčanju:

  • Koje je vaše prvo sećanje na mladu ili mladoženju?
  • Koje je vaše omiljeno sećanje na mladu ili mladoženju?
  • Šta su rekli kada su vam prvi put saopštili da su upoznali tog partnera?
  • Kako ste znali da im je suđeno?
  • Šta vas je mlada/mladoženja ili par u celini naučio?
  • Kojim kvalitetima im se divite?
  • Kada su pokazali ove kvalitete?

Nije teško, dovoljno je da zapišete prve misli koje vam “padnu na pamet” i kasnije možete da ih doradite. Mislite o tome zašto ste srećni što je taj par našao jedno drugo. Budite emotivni, ali i duhoviti. Nemojte da sramotite par. Recite ono za šta mislite da žele da čuju. Zdravica mladencima je ono što će sigurno pamtiti celog života, pa govor mladencima učinite vrednim lepih sećanja na taj dan.

Salon venčanica u Beogradu – La Perla

Salon venčanica La Perla nalazi se na Novom Beogradu u TC Piramida. Naš tim ne samo da se bavi prodajom, odnosno kupovinom venčanica, već takođe imamo i venčanice za iznajmljivanje. Ujedno, vršimo i prepravke venčanica, kao i dekorisanje. Bilo da odaberete venčanicu u našem salonu, ili želite da prepravimo vašu haljinu, znajte da od svakog modela možemo da kreiramo venčanicu za pamćenje.

Posetite nas na dobro poznatoj lokaciji, ili nas kontaktirajte. U ponudi imamo veliki izbor različitih modela i brendova venčanica, kao i ukrase za venčanje.

Čekamo vas da zajedno ostvarimo sve vaše zamisli – La Perla salon venčanica.