Govor na venčanju

Stajati pred gomilom nije uvek prirodno za većinu ljudi, naročito kada treba da održite govor na venčanju. Neretko je javni govor generalno uznemirujući zadatak i zahteva vežbanje da biste ga usavršili. Postoji nešto u govoru kuma i kume od čega zaigra srce.

Važno je da vežbate govor. Iako ovaj prvi korak može izgledati jednostavno, on se često zanemaruje. Kao i kod svakog važnog zadatka, vežba dovodi do perfekcije, a to je posebno tačno kada se spremate da održite govor na venčanju. Preporučuje se pisanje govora rukom kao način da pomognete u pamćenju reči koje želite da izgovorite.

Imajte beleške. Bez obzira koliko vežbate i poznajete svoj govor, nikada ne bi trebalo da odustanete od pisanja beleški. Takođe je važno da vodite računa o tome gde želite da referencirate svoje beleške.

Govor na venčanju – Govor kuma – Na šta da obratite pažnju

Kada držite govor na venčanju, važno je da uspostavite kontakt očima sa svojom “publikom”. Da li ste ikada videli da neko razgovara sa gomilom i nikada ne pokušava da uspostavi kontakt očima? Ako jeste, sigurni smo da se možete složiti da je njihov govor bio pomalo neprijatan za one koji su gledali. Stoga, nemojte praviti tu grešku kada držite govor na venčanju! Kontakt očima je važan metod koji se koristi za povezivanje sa publikom.

Ustanite i nasmejte se svim gostima pre nego što izgovorite reč. Drzak osmeh, smeh ili podizanje obrva mogu dodati onoliko smeha koliko i bilo koji duhovit stih koji ste napisali, pa pre toga uvežbajte neverbalnu komunikaciju i kontakt očima.

Prebrz razgovor je neprijatan. Užurbanost čini da se gosti osećaju neprijatno i stvara nervoznu atmosferu za sve.

Kumovi treba da imaju razgovorni ton, onaj koji uključuje pauze kako bi se omogućilo gostima da obrade ono što čuju. Pauza je neophodna kada očekujete smeh i nikada ne bi trebalo da pričate kada dođe do smeha.

Govor na venčanju

Našalite se. Ne možemo poreći da je jedan od najiščekivanijih trenutaka kumovog govora šala. Često bezobrazne, ali obično smešne šale omogućavaju gostima da se opuste i spreme za veče dobre muzike i plesa. Publika očekuje humor od kuma, ali i kume i najbolje je nasmejati ih u prvih nekoliko rečenica. Izbegavajte bezobrazluke, gegove sa Interneta ili bilo šta seksističko ili pregrubo. Umesto toga, pogledajte prijatelja kome odajete počast i odredite stvari koje ga čine jedinstvenim.

Govor na venčanju – Govor kume – Na šta da obratite pažnju

Ispričajte jedinstvenu priču o nevesti kada kuma drži govor na venčanju. Umesto da se držite nečega očekivanog, na primer kako ste se vi i mlada zbližili, zadržite to o njoj i njenom supružniku tako što ćete odlučiti da ispričate priču o njenoj ličnosti.

Prenesite slatke poruke gostiju. Da biste promenili tok govora, razmislite o tome da dođete do gostiju pre dana venčanja i prikupite slatke poruke od njih o tome zašto vole mladu i mladoženju.

Korišćenje rekvizita, posebnih predmeta iz detinjstva neveste, starih fotografija koje ćete proslediti (ako je venčanje malo) ili uključiti u projekciju slajdova, ili predmeta koji mladencima mnogo znači, odličan je način da zapodenete razgovor.

Govor na venčanju

Prepričajte trenutke iz ljubavne priče ovog para. Razmislite o pisanju govora koji prati važne tačke iz vremenske linije ljubavne priče para od početka do kraja.

Vodite sa inspirativnim citatom. Nema ništa loše u tome da pozajmite od velikih autora ili filmova da biste započeli svoj govor.

Venčanice koje se pamte

Govor kuma i kume na venčanju sigurno ćete zapamtiti, ali učinite sve da gosti na venčanju pamte vašu venčanicu.

Salon venčanica La Perla nalazi se u TC Piramida na Novom Beogradu, a u našoj ponudi imamo veliki izbor različitih modela venčanica. Bilo da želite venčanice u boji ili venčanice za trudne mlade, salon venčanica La Perla je dobar izbor. Ujedno, vršimo i prepravke venčanica.

Kontaktirajte nas još danas ili posetite na dobro poznatoj lokaciji.

Salon venčanica La Perla – Za dan koji se pamti.