Greške prilikom kupovine venčanice

Planiranje venčanja može da počne čim obećate svom dragom svoju ruku. Planirate, obilazite potencijalna mesta za venčanje, određujete datum i birate pozivnice. Sledeća stavka na listi? Kupovina venčanice. Mlade često greše prilikom ovog koraka, a mi smo izdvojili najčešće greške prilikom kupovine venčanice kako biste ih izbegli.

Čak iako ste se odlučiti za malo venčanje, osećati se kao nevesta i dalje znači kupovati zadivljujuću haljinu.

Kada dođe vreme za vaš termin u omiljenom salonu venčanica, budite spremne za pronalaženje haljine. Iako je to uzbudljivo, pronalaženje prave venčanice je samo po sebi proces. Ako imate na umu samo nekoliko modela, to će vam olakšati probu venčanice.

Izdvajamo: Šta poneti prilikom kupovine venčanice?

Verujte svojim instinktima i budite otvorene i iskrene sa svojim konsultantom o tome šta volite, a šta ne. Možda će vam se dopasti nešto o čemu uopšte niste razmišljale. Imajući to na umu, izdvajamo najčešće greške prilikom kupovine venčanice.

Greške prilikom kupovine venčanice – Čega treba da se pazite?

Svi grešimo, ali ako pre donošenja važne odluke znamo koje su najčešće greške prilikom kupovine venčanice onda možemo uspešno da ih prevaziđemo.

Kupovina bez datuma venčanja. Mlada koja se udaje u kraćem vremenskom periodu imaće ograničen izbor. Ukoliko je potrebna prepravka venčanice, možda neće biti dovoljno vremena za to. Vodite računa o tome prilikom pravljenja izbora, jer možda vas čeka idealna haljina, ali vam je prevelika. Sužavanje venčanice ili njeno dodatno dekorisanje zahteva vreme, pa je važno da to imate na umu.

Menjanje oblika tela u poslednjem trenutku. Još jedna uobičajena greška koju neveste prave dok kupuju venčanicu je pritisak da izgube ili dobiju kilograme uoči venčanja. Ukoliko je nevesta u drugom stanju, potrebno je prilikom kupovine voditi računa o veličini venčanice. Njeno telo će se zasigurno menjati, pa je neophodno kupiti onu veličinu koja će odgovarati na dan venčanja.

Greške prilikom kupovine venčanice

Bez jasnih očekivanja. Jedna od najvećih grešaka koje neveste prave dok kupuju haljinu jeste ta da ne pojašnjavaju tačno koji oblik haljine žele. Jedna je stvar imati otvoren um tokom kupovine haljina, ali to što ne znate u čemu vidite sebe na dan venčanja ne pomaže u tome da napravite izbor. Pogledajte u svoj ormar da biste pronašli oblike i siluete koji najbolje odgovaraju vašem telu. Odaberite model u kom imate najviše samopouzdanja.

Biti preplavljen opcijama. Preopterećenost opcijama je još jedna greška koju neveste prave prilikom biranja. Sasvim je u redu da vidite haljinu koja vam se dopada, ali razmislite kako će ona stajati vama. Suzite izbor na pet modela i onda odaberite onaj u kom se najbolje osećate.

Kupovina venčanice sa pogrešnim ljudima. Prilikom kupovine venčanice, tradicija je da prisustvuju najbliži. Brojna mišljenja uzrokuju oklevanje da mlada odabere ono što želi.

Imajte na umu da je to vaš dan i da ništa ne treba da vas pokoleba.

Greške prilikom kupovine venčanice – Ne dajte se prevariti

Budite pažljivi i racionalni. Nemojte da dozvolite da napravite pogrešan izbor, jer niste bili otvorenog uma.

Suditi venčanici dok je na ofingeru. Videli ste venčanicu na ofingeru, ali mislite da neće izgledati kako treba ili nije vaš tip. Iako haljina možda nije ono što mlada želi na prvi pogled, verujte, prodavci znaju kako haljina izgleda na telu.

Ponesite cipele za venčanje. Manje poznata greška koju mlade prave je što ne ponesu odgovarajuće cipele u kupovinu. Neophodno je da ponesete obuću koju želite da nosite na svoj veliki dan ili nešto slično, da biste videli kako izgledaju sa venčanicom koju odaberete.

Imati nerealan budžet. Trebalo bi da znate tačan budžet kojim raspolažete za kupovinu venčanice. Veliki izbor i mišljenja mogu da vas pokolebaju i da se “zaljubite” u model koji ne možete da priuštite.

Greške prilikom kupovine venčanice

Venčanicu kupujte polako i na vreme. Odvojite vreme, posetite nekoliko prodavnica, razgovarajte sa nekoliko dizajnera ili krojačica i bez žurbe. Zaista odvojite vreme da pronađete ono što želite.

Zaboravili ste da zakažete termin za prepravke. Promena vaše haljine zahteva vreme… Ponekad nedeljama, čak i u zavisnosti od prilagođavanja koje vam je potrebno.

Najvažnije od svega jeste vreme! Bez brzanja i pametno planirajte.

Salon venčanica na Novom Beogradu

Salon venčanica La Perla nalazi se u novobeogradskom TC Piramida. Naš tim čine iskusni prodavci i eksperti koji će pomoći mladama da izbegnu sve greške prilikom kupovine venčanice.

Kontaktirajte sa nama još danas i zakažite probu venčanice. Pored toga, vršimo i prepravke venčanica, kao i dekorisanje venčanica. Na taj način, od svake haljine možemo da kreiramo venčanicu za pamćenje.

Uz vas smo tokom kompletnog procesa planiranja venčanja.

Čekamo vas da vam ulepšamo najvažniji dan u životu.